Itthon bruttó 300-400 vagy külföldön nettó 650? Továbbtanulás vagy külföldi munka?
Elmenjek a BGE-re tanulni még 3 évet azért hogy bruttó 300-400-at keressej, vagy külföldön dolgozzak mint hegesztő, havi 650 ezer nettóért??
Olvastam olyan embert aki C1-es spanyol nyelvvizsgával és C1-es angol nyelvvizsgával megkérdezte hogy bruttó 400 ezer, több éves könyvelői tapasztalattal reális fizetés lenne-e.
Tényleg ekkora szopás van az országban, hogy még 2 nyelv felsófokú ismeretével és több éves tapasztalattal is ilyen shit fizetést kapnak az emberek?
SSC-ben 2 nyelv tárgyalóképes ismerete (C1 szint), plusz diploma, plusz több év tapasztalat: br. 350.000-400.000 Ft.
Ez a bérsáv a legtöbb pozícióban.
De mondok mást: jogász, minisztérium, 2 nyelv felsőfok, közig szakvizsga, 10 év tapasztalat: br.289.000 Ft, most emelik neki br. 300.000 Ft-ra az új törvény szerint.
Vagy gimnáziumi tanár: 2 egyetemi diploma, német felsőfok, 16 év tanítás után: br. 320.000 Ft.
Vagy pénzügyi ügyintéző német multinál: német, angol felsőfok, számviteli fősuli, 15 év tapasztalat: br. 350.000 Ft
Csak ez most hirtelen a baráti körömből.
Igen, ilyen fizetések vannak, ha valaki nem programozó, vagy nem keresett szakmunkás pl. hidegburkoló és nem vezető beosztásban van.
Mérnökként én is most pattantam meg. Építőipart hagyom magam mögött 3 év vezetői tapasztalattal. Nevetséges ami van itthon.
Itthon ha versenyképes iparágban vagy vezető vagy van valami nagyon-nagyon keresett szakmád amibe pénzt tudsz tenni és azt megnyomni erősen akkor vagy jó. Amúgy alkalmazottként nevetséges. Talán még az infósoknak megy a szekért úgyis.
Itthon szörnyűek a bérek....bár tudok raktárosi melót ahol igaz csinálni kell de 2 műszakos meg 8 órás hétfőtől péntekig kell nyomni de senki nem kap 200ezer nettó alatt. Egy a bibi csak ismertség alapján lehet bejutni...:(
De akkor is vicc hogy tanult embereket előznek meg fizut tekintve egy sima mezei raktáros....
Ha nem kot ide semmi, akkor csakis kulfold.
Amit bruttoban kinalnak, annyinak kene lennie a nettonak.
Alamizsna berek vannak.
Azt tervezem, hogy kint dolgozok és ha lesz elég pénzem, vagy megjön a kedvem akkor továbbtanulok külföldön mérnöknek vagy valaminek ami érdekel majd.
Esetleg valaki tervezi a kimenetelt július vége fele? Mert én akörül akarok Hollandiába vagy Angliába menni és hátha sorstársra találok itt. :D
Inkabb Hollandia.
Anglia a Brexit miatt bizonytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!