Próbaidő alatt hogyan mondjak fel?
Első munkahelyem, de nem szeretnék ott tovább dolgozni. És én hülye voltam, hogy belementem abba, hogy kevesebb időre jelentettek be, méghozzá nem is azt kell csinálnom, amiért bejelentettek. Nem tudom, hogy tényleg be vagyok e jelentve, meg múlthonapban kézbe kaptam a pénzemet. Szeretnék kilépni, nem akarom, hogy bajom legyen belőle. Mit tegyek? A munkáltatómmal nem is beszéltem még, csak egy közvetítővel. Neki, ha írok egy sms-t, hogy nem szeretnék tovább ott dolgozni, az elég? Mert ahol dolgozok, ott nem foglalkoznak ezzel.
Köszönöm előre a választ.
Írsz egy papírt, hogy "Az xy-kor kelt munkaszerződésemet próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondom". Ezt leadod a HR-en meg szólsz a főnöknek, aztán hazamégy vagy max megvárod a kilépő papírokat.
Próbaidő alatt indoklás nélkül azonnal felmondhatsz.
"A lényeg, hogy mindkét fél elfogadja az abban foglaltakat..."
Nem lényeg.
A felmondás egyoldalú jognyilatkozat, pontosan ezért nem kell a másik fél beleegyezése/hozzájárulása/elfogadása.
Az átvétele kell hozzá (közlés a másik féllel), mert az átvétellel vált ki joghatást.
5-ös igaz, itt tényleg egyoldalú! Köszi a helyesbítést! Tényleg.
Viszont nem kell neki megírni, biztos nyom egy entert a HR-es a nyomtatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!