Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cafetéria. Meghatározhatja a...

Cafetéria. Meghatározhatja a munkáltató mire adja, ha már aláírta a dolgozó, hogy kapja?

Figyelt kérdés

Kiadott egy papírt a munkáltató, hogy ad havi 20ezer ft cafetériát. Ezt elfogadta a dolgozó, és aláírta. Csináltatni kellett SZÉP kártyát, majd amikor le lett adva a 3 alszámla, akkor közölte, hogy a szabadidőre nem ad, csak a szállás és vendéglátás zsebbe.

Megteheti ezt így ebben a formában?

És még ilyenkor is visszamondható a dolgozó részéről, hogy akkor nem kér cafetériát, annak ellenére, hogy korábban aláírta a beleegyezést?

2019. ápr. 24. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze barmikor visszamondhatod, szurj ki velük, mond vissza!
2019. ápr. 24. 11:18
 2/9 A kérdező kommentje:

Bármilyen hihetetlen, ez nekünk nem ajándék.

Étterembe nem járunk (vendéglátósok voltunk mindketten), szállodába meg főleg nem megyünk (van a családban nyaraló).

A szabadidőt tudnánk mire költeni... azt meg nem adnak.

Szóval ha nem adja még az is jobb ennél.

2019. ápr. 24. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Persze mond csak le, n ehogy elkoltsd az etkezest akármilyen gyors kajaldaba, inkabb mond le, tudja csak meg a munkaadó hol a helye
2019. ápr. 24. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Mondd meg a munkáltatódnak, utalja át nekem - én boldogan elfogadom :-) Nyáron lesz a fiamnak 2 hét szabadsága, de olyan rohadt drága minden, hogy sehová nem tudunk menni :-(

Amúgy igen, megteheti a munkáltató, ugyanis a cafeteria csak ADHATÓ, nem kötelező - arra adja, amire akarja.

Amúgy tényleg nem értelek: kipipáltam az elfogadóhelyeknél a vendéglátást, 25 ezer találatot adott ki, köztük wellness helyeket, állatkertet, stb.

komolyan mondom, nem szoktam irigykedni, de baromi jó dolgotok van, ha nem fogadjátok el.

2019. ápr. 24. 11:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Mivel a szabadidő cafeteria évi max. 75 ezer forintig adható, érthető, hogy nem fogsz havi 20 ezret kapni rá, mert az már 240 ezer forint lenne. Egyébként a vendéglátás is évi max. 150 ezer, így teljes egészében arra sem kaphatsz 240-et. A szálláshely max. 225 ezer, így a vendéglátást és a szálláshelyet megosztva megoldható a 240 ezer. Persze megoszthatná úgy is, hogy a szabadidőre is kapsz, számomra is érthetetlen, miért kell "keménykednie" a munkáltatónak ilyen esetben, neki marhára mindegy, melyik alszámlára utal, amíg az éves limitekben benne van.
2019. ápr. 24. 11:45
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm 4-es és 5-ös.

Eddig úgy néztem, hogy belépőkre csak a szabadidő használható fel.

Tudom, hogy az "csak" 75ezer évente, de az biztosan el is lenne költve.

A szálláshely az mind megmarad, a vendéglátásnak meg max egy része lenne felhasználva. Ezért "felesleges".

Nem szeretjük, ha meg van mondva, hol és mire költhetjük a fizetést...

Akkor adjon fele annyit, de azt fizetés emelésben.

2019. ápr. 24. 11:50
 7/9 anonim ***** válasza:
De azt nem fog adni
2019. ápr. 24. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretjük, ha meg van mondva, hol és mire költhetjük a fizetést..."

Látod, itt tévedsz, mert ez nem fizetés! (4-es vagyok) Ez olyan, mint a jutalom: adható. Ha nem kapsz, nem lehet egy szavad sem.

Nekem volt egy munkahelyem, ahol évi 300 ezer ft Szép kártyás cafeteria volt, sajnos decembertől dolgoztam csak ott, jan. 1-től átvettek minket a tankerületek és onnantól fogva SEMMIT NEM KAPTUNK - a fizetés viszont ugyanolyan alacsony volt :-(

2019. ápr. 24. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:
De jó Neked, én az életben nem kaptam soha béren kívüli juttatást (18 évig) csak a mostani munkahelyemen. Örültem, mint macska a farkának. A lőtéri kutyát nem érdekelt, hogy melyik "zsebembe" adja. :)
2019. ápr. 25. 05:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!