2019. 01. 01-től a minimál órabér: 857 Ft. Van egy 2019. 01. 03. -án aláírt szerződés,800 Ft órabér ről. Érvényes ez a szerződés?
A szerződés valószínűleg érvényes, ha csak ennyi probléma van vele. Lehet, hogy te voltál idén az első belépő és még a tavalyi nyomtatványsablon nem lett aktualizálva. Nem kell egyből csalást kiáltani. Kapsz egy bérre vonatkozó módosítást.
Azóta egy fizetést már legalább kaptál, mi van a bérpapíron?
A szerződés valószínűleg érvényes, csak a benne foglalt órabér nem.
Ha nem kapod meg (szerződésben foglaltaktól függetlenül) a minimál órabért fizetéskor, akkor tessék reklamálni.
Csak ki tudja valaki számolni, ha X. Y. órát teljesített, azt megszorozva 857,- Ft-tal, mennyi a bruttója. Annak a nettója: Bruttó x 66,5 %-kal. Ha annyit kaptál, amennyit kiszámoltál, akkor jó a számfejtés. Ha kevesebbet, akkor reklamálj.
Példa: 176 órád volt x 857,- = 150.832,- x 66,5 % = 100.304,- nettónak kell lennie.
Hatékonyság...
Fúj a síp, akkor mehetsz csak a mosdóba...
Hát nem tudom.
Én dolgoztam ilyen és olyan rendszerben is. Az "olyan" rendszerben is elkészültek a munkák határidőre, és emberi mivoltunk, jókedvünk megmaradt hozzá. Nem rúgtak ki azért, mert mertem szót váltani a kollégámmal.
Furcsa mód, akkor szerettem járni dolgozni, ma már méla undorral kelek fel reggelente, és csak a szabad hétvégéért dolgozom. :)
Nem vagyok benne biztos, hogy a hiba bennem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!