A kamionozás nehéz szakma?
Valójába már lassan egy éve, hogy nemzetközi kamionsofőr vagyok(napocskánál). Kíváncsi voltam, hogy az internet népe mit gondol erről a szakmáról. Elég jól megy csak kezdek lassan beleunni. Az egyedüllétet viselem csak rosszul. Köszi a válaszokat.
A parkolást mindig megoldottam valahogy. :)
Én is a napocskánál kezdtem a karrieremet,de pár év után rá untam hogy egy bábu vagy náluk. Sakk táblán mozgatnak ide oda,mindig ellenőriznek,küldenek ide oda amoda. És még egy jót sz***rni sem hagynak.
No ezután átnyargaltam egy családi céghez. Nyugis hangulat,nem ellenőriznek folyton. A speditőr és a kapcsolattartó napi 1x rám ír viberen mizu van-e gond stab. És ennyi.
Az egyik vesszőparipám a pakolás...Tapasztalatom szerint kifejezetten a közép kelet európai sofőröket szívatják ezzel.
Viszont én kamionsofőr vagyok,és rakodó-pakoló művész.
Amikor a jelenlegi cégnél voltam interjún,ott volt a tulajdonos is. Nem voltam rest és elmondtam neki hogy én nem pakolok.
Erre azt mondta hogy nem is kell,mert ő kamionsofőrt keres és nem egy mindenest. Nagyjából ennyivel le is tudtuk ezt a dolgot.
Na mit ad isten a cégnél az első utamon Hamburgban belefutottam egy olyan helybe ahol mosolyogva közölte a fritz hogy nekem kellene pakolni.. Lebékázni meg fel..haha.
Pislogtam szép óriásiakat..
Mondom ember van ez a hodály kb 7-8ezer m2, 14 dokkoló kapu és nincs ember?
Ebédelni vannak?
Mondom rendben, kiveszem a pihenőt és letáborozom a gépet a TOR7nél,így mostantól mínusz egy kaputok van rakodni.
Pakkkk, a csóka lesett.
Felhívtam a speditőrt,meg a kapcsolattartómat hogy mizu..
Mondták no problem pihenjek,ők majd intézik telefonon.
Közben neki álltam glancolni a vasat,retkes egy poros környéken voltam.
Bő 40 percen belül jött a csóka vörös fejjel,+ még két vörös fejű targoncás és elkezdtek le-fel rakodni.
Én addig szépen kitakarítottam a vontatót,legalább az is meg volt:D
Szerintem a ponyvás meló a legjobb.
Hűtőzés macerás,ráadásul a parkolókban fújj de utálják ha valaki hűtősen be gurul közéjük és zúúg egésznap.
Jó tanácsként annyit mondanék, hogy max 1 év múlva lépj tovább.
Egy közepesebb vagy családi céghez..ott tényleg másabb.
Nálunk tavaly karácsonykor a tulaj konkrétan 30 órát bent volt a telephelyen. Szépen kivárta még mindenki hazaér az ünnepek előtt,kezet fogott velünk,megköszönte a munkánkat,adott egy üveg 18 éves Chivas Regalt és 4 óra múlva utalta a negyed milkás karácsonyi jutalmat.
**Viszont én kamionsofőr vagyok,nem rakodó-pakoló művész.
Ez a helyes! :D
Én is napocskás vagyok,üdv kolléga:D
Utolsó előtti,betyár vagy ezt igy kell:D undoritó 1 állat a fritz.
Ponyvás talán a legegyszerübb. + szerintem egy ennyi mozgás,meg macera kell legalább,a sok ülés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!