Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tehet valamit egy munkáltató...

Tehet valamit egy munkáltató ha a távozó dolgozó még magával visz két másikat az új helyre?

Figyelt kérdés

Reálisan nézve mit tehet egy munkáltató az alábbi helyzetben?

Egy dolgozó távozik másik helyre. Távozás előtt még felmondási időben megemlíti több kollegának hova megy és elmondja vannak még az új helyén nyitott állások. Van két kollega aki távozást fontolgat már egy ideje és amikor ezt meghallja ők is megpályázzák az állásokat. Megnyerik így ők is mennek.

És mi jön le ebből? Hogy a „szemét” távozó kollega elrabolja a cég embereit…

Csak kérdés mit tehet a régi munkáltató? Kb semmit?

Ha menni akarnak hát mennek úgyse tarthatja őket vissza. Még esetlen annyit tehet hogy nem ad referenciát de ebben a helyzetben ez se érdekel senkit az új helyet úgyse érdekli a régi hely referenciája hiszen tök más terület és ref nélkül is felvette őket.

Szóval habzik a szája a főnöknek fenyegetőzik csak kérdés mi van emögött? Mit tehet? Azon kívül hogy a szája jár mert az kutyát se érdekli?

2017. ápr. 17. 11:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Semmit nem tehet, csak annyit, hogy elgondolkodik, miért érzik ilyen szarul magukat az alkalmazottai.
2017. ápr. 17. 11:37
 2/18 anonim válasza:
23%

habozzon csak a szája.

én még bónuszba leraknék egy két jancsi szöget a terepjárója kerekei elé vagy törött üveget.

Aztán szépen dirr durr amikor a habzószájú majmom hasítana haza.

2017. ápr. 17. 11:48
 3/18 A kérdező kommentje:

"hogy elgondolkodik, miért érzik ilyen szarul magukat az alkalmazottai."

Na ez az amit soe fog megtenni. Mert tudja az mi a gond. Egyrészt ő maga (utálja mindenki mint a szart egy vadbarom)másrészt meg a szar fizu.

Egyik se fog soha változni itt. A főnök más nem lehet elvégre övé a cég, sé a fizu se leeht jobb hát akkor az ő zsebébe kevesebb maradna. Az úgy már nem jó.

2017. ápr. 17. 12:02
 4/18 anonim ***** válasza:
43%
Mindenkinek joga van felmondani a munkahelyén. Ha ez nem tetszik a volt főnöknek az senkit sem hat meg. A főnök legfeljebb azt teheti, hogy jobb munkakörülményeket biztosít. Gondolok itt a magasabb bérre, jobb munkahelyi körülményekre és hangultra. Ha ezt nem teszi meg akkor előbb utóbb mindenki otthagyja majd a régi céget.
2017. ápr. 17. 12:17
 5/18 A kérdező kommentje:

"Ha ezt nem teszi meg akkor előbb utóbb mindenki otthagyja majd a régi céget."

Na viszont ez se fog megtörténni. Mindig vannak és lesznek olyanok akik örülhetnek ha ez is van.

2017. ápr. 17. 12:23
 6/18 anonim ***** válasza:

Semmit nem tehet a főnök.

Egyébként évekkel ezelőtt dolgoztam egy kis létszámú cégnél. Egy kis nyomda, talán 15-en ha dolgoztunk ott. Januárban amikor visszamentünk a karácsonyi leállások után, derült ki, hogy a 15 emberből mindössze 2 ember kapott karácsonyi bónuszpénzt. Volt meglepődés, az 5 gépmester akik egész évben a belüket is kidolgozták (velünk együtt a kötészeten) szóvá is tették a főnöknek, és kíváncsiak voltak, hogy a többiek miért nem kaptak. A főnök kiakadt, hogy merte valaki megkérdezni, és a maga aljas stílusában előadta, hogy azért nem kaptunk mert mi egy nagy nullák vagyunk. Mi még annyit sem érdemelünk, hogy a leköpjön minket mert a nyála is értékesebb.Ha nem tetszik el lehet menni, hisz 1 ember helyére 50-et is feltud venni. (ezt nagyon megjegyeztem) a gépmesterek berágtak, és mind az 5-en rögtön abbahagyták a melót, összepakolták a cuccaikat, és kiléptek azonnali hatállyal.A kötészeten voltunk 7-en. Ebből mi is 5-en követtük a gépmestereket. 2-en maradtak mert ők voltak azok akik kaptak jutalmat, és nekik nem volt képük eljönni. Később az egyik ott maradt dolgozó mesélte nekem, hogy a főnök a távozásunk után a főnök őrjöngött. A munkák nem lettek befejezve időre, így komoly anyagi vesztesége lett. Senki nem jelentkezett vagy ha mégis ment valaki oda, max 2 hét után kilépett, mert túl sok meló de nevetséges pénz volt. Végül a másik kettő kötészeti lány is elment 3 hónappal később.

Szóval bárki kiléphet ha kiakar, akár egyszerre az össze ember is.

2017. ápr. 17. 12:58
 7/18 A kérdező kommentje:
Ezt a fals dumát már én is hallottam hogy 10en vannak a helyedre másnapra... aztán hónapokig üres az állás érdekes módon. Hol az a 10 ember vajon? Sehol duma az egész
2017. ápr. 17. 13:01
 8/18 A kérdező kommentje:

"és mind az 5-en rögtön abbahagyták a melót, összepakolták a cuccaikat, és kiléptek azonnali hatállyal."

Ez viszotn nehezen hihető. Próbaidősök voltak talán? mert ha nem akkor nem léphetetk ki azonnali hatállyal mert annak nyomós indoka kell legyen és mi az a nyomós indok? hogy nem kaptak jutalmat? Ez nem elég az azonnaliságra és ha nem azonnali akkor 30 napos felm idő is van.

2017. ápr. 17. 13:02
 9/18 anonim ***** válasza:

ma 13:02

Pedig elhiheted mert én voltam az egyik könyvkötészeti dolgozó. 15-16 évvel ezelőtt még nem volt olyan szigorú a rendszer mint manapság. Emlékszem, másnap bementem 3 szintén kilépett kolléganőmmel, hogy az írásos felmondási papírunkat leadjuk. A felmondásunkban mind ugyanazt írtuk.

Azonnali hatállyal felmondunk költözés miatt, mert több 100 km-re költözünk.

A tippet az egyik gépmester adta, mert nem senki nem mondhatja, hogy nem költözöl..

Arra is emlékszem, hogy a főnök amikor bent voltunk a felmondási papírral fenyegetőzött. hogy feljelent minket. Mondtuk, hogy tegye, majd a bíróságon találkozunk. Sosem ment el a bíróságra, nem jelentett fel senkit..

2017. ápr. 17. 13:15
 10/18 anonim ***** válasza:

Mi kis cégtől jöttünk el ketten egyszerre, 4-en voltunk a cégnél plusz a főnök, minden szép volt minden jó, fizetés se volt rossz, sőt, megyei szinten jónak is számított. Villanyszerelők voltunk, kettesével dolgoztunk általában.

Egy fő szerelő és egy segéd, de nem segédmunkás hanem ugyan úgy villanyszerelő, csak kellett egy főnök úgymond.

Én pl. 22 évesen főnök voltam, egy 43 éves ember volt alám beosztva, de nem is ez a lényeg.

Kezdett késni a fizu, meg több túlóra stb. Aztán egy régi kolégánk elment ausztriába dolgozni, tartottuk vele a kapcsolatot. Egy szép augusztusi napon, úgy 15-e környékén megkérdeztem a főnököt, hogy mikor lesz fizu(ugye minimálbér plusz boríték, a borítékos összeg hiányzott még), elkezdi hogy számláznia kell stb stb, és kicsúszott a száján egy olyan mondat hogy miattunk nem tud számlázni meg hasonló dolgok, mert kell ő is a munkákhoz stb. Ezt hallotta hálisten a másik vezető szerelő is. elmentünk dolgozni, telefon ausztriába, szeretettel várnak mindkettőnket, 20 perc mulva hívott a kinti főnök hogy mehetünk.

Azt a napot még ledolgoztuk, aztán felmondtunk, azonnalival. Először akart felmondási időt, meg hogy ad több pénzt csak ne hagyjuk ott, összepakoltam aztán leléptem. Azóta 3x beszéltem vele, egyszer pénzt adott, az augusztusi pénzt decemberben. Kétszer meg hívott hogy nem-e mennék vissza aztán annál a résznél hogy mennyit keresek mindig csak annyit mond hogy nem tud vele versenyezni, és sajnálja. hát én is.

2017. ápr. 17. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!