Mennyire lehet megélni egy látszólag jólmenő fodrászatból?
"Egy síma hajmosás és vágásért akár 3500 ft-t is elkér."
Hát akkor ezért jár oda mindenki, mert ennyiért sehol nem vágnak. Én (férfiként) ezekbe a gyors fodrászatokba járok (kb. mindegyikben ugyanolyanra vágják, nem csinálok belőle nagy ügyet). Nos, én mosás nélkül szoktam kérni a sima vágást (nem bírja a fejbőröm a sima sampont), és így fizetek borravalóval együtt 3000 forintot - egy vágásért, ami 15 perc alatt megvan.
Nő ismerőseim, akik menőbb helyekre járnak, inkább 10 meg 20 ezres fpdrászati költségekről beszélnek...
Én amit látok, hogy az olcsó fodrászatokban nagyon cserélődnak a fodrászok, mivel elég tré lehet az alapbér, és mivel a borravalót általában százalékra számolják, nos a 3500 forint 10%-ka az 350Ft, ennyit kap meg vendégenként zsebbe. Csak hát ahol sokan vannak, ott kevés az egy főre jutó vendég.
Ha ketten vannak, már kicsit jobb a helyzet. Ha napi 60 vendég van, és ezzel a 3500-as árral számolunk, akkor az 21.000 forint naponta, ami ugye oszlik kétfelé ha ketten vannak, tehát 10.500Ft/nap. Ha egy héten 5 napot dolgozik, akkor az 52.500Ft egy héten, egy négy hetes hónapban 210.000Ft. Plusz az alapbér. Ez azért nem rossz ahhoz képest, hogy szakmunkás keresi meg, diploma meg nyelvtudás nélkül a két kezével.
A gond az, hogy nekem a napi 60 vendég 2 emberre irrális. Az azt jelenti, hogy fejenként 30 vendéget kell lenyírni naponta. Ha egy vágásra számolunk 20 percet, akkor az 10 órás folyamatos munkát jelent, WC, ebédszünet vagy szusszanás nélkül. És egy női hajat levégni mint tudjuk, jellemzően nem 20 perc.
És igen, amint említettél, a költségek. A hely bérlete, az eszközök (és itt ne csak a nyírógépet és ollót számoljuk, amit egyszer kell megvenni, aztán hónapokig működik, hanem a hajfestéket, sampont, mindenféle szart amit az emberek a hajukra kennek...). Ez lehet milliós összeg havonta, amit elég nehéz két embernek kitermelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!