Kamionosok! 40 millióval elkezdhetek egy önálló kamionos vállalkozást, Nemzetközi fuvarozás terén?
Nézzétek: Van 40 millióm. Namármost ha példának okáért,befektetésnek ezért Bp-en veszek egy 2 szobás lakást és kiadom albérletbe, mennyit kapok? Max: havi 160ezret,ebből még adózom is és jó ha 150 ezer Ft lesz a havi bevétel. Meg még lelakják a lakást,felújítás stb.
De,ha vennék egy új Euró6-os Scaniát,13,6-os ponyvás rolós póttal,nyergest, akkor ez kb. 30-32 millióból kijön.
Fuvarokat előre leszervezzük valahova,mármint a fuvarfeladatokat és még ha sofőrt is veszünk fel rá,még akkor is marad profit elég. Ha meg én vezetném,akkor mégtöbb maradna.
Tehát,saját kamion lenne,nem lízingelt vagy bérbevett. Aki bérli a kamiont,az havi 2200 Eurót fizet a szervíznek,ahonnan bérli,de még így is marad neki profit.
Akkor most képzeljétek el,hogy nekem nem kell fizetnem bérleti díjat,mivel saját kamion lenne. Akkor havi szinten a bevételem, jócskán megérné.
Azért számoltam,32 millát a kamionra, 8 millát meg a kezdéshez,beinduláshoz.
Akkor most nem megéri, a havi 150ezer ft-os albérleti díj helyett,mondjuk 6-700ezer ft haszon ami megmarad minden hónapban?
A kocsi Európai teljes Service assistance szolgáltatással rendelkezne,útdíj fizető kütyükkel fel lehet szerelni, Osztrák plakettet a határon lehet venni,Magyart beszereltetni,Német-Osztrák go box,Belga,Szlovák,Cseh..stb box.
Csak nem tudom mennyibe kerülne az Eu-s unios engedély? Ennek az ára azt hiszem húzós. Útkímélő tengely,környezet kímélő papír,adblue tanusítvány stb.
20-as. Szerintem te vagy elvarázsolva. 420 ezer Ft-os fizetés,ráadásul nem is egész hónapra csak 3 hétre,ez jónak mondható. Tudod hányan örülnének ennek?
Van,aki 160 ezret keres nettóban 3 műszakban vidéken. Még a nemzetközi kamionosoknak is jó pénz 420 ezer nettó!! Pláne 3 hétre. Van,aki 4 hétre kap ennyit,ha egyáltalán kifizetik.
Hidd el,félmillió forint nettó,4 hétre jó pénz ez,bármelyik sofőrnek. Jobban jár,mintha otthon a tv-t bámulja és a gyerek meg ott bőg a másik szobában és fizetniük kellene a hitelt,rezsit ,kaját meg mindent.
Hidd el,nem beszélnek a középkorú sofőrök németül vagy angolul. Csak annyit ami feltétlenül szükséges,pl: felrakni,lerakni,számolás,és hasonló alapdolgokat.
3 hétre,Magyar fuvarozó cégnél,nettó 420-nál többet nemigen kapsz sehol.
Hú de el vagy varázsolva....:D
Darus teherautóra meg munkagépek adnak 20000/napot és ha közel laksz akkor otthon alszol de minimum nem kocsiban.
Ezek csak példák amúgy.
Jobb helyen 250-300 ezret már itthon is megkapod, akkor te szerintem 420ezerért elmegy valaki 3 hétre külföldre? Esetleg akkor ha az ország szegényebbik részén élsz...bár pont ez a szakma hogy kis túlzással lényegtelen hol van a céged székhelye, emiatt a nyírségi ember is vállalhat bp-i székhelyű cégnél állást.
Ismerek 1-2 kamionost, min az 500ezer a normálisabb ember. Esetleg kezdő vállalná el ennyiért talán...
Most szólok ha kamionos céget szeretnél ahoz először muszáj képezni magad, nem kis összegekről beszélünk, sokat kell olvasgatni, kérdezni, tanulni, legalább angol vagy német középfokon kell hogy beszélj másképp nem tudsz fuvart szervezni külföldre de inkább az lenne a legjobb ha mind a két nyelven beszélnél,le írom lépésenként mit javaslok, hogyan csinálnám én, bár tudom hogy milyen stressze ez a munka szóval inkább másba raknám a pénzt de te tudod.
1.lépés:Tudj legalább 1 idegen nyelvet.
2.Végezz el egy fuvar szervezői sulit, logisztikusnak hívják.
3.Hejezkedj el egy fuvarozó cégnél, légy diszpécser.
4.Ha már bele jöttél a fuvar szervezésbe akkor el kezdhetsz gondolkodni arról hogy hogyan tovább? hol tudsz fuvart szerezni?
5.Fuvart kell találni leginkább szerződéssel.
6.Kamiont kell bérelni.
7.Ha vannak szerződések megy a cég akkor lehet kamiont venni lassan.
8.Folyamatosan képezni kell magad másképp le maradsz.
Stb..
Sok sikert kívánok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!