Szeretnénk 3. gyermeket. Nekem a bruttó fizetésem 125 ezer Ft, párom külfőldi cégnél dolgozik, oda adózik. Így én mennyire tudnám kihasználni a 3 gyerek után járó adókedvezményt? Esetleg nem jár vissza a fennmaradó ősszeg az adóbevalláskor?
Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 00:43
1/7 anonim válasza:
Semennyire. Te csak annyit vehetsz igénybe, amennyi SZJA-t fizetsz. Ha a párod külföldön adózik, akkor ő nem vehet igénybe semmit.
2/7 anonim válasza:
Már járulékok terhére is lehet érvényesiteni. Kb a Bruttó béredet megkapnád pár ezer híján.
3/7 anonim válasza:
Szia, a jövedelmed a következőképpen alakulna 3 gyermekkel:
171.125 Ft mégpedig a következőképpen:
a 125.000 Ft bruttó személyi alapbérből számított nettó munkabér 123.125 Ft
Ehhez jön a 3 kedvezményezett eltartottra járó 48.000 Ft családi pótlék.
A bruttó béredből NEM fogják levonni:
SZJA (16%)
Nyugdíjjárulék (10,0%)
Egészségbiztosítási járulék (7,0%)
Egyedül a 1,5%-os munkaerőpiaci járulékot kell fizetned, ennek abszolút összege 1.875 Ft.
4/7 anonim válasza:
Utolsó családi pótlékot ne keverd ide, annak semmi köze a fizetéshez és az adókedvezményhez.
5/7 anonim válasza:
Világosan leírtam, hogy hogyan alakul a nettó munkabére.
A családi pótlékot meg azért említettem, mert az is bevétel a családi kasszába. Nem igazán értem, mi nem tetszik...
6/7 anonim válasza:
Az hogy a családinak semmi köze a kérdéshez. Ilyen alapon a gázár támogatást is hozzászámolhatnád. Kérdező sem számolta hozzá s béréhez a családit, hisz sok értelme nem is lenne.
7/7 anonim válasza:
Ez esetben rajtam ne múljon a boldogságod:
123.125 Ft lenne a nettó bér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!