Internetes cégen keresztül rendeltem műszaki cikket (100 ezer Ft). A Magyar Posta Logisztika kiszállította, (látszólag) sértetlen csomagolásban, a készülék pedig súlyosan sérült . Mit tehetek?
Jól tetted és szerencséd volt, hogy tudtatok jegyzőkönyvet felvenni.
Innentől kezdve sima ügy, jelzed a cégnek, hogy sérült a termék, vigyék el és küldjenek egy újat. Hogy hol sérült meg azt meg boxolják le egymás között a postával, te védve vagy, hogy nem nálad.
Nagyon köszi!!!
Sajnálatos vonatkozás, hogy ez egy fűtőkészülék, és nem tudom meddig húzódik az ügy, "megérzésem" szerint nem fogják elsietni..a tél pedig itt van a nyakamon. Ilyen időjárási viszonyok mellett még elvagyok 1 hősugárzóval, de mi lesz 2-3 hét múlva?
Nos ez nem a cég gondja.
De mivel netes vásárlás állj el a vásárlástól, akkor 30 napon belül vissza kell utalják a pénzed, fűtőt meg vegyél máshol.
Nagyon köszönöm!!! Segítenél még abban is, hogy hogyan tehetem meg én ezt konkrétan, vagy mit és hogyan tegyek...mit, kinek, hova küldjek...Egyáltalán hogyan "álljak el a vásárlástól"? Mert kétség kívül, jelen helyzetben ez lenne a legjobb megoldás. Nem lenne bizalmam ehhez a gázkonvektorhoz - a sérülés alapján nyilván leesett valahonnan (nem mint a "kamionról leesett" - pontosabban itt tényleg valami olyasmiről lehet szó - szó szerint.)
Ez egy gázüzemű készülék - történhettek benne a nagy ütéstől olyan akár "mikro" sérülések, amik ránézésre nem látszanak, valahány órás használat után pedig egyszerűen csak bekerülök a "gyászjelentés" rovarba (pl. a Kisalföld nevű újságban.....) Ez nem játék...
Ez most konkrétan azt jelentané, hogy tegyem autóba (Győrben), vigyem el Kecskemétre (az adatok alapján ott a székhelyük)(?)
Egy másik megoldás jobban tetszene (vagyis, amikor nem nekem kell Győrből Kecskemétre)..... (mondjuk, nincs is autóm, de meg tudnám oldani).
Nyilván nem kell neked személyesen elvinned, ahogy ők sem személyesen hozták ki neked. Futár, posta.
14 napod van de sérült termék esetén én javasolnám az azonnali bejelentést.
Köszi!!
Tulajdonképpen én azt már tegnap megírtam nekik - hogy ezt a készüléket én már nem merném használni (gázzal üzemel - pláne PB palackról) - igaz, konkrétan nem írtam azt, hogy elállok a vásárlástól, kérem vissza a pénzem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!