Ti is elakadtatok ezen a szinten?
Van egy remekül működő egyéni vállalkozásom. 8 éve folyamatosan bővítem az ügyfélköröm, emelem az áraim, minőségibb vonal felé megyek és most úgy érzem, hogy minden téren elértem a határaim ahonnan nem akarok növekedni (havi nettó 1,2 - 1,5 millió marad tisztán a zsebben minden kifizetése után). Az én életszínvonalamhoz ez elég, ennél több pénzt nem akarok keresni, legalábbis nem több munkával.
A munkát egyedül végzem, szellemi tevékenységről van szó, de többet nem mondanék.
A gond ott van, hogy szeretnék elmenni abba az irányba, hogy ugyanennyi pénzt keressek, de kevesebb melóval (14-16 órákat dolgozom hétfőtől péntekig).
Ezt nyilván úgy lehetne elérni, hogy alkalmazok másokat. Ezzel a baj az, hogy a szakma rendkívül szűk és aki tudja csinálni az csinálja, ugyanúgy ahogy én, egyedül. Aki nem tudja, arra nem bíznám rá, mert lerombol mindent amit felépítettem. Akinek "kiadnék" melót külsősként és levennék belőle X százalékot passzív jövedelemként, az meg előbb vagy utóbb el fogja csenni az ügyfeleimet, mert minek fizetne nekem, ha ő is meg tudja ezt csinálni?
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy hogyan lehet ebből a helyzetből továbblépni.
Tudom, hatalmas gondok ezek, de hátha jár erre valaki aki hasonló cipőben jár vagy járt és ötletet tud adni.
Jól látod, nem érdemes kiadnod a kezedből a "gyeplőt". És ha 1-2 ügyféllel kevesebbet vállalsz? Bár, ha ők keresnek és visszamondod egyiket-másikat, akkor ez negatív reklám, ő már nem fog ajánlani, elmegy a konkurenciához és lehet, 1 év múlva fele annyi bevételed lesz.
Esetleg, ha Te nem keresel ügyfelet, szóval nem hívod fel a figyelmét Rád, csak kevesebb ügyfelet engedsz be a tevékenységedhez.
Vagy van olyan része a munkádnak, amit tudnál automatizálni? Nem tudjuk, hogy mit dolgozol, nem is baj, a jó magyar szokás szerint, de Te tudod, hátha lenne.
Nem járok hasonló cipőben, de hátha másik szemszögből adtam használható ötletet. Ha nem, akkor legalább olvastál egy véleményt.
sok sikert kívánok!
Így, hogy nem tudjuk mi a tevékenység (még csak nagy vonalakban sem), nagyon nehéz bármit mondani.
Én hasonló helyzetben voltam, de meg tudtam oldani humán erőforrással, bizonyos elemek beiktatásával, stb.
Tehát tudni kéne mi a tevékenység.
100%-ban kreatív melót végzek. Olyan, mint egy grafikus, dizájn tervező, zeneszerző, videókészítő meló - és lehet, hogy ezek között véletlen ott volt az is amit ténylegesen csinálok. :)
Köszönöm a tippeket és a tanácsokat, egyelőre nem kerültem közelebb a megoldáshoz, de kedves tőletek, hogy időt szántatok rá, hogy válaszoljatok.
Az elsőnek talán annyi kommentem lenne, hogy az ügyfelek elengedése valóban opció, ha kevesebbet akarok dolgozni, viszont hosszútávon már nem tudom milyen következményekkel járni, rövidtávon pedig egyértelmű bevételkieséssel amit nem szeretnék.
Mi nem itt akadtunk el, de mindegy.
Én azt mondanám, hogy állj meg itt egy időre.
Aztán majd kialakul.
Most jön ugye a válság, az biztos beleszól majd.
Gyakorlatilag azt szeretnéd elérni, hogy pontosan ugyan olyan tehetséges emberek, mint te úgy végezzék el ugyan azt a munkát, mint te, hogy az ebből származó jövedelem egy részét neked adják, hogy lehessen "passzív jövedelmed"? Még jó, hogy lenyúlnám én is az ügyfeleidet, senki sem olyan hülye, hogy ebbe hosszútávon belemenjen. Te sem tennéd, nem igaz?
Akkor tudnád elérni amit akarsz, ha A) a munkád elvégzéséhez olyan indulótőke kellene (pl. gépekre), amit az egyszerű bérből élő nem fog tudni/akarni befektetni, vagy B) olyanokat alkalmazol, akik nem képesek önállóan arra a munkára, mint te, és csak a te menedzseri képességeid és kapcsolataid teszik lehetővé, hogy mégis hasznot termeljenek.
Bár nem mondtad el mivel foglalkozol, valami azt súgja, hogy az A eset nem áll fenn, szóval marad a B, ha meg tudod oldani. De nem lehetetlen, hogy ezzel a szakmával, ebben a felállásban nem fogod tudni elérni, amit akarsz. Ha csak megrendelésekre dolgozol szabadúszóként, az nem sokban különbözik az alkalmazotti léttől. Nem hasonlítható össze egy saját termékből pénzt kereső céggel pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!