Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Látszólag mindenkinek megvan...

Látszólag mindenkinek megvan mindene, akkor csak vidéken nem vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés

Ok, Budapesten élek, tehát itt fizetés szempontjából nyilván jobb mint vidéken.

De én nem látom, hogy olyan sokan hiéánt szenvednének bármiben (pár kéregetőt kivéve az utcán), mindenkinek Samsungja van vagy Iphone, márkás cuccokban járnak az emberek, sőt nem is csak márkás, rengetegen designer cuccokban járnak, a proli Michael Korstól a Louis Vuittonig van minden.

Tele a Starbucks, tele vannak a mozik, a színházak, az éttermek.

Nem hiszem, hogy olyan sokan 120-130 körül keresnének, mint ahányan mondják, mert akkor ez így nem jönne ki.

Illetve nem tudom, azok az emberek hol vannak.

A fent leírtak egyáltalán kijönnek 300-400 ezres fizetésből?

Mert ha nem, akkor ezek szerint mindenki egy milla felett keres.

2018. ápr. 20. 07:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
lehet, hogy aki a Starbuckasban ül az új iphoneval az egy szobát mérel és random hétköznap a saját ürülékét eszi, nyugodj meg, nem keres mindenki milla felett.... írd be szépen a googleba hogy amgyar átlagfizetés és te is rájössz:)
2018. ápr. 20. 07:51
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Köszönjük a szakértést, veled is több lett a világ. Nyilván nem veri ki a szemed, hogy ha valaki hamisított márkás dolgokkal járkál, kínai oldalakon pár ezerért meg lehet őket rendelni. Designer cuccot szerintem te meg életedben nem láttál, ezt így borítékolom.

Telefont lehet venni részletre, havi 20 ezret normális fizetésből azért nem egy akkora eresztés. Ja, a mozi meg a starbucks tele van, szóval ha valaki havi 1-2x arra szánja a pénzt, az már gazdag?! De jó tudni.

Az ingyenes kirándulóhelyek is tele vannak jó időben. Akkor most meg mindenki szegény, hogy ingyenes programra megy!?

Istenbarma...

2018. ápr. 20. 08:01
 3/16 A kérdező kommentje:

2-es, milyen jó, hogy így ismersz :D szerintem meg te nem tudod megkülönböztetni a hamisítványt az igazitól, ezért neked minden hamisítvány, amit látsz, tehát akkor ez a megoldás a dologra.

nem tudom minek kell sértegetni, én csak nem értem a helyzetet.

nyilván te pedig irigykedsz ezekre, azért vagy ilyen ideges ó, meg feltételezed, hogy amúgy csak 1-2-szer isznak biztos kávét stb.

Ja, nyilván, a sok BMW-t is lopták.

mondjuk az 1. válaszoló is ezt feltételezi, nem tudom miért, nem lehet elhinni, hogy jólét van?

2018. ápr. 20. 08:16
 4/16 anonim ***** válasza:
70%

BP-en eleve magasabb az életszínvonal (jóval), mint vidéken, főleg, mint kelet magyarországon.

Ellenben a statisztikában sem kell vakon bízni, egyes felmérések szerint a magyar munkavállalók 25-30%-a (egyes szektorokban, mint pl. az építőipar 60-70...) részben vagy egészben feketén dolgozik. Ez értelemszerűen lefelé torzítja az átlag bért, ami pl. Budapesten már így is elég magas.

2018. ápr. 20. 08:47
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Kicsit körbe kéne nézned más európai városokban is, utána ha visszajössz egy putrinak tűnik majd BP.
2018. ápr. 20. 08:54
 6/16 anonim ***** válasza:
72%

1. Budapesten a medián kereset nettó 200e Ft körül lehet most.

2. Budapesten és vonzáskörzetében él legalább 3 millió ember.

1+2-ből következik, hogy legalább 1-1.5 millió ember 200e felett keres. Valószínűleg többszázezer ember keres 500e felett. Ennyien simán megtöltik az összes plázát, mozit, BMW szalont, Apple boltot. Szóval bizony van egy vaskos réteg itt, aki jól keres, jól él, megengedheti magának azt, amit egy német középosztálybeli, de ez nem jelenti azt, hogy Budapesten mindenki gazdag, és főleg semmi köze hozzá, hogy vidéken mennyire szegények az emberek.

2018. ápr. 20. 09:03
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Mondjuk a "német középosztály" vastagon nem 500e-t keres, hanem 4-5000 EUR-t. Az még mindig összehasonlíthatatlan életszínvonal akkor is ha németország drágább.
2018. ápr. 20. 09:42
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

#7: azt írtam, hogy "500e felett", legyen mondjuk 500e és 1M Ft között, ami figyelembe véve, hogy mennyivel drágább egy német nagyváros, nagyjából megfelel az 5000 eurós ottani keresetnek.

Ebben a rétegben nincs nagyságrendi különbség életszínvonalban.

2018. ápr. 20. 09:51
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

Vidék, főváros, teljesen mindegy. Akinek van munkája, annak megvan mindene. Annak nincs semmije, aki nem dolgozik, aki nem kap munkát, vagy nagyon kevésért kénytelen dolgozni.

Nekem pl, nincs semmim, munkát tisztességeset nem kapok, segítséget, útmutatót, tájékoztatást, útbaigazítást szintúgy soha.

Most keresett egy "alkalmi" munkát kínáló fószer pl, persze már akkor amikor elveszítesz mindent. Kicsapott a munkaügyi, az önkormányzat, nincs aki fizesse a tb-met, a segélyt. Akkor mégis mihez kezdjek az alkalmival ?! Lesérülök, megsérülök, nincs tb-m, dolgozni meg nem fogok úgy és azért, hogy a kevésből még én szrakodjak a befizetni valókkal, miközben másoknak meg szórják a cafeteriát (utalvány, patika kártya, szép-kártya, üdülések, ruha pénz, lakhatás, utazás ...).

2018. ápr. 20. 11:51
 10/16 anonim ***** válasza:
30%
igen hatalmas jólét van a csöves is havi 10-20 millát keres, mest megnyugodtál?
2018. ápr. 20. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!