Munkahelyi előléptetés, ti hogyan éltétek meg?
Én is megéltem már ezt. Igaz, nem volt ennyi beosztottam, csak két korábbi kollégámat kellett irányítanom.
A hátam közepére nem kívántam, nem éreztem magamat vezetőnek, igaz, legalább a munka területe ugyanaz maradt, mint korábban. Pár hónap után ott is hagytam az egészet.
Én azt tanácsolom, előtte nagyon alaposan tájékozódj, hogy milyen típusú vezetői pozícióról van szó. Én csak utána jöttem rá, hogy mi is a különbség köztük. Ahol vannak jogköreid, van költségvetésed és van annyi beosztottad, hogy neked már nem kell az ő munkájukat csinálni, ott tényleg vezetőként számítanak rád. Ott, ahol én dolgoztam, ez nem így volt: hárman is alig győztük a munkát, engem "kiemeltek", de attól még tolnom kellett a szekeret napi szinten, semmiféle saját jogköröm nem volt, költségekben nem dönthettem. Utólag jöttem csak rá, hogy valószínűleg csak bűnbakot akartak belőlem csinálni: ha nem megy a kis részlegünk működése, ne a felettesemet püföljék érte, hanem én kapjam a letolást, mert "miért nem tudsz rendet tenni". Eszközök nélkül mondjuk nem is lehet, de ez más kérdés.
Úgyhogy ha az én példámnak megfelelően csak adminisztratív vezetői pozíciót ajánlanak fel és már elfogadtad, akkor a legjobb, amit tehetsz, az, hogy elkezdesz álláshirdetéseket böngészni.
Cumi lesz.
Alulról fúrni fognak, felülről pedig, ahogy az előző tökéletesen leírta, ütni.
Tisztáud le, gondold meg, mit fogadsz el, mert utána, ha nem lesz jó, már csak kifelé vezet az utad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!