Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A kamionozás nehéz szakma?

A kamionozás nehéz szakma?

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz Európát járni? Nem unalmas a pályán egész nap? Mennyi fizikai munkát igényel?
2019. márc. 30. 13:09
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindentől függ. Milyen típusú árut viszel, melyik cégnél vagy stb. De egyébként nem egyszerű. Fárasztó, nagy koncentrációt igényel, oda kell figyelni mindegyik ország helyi kínjára. Csak akkor ajánlott ha valamennyire érdekel is ez az életmód csak a pénz miatt nem fogod bírni.
2019. márc. 30. 13:49
 2/31 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha nem veszélyes árút szállítok hanem más árút. 1-10 ig hova sorolnátok ezt a munkát? Sok idős embert látok kamiont vezetni ha ők tudják csinálni akkor nem lehet olyan nehéz nem?
2019. márc. 30. 13:57
 3/31 anonim ***** válasza:
Nem csak a veszélyes áru a kérdéses. Nagy különbsé van aközött, hogy mit viszel. Más egy hűtős meló, azon belül is a ládás/dobozos vagy a kampón lógó hús szállítása. Más vezetést, pakolást igényel. Megint más kávéház a konténeres meló. Ugyanúgy a silózás vagy tartályozás is eltérő figyelmet követel, ahogyan a ponyvás és a keményfalú pótkocsik is. Egyébként talán a ponyvázás a legnehezebb, ott szinte mindig olyat viszel, amit kötni kell, ponyvát szétbontani, szóval az szenvedősebb. De például egy tartyálost meg nehéz vezetni mert amikor a 20 tonna tej megtola a pirosnál akkor ha elbóbiskolsz nagy kárt okozhatsz. A legjobb talán a konténeres meló, mert ott felrakják rád, rögzíted a póton és indulás. Bár, ott is előfordul, hogy az idióták rosszl pakolják meg a konténert és az okozhat meglepetéseket.
2019. márc. 30. 14:02
 4/31 anonim ***** válasza:
Kezdőként nehéz lesz. Aki idősebb kamionsofőr az biztos hogy nem most kezdte mert ezt 50 felett nehéz elkezdeni. Kezdőnek ponyvást ajánlom kinyitod az oldalát spanizol ennyi. Nem kell tolatgatni békázni stb.... ( jó esetben) . Este nehéz parkolót találni, nem egy könnyű szakma de bele lehet tanulni
2019. márc. 30. 17:53
 5/31 A kérdező kommentje:

Valójába már lassan egy éve, hogy nemzetközi kamionsofőr vagyok(napocskánál). Kíváncsi voltam, hogy az internet népe mit gondol erről a szakmáról. Elég jól megy csak kezdek lassan beleunni. Az egyedüllétet viselem csak rosszul. Köszi a válaszokat.

A parkolást mindig megoldottam valahogy. :)

2019. márc. 30. 18:13
 6/31 anonim ***** válasza:
76%

Én is a napocskánál kezdtem a karrieremet,de pár év után rá untam hogy egy bábu vagy náluk. Sakk táblán mozgatnak ide oda,mindig ellenőriznek,küldenek ide oda amoda. És még egy jót sz***rni sem hagynak.

No ezután átnyargaltam egy családi céghez. Nyugis hangulat,nem ellenőriznek folyton. A speditőr és a kapcsolattartó napi 1x rám ír viberen mizu van-e gond stab. És ennyi.

Az egyik vesszőparipám a pakolás...Tapasztalatom szerint kifejezetten a közép kelet európai sofőröket szívatják ezzel.

Viszont én kamionsofőr vagyok,és rakodó-pakoló művész.

Amikor a jelenlegi cégnél voltam interjún,ott volt a tulajdonos is. Nem voltam rest és elmondtam neki hogy én nem pakolok.

Erre azt mondta hogy nem is kell,mert ő kamionsofőrt keres és nem egy mindenest. Nagyjából ennyivel le is tudtuk ezt a dolgot.

Na mit ad isten a cégnél az első utamon Hamburgban belefutottam egy olyan helybe ahol mosolyogva közölte a fritz hogy nekem kellene pakolni.. Lebékázni meg fel..haha.

Pislogtam szép óriásiakat..

Mondom ember van ez a hodály kb 7-8ezer m2, 14 dokkoló kapu és nincs ember?

Ebédelni vannak?

Mondom rendben, kiveszem a pihenőt és letáborozom a gépet a TOR7nél,így mostantól mínusz egy kaputok van rakodni.

Pakkkk, a csóka lesett.

Felhívtam a speditőrt,meg a kapcsolattartómat hogy mizu..

Mondták no problem pihenjek,ők majd intézik telefonon.

Közben neki álltam glancolni a vasat,retkes egy poros környéken voltam.

Bő 40 percen belül jött a csóka vörös fejjel,+ még két vörös fejű targoncás és elkezdtek le-fel rakodni.

Én addig szépen kitakarítottam a vontatót,legalább az is meg volt:D

Szerintem a ponyvás meló a legjobb.

Hűtőzés macerás,ráadásul a parkolókban fújj de utálják ha valaki hűtősen be gurul közéjük és zúúg egésznap.

Jó tanácsként annyit mondanék, hogy max 1 év múlva lépj tovább.

Egy közepesebb vagy családi céghez..ott tényleg másabb.

Nálunk tavaly karácsonykor a tulaj konkrétan 30 órát bent volt a telephelyen. Szépen kivárta még mindenki hazaér az ünnepek előtt,kezet fogott velünk,megköszönte a munkánkat,adott egy üveg 18 éves Chivas Regalt és 4 óra múlva utalta a negyed milkás karácsonyi jutalmat.

2019. márc. 30. 21:14
 7/31 anonim ***** válasza:
81%

**Viszont én kamionsofőr vagyok,nem rakodó-pakoló művész.

Ez a helyes! :D

2019. márc. 30. 21:17
 8/31 walk w1th mee ***** válasza:
68%

Én is napocskás vagyok,üdv kolléga:D

Utolsó előtti,betyár vagy ezt igy kell:D undoritó 1 állat a fritz.

Ponyvás talán a legegyszerübb. + szerintem egy ennyi mozgás,meg macera kell legalább,a sok ülés miatt.

2019. márc. 31. 09:46
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Én hutozok és 10bol 5szor biztos nekem kell békázni. Szerintem kell ennyi mozgás, jól is esik nekem. Inkább ez mint ponyvazni meg spanizni ez csak egy helyen nyílik ez nagy előny de kezdőknek nem ajánlom:)
2019. márc. 31. 09:49
 10/31 A kérdező kommentje:
Az helyzet, hogy én Erdélyből járok ki és azt a cég fizeti. Csak az otthoni cégek közt keresgélhetnék mert nem érné meg nekem, hogy saját költségen kiutazzak. Akadna is csak kevesebb pénzért mondjuk gyakrabban lennék otthon. Ezt már sokan tanácsolták, hogy 1 év után lépjek le, meg én is gondoltam arra, hogy egy kisebb cégnél azért mégis másképp beszélnek az emberrel jobban megbecsülik stb. Ismerősöm céget váltott és arra az időre amire én kapok 1800-1900 € ő kap 3200€ és Román cég!
2019. márc. 31. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!