Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire lehet megélni egy...

Mennyire lehet megélni egy látszólag jólmenő fodrászatból?

Figyelt kérdés
Van a városomban egy igen csak jól működni látszó fodrászat. Kb 2 éve nyílt, egy nő vezeti, igen csak tehetséges, szinte mindig teltház van nála. Egy segítője van, aki nem rossz, de legtöbben nem hozzá, hanem a nőhöz jelentkeznek. Egy síma hajmosás és vágásért akár 3500 ft-t is elkér. Naponta szerintem van bőven 50-60 kuncsaftjuk. Az üzlet relatív pici, elfér benne két szék, a nőnek meg a segítő srácnak, egy kanapé a várakozóknak, és kb ennyi az egész. Szinte a fél város oda jár, beleértve az összes proli, majom focista gyerek, akik kéthetente mennek csíkot vágatni a szemöldökükbe meg valami ultra extra sérót vágatni, és képesek >5000 ft-ot otthagyni. Szerintetek mekkora profitot generálhat, plusz mennyi lehet a fodrásznő havi bevétele? Beleszámolva a hely bérlését gonolom, az eszközök üzemeltetését, fűtés, fizetni a segéd srácot, adók stb.

2019. márc. 25. 04:56
 1/4 anonim ***** válasza:

"Egy síma hajmosás és vágásért akár 3500 ft-t is elkér."

Hát akkor ezért jár oda mindenki, mert ennyiért sehol nem vágnak. Én (férfiként) ezekbe a gyors fodrászatokba járok (kb. mindegyikben ugyanolyanra vágják, nem csinálok belőle nagy ügyet). Nos, én mosás nélkül szoktam kérni a sima vágást (nem bírja a fejbőröm a sima sampont), és így fizetek borravalóval együtt 3000 forintot - egy vágásért, ami 15 perc alatt megvan.

Nő ismerőseim, akik menőbb helyekre járnak, inkább 10 meg 20 ezres fpdrászati költségekről beszélnek...

Én amit látok, hogy az olcsó fodrászatokban nagyon cserélődnak a fodrászok, mivel elég tré lehet az alapbér, és mivel a borravalót általában százalékra számolják, nos a 3500 forint 10%-ka az 350Ft, ennyit kap meg vendégenként zsebbe. Csak hát ahol sokan vannak, ott kevés az egy főre jutó vendég.

Ha ketten vannak, már kicsit jobb a helyzet. Ha napi 60 vendég van, és ezzel a 3500-as árral számolunk, akkor az 21.000 forint naponta, ami ugye oszlik kétfelé ha ketten vannak, tehát 10.500Ft/nap. Ha egy héten 5 napot dolgozik, akkor az 52.500Ft egy héten, egy négy hetes hónapban 210.000Ft. Plusz az alapbér. Ez azért nem rossz ahhoz képest, hogy szakmunkás keresi meg, diploma meg nyelvtudás nélkül a két kezével.

A gond az, hogy nekem a napi 60 vendég 2 emberre irrális. Az azt jelenti, hogy fejenként 30 vendéget kell lenyírni naponta. Ha egy vágásra számolunk 20 percet, akkor az 10 órás folyamatos munkát jelent, WC, ebédszünet vagy szusszanás nélkül. És egy női hajat levégni mint tudjuk, jellemzően nem 20 perc.

És igen, amint említettél, a költségek. A hely bérlete, az eszközök (és itt ne csak a nyírógépet és ollót számoljuk, amit egyszer kell megvenni, aztán hónapokig működik, hanem a hajfestéket, sampont, mindenféle szart amit az emberek a hajukra kennek...). Ez lehet milliós összeg havonta, amit elég nehéz két embernek kitermelni.

2019. márc. 25. 10:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Kedves válaszoló! Nálad a 3500x60, hogy a fenébe jött ki 21 ezer ft-ra, az 210 ezer.
2019. márc. 25. 17:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a 10%-os borravalóval számoltam, tekintve, hogy a fodrász gyakorlatilag abból él, nem abból a kevés fizetésből, amit alapból kap. A 3500Ft bevétel jelentős része elmegy kiadásokra (bérleti díj, rezsi, eszközök).
2019. márc. 25. 19:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó! Ki beszélt itt alkalmazottról? Azt kérdezte, hogy a fodrásznő bevétele mennyi? Ő üzemelteti, tehát akkor az napi 210 ezer lenne. Abból simán megvan egy nap alatt a bérleti díj, rezsi. Másnap megkeresi a járulékot, meg mondjuk a plusz kiadásokat. Harmadnak az alkalmazott bérét. Negyednap meg az anyag árát mondjuk. A többi nap az övé ami lesz bevétel. A SRÁC segítőnek gondolom nem ad minimálbérnél többet.
2019. márc. 27. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!