Ki hogy építkezik? (karrier szempontjából)
Nem állást kerestem, hanem munkát. Ha te csak állást keresel, az beszűkíti a lehetőségeidet. A világ arrafelé halad, hogy egyre szűkebb réteg foglalkozását lehet a szó hagyományos értelmében állásnak tekinteni.
Egyébként elég profán a történet. Nem volt pénzem, és szükségem volt valamire, ami rövid távon bevételt hoz. profession.hu-t és hasonló oldalakat nézegettem hetekig, és küldözgettem el az önéletrajzom különböző helyekre, míg rá nem találtam egy olyan hirdetésre, amitől beugrott egy ötlet, hogy most ezzel szeretnék foglalkozni. Amikor az ötlet megvolt, már nem a hirdetésekre kerestem, hanem a témával foglalkozó cégek honlapjait néztem végig, és sorra felhívtam őket, hogy keresnek-e munkatársat. Fél óra alatt 3 ajánlatom volt.
A másik, amire vigyázz, akármilyen munkát vagy állást találsz. Az csak az első lépés. Nem hagyhatod abba a keresést, mert tőled függetlenül bármikor megszűnhet, és visszacsúszol a mostani vagy mégrosszabb helyzetbe. Valamilyen módon fel kell készülnöd rá.
Az én megoldásom, ami nem kell, hogy egyezzen a tiéddel. Találtam egy olyan áruházat, amelyik azt a pénz, amit más áruházak a fogyasztók reklámokkal való becsalogatására költenek, kifizeti azoknak a partnereinek, akik azt mondják, hogy mostantól ebben az áruházban vásárolnak, illetve azoknak, akik munkát fektetnek bele, hogy a partnerek listája bővüljön. Azaz azt a pénzt, amit amúgy is kiadnék, befektetem azzal, hogy itt vásárolok. Ez a befektetés adja hosszú távon a biztonságot nekem, és emellett végzek különböző munkákat, mint bárki más a rövid távú megélhetésért.
Remélem, tudtam segíteni.
Nálam is elég egyszerű volt a történet. 18 múltam, érettségi után állást kerestem. Jelentkeztem főiskolára is (ahova fel is vettek), de egy másik városban. Én is a jobmonitor, a jobpilot és a profession oldalakon böngésztem. Minden szóba jöhető pozíciót megpályáztam. Szerintem vagy 100 állásra biztosan jelentkeztem. Egyetlen egy cég jelzett vissza, jobban mondva egy fejvadász cég. Behívtak interjúra, ami végül nem sikerült túl jól, nem engem választottak, viszont ajánlottak egy másik állást, ahova szintén elmentem interjúzni. Ide végül fel is vettek. Nem kell nagy fizetésre gondolni és álommunkára, telefonos értékesítőnek vettek fel. Nem kerestem halálra magam, de a nettó 120ezres havi bér nekem akkor óriásinak tűnt. Pláne úgy, hogy az érettségin kívül semmit nem tudtam felmutatni. Közben elkezdődött a főiskola is, a kettőt együtt vittem tovább. Amikor lediplomáztam újból váltottam, immár egy lényegesen magasabb pozícióba egy teljesen más profilú céghez kerültem. Közben férjhez mentem, babám született és belevágtam egy saját cégbe. Ez most már annyira jól megy, hogy otthagytam tavaly a főállásomat. Gyakorlatilag 10 év alatt sikerült megháromszoroznom a nettó fizetésemet, bár eszméletlen mennyiségű időmet és energiámat emésztette fel. Szerintem megérte.
Szerintem eleve oda kéne költöznöd, ahol élni, dolgozni szeretnél. Mivel a lakás nem a sajátod, hanem bérled így nem köt semmi abba a városba. Mást nem tudsz tenni mint, hogy az önéletrajzod minden állásra elküldöd, ami szóba jöhet.
Nagykátán nyílik a Tesco, egész gárdát felvesznek a "felsővezetőtől" a kocsitologatóig..
Workanian nezz néha körbe.
Per pill én úgy oldom meg a járkálást, hogy a kocsim ki van vonatva, nincs rajta biztosítás se, és etanolba keverem a 20 éves futőolajat aztán megy a benzinmotorba..
De ezzel is csak város peremig járok, onnan meg lógok ingyen.
Nah olvasom a kommentjeidet kérdező, és amint látom még nem kerültél olyan szituba, hogy üres a hütőd is, meg a zsebed is és a határba jársz kukoricát lopni, hogy legyen mit főzni vacsorára..
Amíg ez nem következik be, addig válogass csak nyugodtan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!