Komolyan vevendő a megbízási szerződés?
Irodai asszisztensként dolgoztam egy cégnél 2 napot (CSAK is KIZÁRÓLAG trainingen vettem részt). Majd felmondtam, legalábbis ezek voltak a szándékaim. Kilépésnél a hölgy, akivel "intéztük" a dolgokat (a managerem hozzá irányított), mondtam, hogy kilépés lesz, majd elém nyomta a "Megbízási szerződést" és azt írtam alá gondolván ez a kilépő papír. Az ok, hogy miért nem néztem át a papírokat aláírás előtt, az egyszerű: nem volt rá idő/lehetőség. Ugyanis gyorsan lettek ezek mind odatéve elém, illetve feltételeztem, hogy ennyire megvan a profizmus, hogy kilépésnél, nem egy megbízási szerződést nyújtják oda elém.
Az is érdekelne, hogy ennél az esetnél kéne kilépőpapír, és a szerződésben foglaltak mennyire komolyak abban az esetben, ha éppen kilépni akartam? Szeretnék munkahelyet keresni, de egyenlőre nem járok sikerrel tartva attól, hogy megszegném a szerződést.
Ez nem így megy. Eleve hogy foglalkoztat a cég megbízási szerződéssel vagy rendes munkavállalói vagy? Volt e munkaszerződés? Ha volt írásban kell beadni a felmondást 2 példányban az egyik marad a tied, kilépő papírokból is mindent 2 példányban kell aláírni szintén 1 marad nálad.
Sőt a megbízási szerződésből is kellett, hogy kapjál. Most már csak az a kérdés, hogy mit írtál alá, mert csúnyán benézted ezt. Ha olyan a tartalom az el nem végzett munka után követelhetnek is rajtad... Szóval én megmutatnám a papírt egy hozzáértőnek, hogy segítsen kimászni.
"Irodai asszisztensként dolgoztam egy cégnél 2 napot(CSAK is KIZÁRÓLAG trainingen vettem részt) ...
- mégis milyen jogviszonyban kezdtél? A "dolgoztam" szó mit jelent, ha utána azt írod, hogy tréning (az ugyanis oktatás, nem dolgozás)
" Majd felmondtam, legalábbis ezek voltak a szándékaim....
Felmondani még Próbaidő alatt is ÍRÁSBAN kell. Meg kell írni a felmondást, indoklás nélkül, de megjelölve azt a napot, amikortól felmondasz" Pl. ha ma megírod, akkor 2019.02.19-i napon felmondok.
" Kilépésnél a hölgy, akivel "intéztük" a dolgokat (a managerem hozzá irányított), mondtam, hogy kilépés lesz, majd elém nyomta a "Megbízási szerződést" és azt írtam alá gondolván ez a kilépő papír. Az ok, hogy miért nem néztem át a papírokat aláírás előtt, az egyszerű: nem volt rá idő/lehetőség. Ugyanis gyorsan lettek ezek mind odatéve elém, illetve feltételeztem, hogy ennyire megvan a profizmus, hogy kilépésnél, nem egy megbízási szerződést nyújtják oda elém."
Az oké, hogy gyorsan tették eléd és nyomás alatt voltál, de azért egy papírnak mégiscsak van neve: honnan tudod, hogy megbízási szerződést írtál alá, ha nem olvastad el? Kaptál belőle egy példányt?
És bocs, de ha azt nyomják az orrod elé, hogy tartozol a cégnek 10 millióval, akkor azt is aláírod, mert sietni kell? TESSÉK ELOLVASNI!!! És azt sem értem, miért kellett sietni.
Ha aláírtál egy megbízási szerződést, akkor az komoly - még akkor is, ha nem gondoltad annak.
Olvasd el, mi vcan benne és ha nincs semmi különös következmény, akkor írj egy ÍRÁSBELI felmondást, hogy felmondod a megbízási szerződésedet.
Persze, ha van benne határidő, hogy ha eddig és eddig nem csinálsz meg x munkát, akkor kártérítést kell fizetned, akkor nem nyerő. Akkor keress valamilyen jogsegélyt, hogy mit tudsz kezdeni vele?
Amúgy ez nem valami Zepter vagy más egyéb hasonló "nyalánkság"?
Nézd, hiába írtál privátban, én látatlanban nem tudok tanácsot adni - hiszen mi nem tudjuk, mi van a szerződésedben.
Úgy látszik, betaláltam, hogy a Zepter :-) - talán majd jön valaki, akit hasonlóképpen beetettek és segít kikászálódni a dologból. De ismétlem, nem tudjuk, mi van a szerződésedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!