A kínai éttermeknek miért éri meg ez?
Pénzmosás.
Ráadásul a tészta és a rizs filléres tétel, főleg, ha nagyban veszik. A hús pedig, egy szeletből, felkockázva, 2-3 adag is kijön, míg ha azt a méretű húst rántanád, akkor 1 nek(sem)lenne elég.
Van forgalom. Meleg ételt ennyiért nem kapsz. Más, normális étterem meg drágább. A meki meg a gyros meg más kaja kultúra.
Én azt is megkockáztatom, hogy tényleg hús az a hús...
AMit a múltkor ettem, inkább volt valami "galuska" állaga, de hogy az nem csirkemell volt, az biztos.
(nem szoktam kínaiban enni, a kollégák miatt mentem én is - de csak megerősített, hogy ezután se nagyon menjek)
Nem véletlenül zárja be a Nébih, ha betéved néha 1-1 kínai étterembe...
Nálunk is 790 Ft a napi menü ( köret, saláta frissen sült ), mégsem veszteséges a dolog, ha egy hónapban így eladható 800 adag, vagy több. Nyitáskor nálunk sem értették, hogy lehet egy gyros pita 490 Ft miközben mindenhol 750 :-). Másfél év alatt sem nőttek annyit az árak, hogy az önköltségi ára a terméknek 400 Ft felé menjen.
Ha jól gazdálkodik, jól tud költségcsökkentő tényezőket alkalmazni, nem is fog elszállni az árakkal, mivel maga az alapanyag ktg. és a kedvezményes áfa sem indokolja a magas árakat. Max télen a zöldség húzósabb.
"Max télen a zöldség húzósabb."
Ja, Norbi, képzeld, épp tegnap vettem egy gyrost a kedvenc gyrososunknál, otthon megettem és nézem, mi történt, ez "megbolondult"? Tele volt hússal és alig volt benne zöldség :D Ja, aztán rájöttem, hogy lassan már olcsóbb a hús (csirke), mint a zöldség... De azért éljünk egészségesen (de így hogy, könyörgöm?)!! :-(
Igen.Nálunk is igy van. Inkább több rétegben hús 1400-as kiló árral és ne 7 dkg hús legyen benne ha nem 15 az még mindig inkább 90 Ft plusz hús, és a vásárló is boldogabb, mint 990-es paradicsom, 490-es jégsali meg 300-as uborka és 300-as lilahagyma.
Helyi beszállító tavaly nyáron saját termelésű uborkája kilónként 150 Ft volt.Októberre nagybaniról elértük az 1000 -1200 Ft-ot.
Keletibe már találkoztunk vegyesvàgott savanyúsággal is helyettesítőnek nem csak káposztával. 😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!