Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért fizetnek sokkal többet...

Miért fizetnek sokkal többet irodai lébecolásra, mint fizikai munkáta?

Figyelt kérdés

Pl.egy HR-es is megkeres 250-300 nettót.És mit csinál?Állásinterjúkon beszélget emberekkel,meg van egy kis papírmunkája.Amúgy egy semmitérő szakma.Akárki el tudná végezni,nem tudom miért várják el hozzá a diplomát.

Egy rakodómunkás meg minimálbért kap.Pedig nehéz fizikai munka és ott rendesen kell dolgozni.

2019. febr. 15. 16:12
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
HR-es csak a dolgozókat szopatja
2019. febr. 15. 22:10
 32/41 anonim ***** válasza:
82%
Isten hozott az igazságtalan valóságban :).
2019. febr. 16. 02:08
 33/41 anonim ***** válasza:
81%
Ha engem beültetnek egy gyártósor mellé, kb. 10 perc múlva el tudom végezni a betanított munkát. Ha onnan beültetnek a helyemre egy olyat, akinek még a számítógép bekapcsolása is kihívást jelent, az az ember nem fog a vállalatirányítási programjainkban dolgozni, elemzéseket és kimutatásokat készíteni, emellett napi szinten idegen nyelven tárgyalni a partnereinkkel...
2019. febr. 16. 08:50
 34/41 A kérdező kommentje:

Te meg még mindig semmit sem tudsz egy mérnökhöz képest.Egy pár hónapos OKJ-n is meg tudnák ezt tanítani,nem tudom miért kell ehhez mesterdiploma meg corvinus.

Nyelveket meg ma már szinte mindenki beszél

2019. febr. 16. 11:36
 35/41 anonim ***** válasza:
Nagyon ostoba vagy. GOndolom nem vettek fel, mert látták rajtad az értelmi képességed, ezért most b..zza s csőröd
2019. febr. 16. 11:38
 36/41 anonim ***** válasza:
"Nyelveket meg ma már szinte mindenki beszél", de nem itthon... Az ország több mint fele nem beszél 1 idegen nyelvet se. Hajrá, lehet megpróbálni felsőfokú angolul megtanulni félév alatt, az biztos olyan könnyű :). (nagyon nem, a magyarok maradék része habár beszél angolul, a középfokot is alig, aki meg tényleg normálisan tud felsőfokon, azok közül már sokan leléptek innen)
2019. febr. 16. 11:58
 37/41 anonim ***** válasza:

33-as vagyok

Nem állítottam, hogy azzal a tudással rendelkezem, mint egy mérnök, de nem is irigylem tőlük a magasabb fizetést.

HR-es sem vagyok, de azt elmondhatom, hogy az a tudás, tapasztalat, amivel irodai munkát végzek, nem egy féléves okj képzés eredménye, az általános nyelvismeret pedig a béka segge alatt van a mi cégünknél is. Attól, hogy valaki tud angolul ebédet rendelni nyaralás alatt, még nem alkalmas arra, hogy pl. reklamációs kérdésekben érdemben tárgyaljon.

2019. febr. 16. 13:13
 38/41 anonim ***** válasza:

Hozzáadott érték.

Én a múlt héten több, mint 100 millió Ft-ot spóroltam meg a megbízómnak azzal, hogy megértettem egy olyan infromációt, amit egyik munkavállalója sem.

Ha bent rohadnék egy gyárban, és csak azért nem automatizálták volna a munkámat, mert az drágább lenne, amintha engem dolgoztatnának, akkor nagyjából nulla értéket termelnék.

Tegyük fel, hogy egész nap egy 100 kilós követ forgatsz otthon a saját kertedben A pontból B pontba, majd vissza, elfáradsz a nap végére de semmi értelme nem volt annak, amit csináltál. Nem teremtettél értéket.

2019. febr. 16. 16:47
 39/41 anonim ***** válasza:

Ostoba vagy és beszűkült, nem csoda, hogy neked csak a raklaptologatás marad.

Én is látszólag ,,irodai lébecoló" vagyok, csak rohadtul nem tudod, hogy milliók mennek át a kezem alatt és ha akár csak egy számot is benézek, akkor repülök.

A hülye ügyfelekről, akikkel meg napi kapcsolatban vagyok, nem is beszélve. De ha szerinted ez ennyire könnyű, akkor miért nem mész te is annak?

Azért a rendőrtiszt is ,,irodai lébecolás" részben, nehogy azt hidd, hogy valamelyik amerikai filmben te fogsz a rossz fiúk után autóval száguldozni...

2019. febr. 16. 21:20
 40/41 anonim ***** válasza:

Irodaban vagyok. A fizikai melosok ketszer annyit keresnek, mint en.

Amugy nem mindig jo egesz nap a gep elott ulni

2019. febr. 17. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!