Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti melyiket választanátok:...

Ti melyiket választanátok: több pénz, vagy több szabadidő?

Figyelt kérdés

1. lehetőség: Havi nettóban szemmel láthatóan több fizetés. Ez jelen esetben olyan 60-70eFt pluszt jelent. De cserébe rengeteg munka. Hosszú munkaidő, túlórák, másik városba is kéne ingázni. Így munkába járással együtt napi 11-13 órát vagy távol. Reggel elindulsz, este érsz haza.

2. lehetőség: Jóval kevesebb munka, a lakóhelyedtől 15-20 percnyi távolságra. Cserében átlag alatti fizetés, de végül is a mindennapi dolgokhoz abból is kijössz. Délután 4-5-re otthon vagy.

Nektek melyik lenne a fontosabb szempont? Nemrég voltam a fenti választás előtt. Végül is eldőlt, de kíváncsi vagyok, ki hogy döntene.

2019. márc. 23. 07:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%
Ha a kevesebb pénz nem 100.000 ft ot jelent, akkor mindenképpen a több szabadidőt annyi munka mellett élni nem lehet csak robotolni az nem élet.
2019. márc. 23. 07:23
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
60-70 ezer a mai világban semmi pénz. Ha ennek a többszörösét írtad volna akkor a pénzt választanám, íg meg a 2. lehetőséget.
2019. márc. 23. 07:44
 3/21 anonim ***** válasza:
80%
#2: Ez így nem igaz. Nem mindegy, hogy az egyik helyen keres 130-at, a másikon meg 200-at vagy az egyik helyen keres 400-at, a másikon meg 470-et.
2019. márc. 23. 07:54
 4/21 anonim ***** válasza:
60%
Én semmiképp sem dolgozok többet, mint amennyire be vagyok jelentve és amennyiért megkapom a fizetésem. Úgyhogy a második lehetőséget választanám
2019. márc. 23. 08:28
 5/21 anonim ***** válasza:
85%
Ha a mindennapi dogokból kijön az ember, az nem átlag alatti fizetést jelent. Meg kinek mi az átlag alatti? Saját kis lakásban pl. egyedül havi 200k-ból el lehet lenni. Luxusra nyilván nem teli és főzni is kell magadra stb., de 60-70 ezer forintért cserébe nem éri meg szénné hajtani magad. ha lenne mondjuk 150-20 ezerrel több, ideiglenesen bevállalnám... talán, de még akkor sem feltétlenül, mert az ember szociális élte tönkre megy. Kizárólag ha annyira szükségem volna a pénzre.
2019. márc. 23. 08:33
 6/21 grafno ***** válasza:
75%
Szabadidő. Vagy ha egyedül vagy és kell a házra valamire a pénz akkor a több pénz.
2019. márc. 23. 08:43
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

A több szabadidő.

Mire használod a pénzt, ha sosincs időd, amikor végre véletlenül lenne, addigra kiégett vagy és hulla fáradt?

Amúgy saját lakásban a 200 nettó már jó kis pénz, abból egyedül félre lehet rakni rendesen.

Nekem nincs ennyi a bevételem és félre tudok tenni.

2019. márc. 23. 09:03
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Mikor majd tudatosul benned, hogy milyen rovid az elet, akkor rajossz, hogy a szabadidod milliokban lehet merni.

A munkadert meg kap csebpenzt.

2019. márc. 23. 09:06
 9/21 A kérdező kommentje:

"Meg kinek mi az átlag alatti?"

KSH alapján. Az egyik helyen 170-et keresnék (Bp-en, diplomásként, nem pályakezdőként, szerintem ez nem átlag fölötti fizetés), a másikon 230-240 körül nettóban.

Viszont azt is bele kell számítanom, hogy a kevésbé jól fizető helyre akár biciklivel is bent vagyok legfeljebb fél óra alatt. Legalább egy kicsit mozgok is. Míg a másiknál saját költségből olyan havi 30.000-et elautózok az ingázás miatt. Tehát tulajdonképpen csak 170/200 a valós különbség.

Eddig a kettő között kerestem, bőven megéltem belőle, félrerakni is tudtam. 170-ből is megélek, csak kevesebbet fogok tudni félrerakni.

Az is szempont, hogy havi 30.000 pluszért megéri-e gyakorlatilag "eladni az életemet". Mert így jobban keresnék, de szinte csak a munkáról szólna az életem, semmi másra nem lenni időm.

2019. márc. 23. 09:06
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiért egyértelműen nem éri meg.
2019. márc. 23. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!