Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti melyiket választanátok:...

Ti melyiket választanátok: több pénz, vagy több szabadidő?

Figyelt kérdés

1. lehetőség: Havi nettóban szemmel láthatóan több fizetés. Ez jelen esetben olyan 60-70eFt pluszt jelent. De cserébe rengeteg munka. Hosszú munkaidő, túlórák, másik városba is kéne ingázni. Így munkába járással együtt napi 11-13 órát vagy távol. Reggel elindulsz, este érsz haza.

2. lehetőség: Jóval kevesebb munka, a lakóhelyedtől 15-20 percnyi távolságra. Cserében átlag alatti fizetés, de végül is a mindennapi dolgokhoz abból is kijössz. Délután 4-5-re otthon vagy.

Nektek melyik lenne a fontosabb szempont? Nemrég voltam a fenti választás előtt. Végül is eldőlt, de kíváncsi vagyok, ki hogy döntene.

2019. márc. 23. 07:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ja még annyit, hogy van saját lakásom, garázsom, autóm. Így sem albérletre, se hitelre nem kell költenem. Ez nagy könnyebbség. Különösebben nagy dolgokra, célokra sem gyűjtök, amire belátható időn belül nagyon kéne a pénz.

Köszönöm az eddigi válaszokat. Én is a több szabadidőre voksoltam. Csak még friss az élmény, kicsit még motoszkál bennem, hogy vajon jól döntöttem-e. Idővel majd kiderül... :)

2019. márc. 23. 09:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mikroökonómiából tanítják ezt, az egyéni munkakínálati függvény visszahajló görbe. Egy bizonyos jövedelmi szint felett a szabadidő már fontosabb tényezőként jelenik meg.

[link]

2019. márc. 23. 10:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A két lehetőség közül egyértelműen a 2-at választanám. Sokan elfelejtik egyébként belekalkulálni a munkahely váalsztás során az egyéb, ne mfeltétlen pénzben mérhető költségeket is.

Ilyen pl. az idő, a munkamennyiség, a munkahelyi stressz, a folyamatos teljesítménykényszer (megléte vagy hiánya) stb.

Ha van egy munkahely ahova 10 perc alatt beér a dolgozó, nem túl megterhelő (nem készül ki tőle) a munka, viszont cserébe nem kap olyan jó fizetést, és van egy másik ahova sokat kell utazni, fárasztó, ráadásul gyakori a túlórázás, állandó a stressz, viszont cserébe jóval többet fizet, attól még lehet az első munkahely a jobb választás.

Én is így voltam anno amikor jelentkeztem a mostani munkahelyemre: közel volt (10 perc biciklivel), nem túl megterhelő a meló, sokszor semmi dolgom sincs, viszont van amikor egész nap pörgés van, 8 óra munka, ritka a túlórázás és minimális a stressz, senki nem parancsolgat, nem üvöltözik velem, normálisak a kollegák. Cserébe a fizetés egészen szánalmas.

Elmehetnék másik városba, vagy ingázhatnék is SOKKAL jobban fizető munkahelyre is, de ott meg JÓVAL nagyobb a hajtás, állandó az idegeskedés, és sokkal keményebb a meló. Cserébe 1,5-2X nagyobb fizetés.

2019. márc. 23. 10:34
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól mérlegeltél és jól döntöttél. Részemről nem is lett volna kérdés.
2019. márc. 23. 10:56
 15/21 anonim ***** válasza:
A második, 60-70 rugó nem ér annyit, hogy kidolgozzam a belem és még ingázásra is elpazaroljak egy csomó szabadidőt.
2019. márc. 23. 15:06
 16/21 Koplárovics Béci ***** válasza:

Ha a kevesebb pénz is elég a céljaimhoz (megtakarítási célokkal együtt, nem csak a megélhetés), akkor a kevesebb pénzzel is beérem a több szabadidő mellett.

"60-70 ezer a mai világban semmi pénz. "

Akkor esetleg írnám a számlaszámomat, jöhet minden hónapban...

2019. márc. 23. 15:20
 17/21 A kérdező kommentje:

Úgy látom, akkor ez elég egyértelműen eldőlt. :)

Köszönöm mindenkinek a választ.

2019. márc. 23. 19:03
 18/21 anonim ***** válasza:
Ez elég könnyű kérdés így, de a valóság általában azért bonyolultabb. Sokszor érdemes 2-3 évet részben beáldozni egy előléptetésért, ami sokkal jobb anyagi biztonságot ad. Sok kollégám nézett hülyének, hogy egy csicskamunka esetén miért túlórázok majdnem minden nap. Eltelt 4 év, én keresek 600k nettót, ők 250k-t. Mindketten 200-ról indultunk. És napi 8 órát dolgozom most már szigorúan.
2019. márc. 23. 22:09
 19/21 anonim ***** válasza:
SZABADIDŐ
2019. márc. 24. 10:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Használj alapvető matematikai műveleteket, és számold ki az órabéred.

Mer ugye 60iq felett órabéreket hasonlítanak össze (háztól házig), nem fizetéseket.

Ha még okosabbnak érzed a munka intenzitását is figyelembe veheted.

2019. márc. 25. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!