Ti elvállalnátok ezt a munkát?
22 évesen, szülőkkel/rokonokkal élve, jelenleg megvalósítás alatt álló hosszú távú tervek nélkül, kis extra költőpénzt látva a lehetőség mögött elvállalnám ideig-óráig (vagy csupán unaloműzésből), de egyébként 100% biztosan nem.
Én inkább tanulnék (beleértve az önképzést is).
Amennyiben a 8 órai munkára kapnád a nettó 70 ezret, akkor az nagyon karcsú, ugyanis a szakképzettséget nem igénylő minimálbér idén nettó 99 ezer ft.
Ha a közmunkás bérekhez nézem, akkor valamivel jobb, de akkor sem dolgoznék megbízási szerződéssel, mint írtam.
És igen, elvállalnám (ha bejelentenének), mert:
1.- szakképzettségembe vág, el tudnám kezdeni a szakmámat
2.- mert megtanultam, hogy ha elkezdek dolgozni, akkor munkavállalóként sokkal jobb, több lehetőség adódik, mint annak, aki nincs benne a "körforgásban", csak otthon ül.
"Azonnal költöznék megyeszékhelyre vagy Bp-re és ott vállalnám uezt sokkal többért."
Hát ez nem igazán jó tanács, több okból kifolyólag is:
1.- a dajkát MINDENHOL közalkalmazotti bérért alkalmazzák és nem mindenhol ismerik el szakképzettséget igénylő munkakörként - tehát lehet, hogy csak nettó 99-et fog kapni. Esetleg alapítványi bölcsiben, oviban kereshet talán többet, de ebben sem lennék biztos
2. - a kérdező leírta, hogy kis faluban él - feltehetőleg a szüleivel (ésvalószínűleg eddig még nem dolgozott dajkaként, tehát pályakezdő). Oké, hogy elmegy megyeszékhelyre vagy Pestre, de: ebben a pillanatban a lakásra és a megélhetésre is kell költenie a fizetéséből, ami még nettó 130 ezer ft esetén sem igazán buli - nem marad meg neki több, viszont küzködhet a munkáltatóval egyedül, még családi támogatás, ellátás sincs mellette. "Amit nyer a vámon azt elveszti a réven."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!