Miért fizetnek sokkal többet irodai lébecolásra, mint fizikai munkáta?
Pl.egy HR-es is megkeres 250-300 nettót.És mit csinál?Állásinterjúkon beszélget emberekkel,meg van egy kis papírmunkája.Amúgy egy semmitérő szakma.Akárki el tudná végezni,nem tudom miért várják el hozzá a diplomát.
Egy rakodómunkás meg minimálbért kap.Pedig nehéz fizikai munka és ott rendesen kell dolgozni.
Te meg még mindig semmit sem tudsz egy mérnökhöz képest.Egy pár hónapos OKJ-n is meg tudnák ezt tanítani,nem tudom miért kell ehhez mesterdiploma meg corvinus.
Nyelveket meg ma már szinte mindenki beszél
33-as vagyok
Nem állítottam, hogy azzal a tudással rendelkezem, mint egy mérnök, de nem is irigylem tőlük a magasabb fizetést.
HR-es sem vagyok, de azt elmondhatom, hogy az a tudás, tapasztalat, amivel irodai munkát végzek, nem egy féléves okj képzés eredménye, az általános nyelvismeret pedig a béka segge alatt van a mi cégünknél is. Attól, hogy valaki tud angolul ebédet rendelni nyaralás alatt, még nem alkalmas arra, hogy pl. reklamációs kérdésekben érdemben tárgyaljon.
Hozzáadott érték.
Én a múlt héten több, mint 100 millió Ft-ot spóroltam meg a megbízómnak azzal, hogy megértettem egy olyan infromációt, amit egyik munkavállalója sem.
Ha bent rohadnék egy gyárban, és csak azért nem automatizálták volna a munkámat, mert az drágább lenne, amintha engem dolgoztatnának, akkor nagyjából nulla értéket termelnék.
Tegyük fel, hogy egész nap egy 100 kilós követ forgatsz otthon a saját kertedben A pontból B pontba, majd vissza, elfáradsz a nap végére de semmi értelme nem volt annak, amit csináltál. Nem teremtettél értéket.
Ostoba vagy és beszűkült, nem csoda, hogy neked csak a raklaptologatás marad.
Én is látszólag ,,irodai lébecoló" vagyok, csak rohadtul nem tudod, hogy milliók mennek át a kezem alatt és ha akár csak egy számot is benézek, akkor repülök.
A hülye ügyfelekről, akikkel meg napi kapcsolatban vagyok, nem is beszélve. De ha szerinted ez ennyire könnyű, akkor miért nem mész te is annak?
Azért a rendőrtiszt is ,,irodai lébecolás" részben, nehogy azt hidd, hogy valamelyik amerikai filmben te fogsz a rossz fiúk után autóval száguldozni...
Irodaban vagyok. A fizikai melosok ketszer annyit keresnek, mint en.
Amugy nem mindig jo egesz nap a gep elott ulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!