Hogyan mondjak fel 3 hónap után?
Ez egyáltalán nem ciki.
Van a neten felmondás próbaidő alatt formanyomtatvány. Amúgy szerintem az a legtisztább, ha a feleteseddel leülsz és megmondod neki, hogy úgy döntöttél nem szeretnél itt többet dolgozni. És ha nem ad ő valami közös megegyezéses papírt, akkor odaadod neki a már kitöltött formanyomtatványt, aláíratod vele, és holnaptól nem kell bejönnöd.
Én már mondtam fel próbaidő alatt is, de 4,5 év után is. Nem tudom hol dolgozol, de ahol eddig én dolgoztam (4 helyen dolgoztam összesen 7 évet), napi szintű volt, hogy valaki felmondott. A legtöbbször azért, mert jobb ajánlatot kaptak. De amúgy a munkáltatók nem szeretik kirúgni az embereket, mert az erre vonatkozó szabályok nagyon szigorúak. Ilyenkor sokszor végkielégítés jár, meg a felmondási idő felét plusz a bent maradó szabadságokat ki kell adni fizetett szabadságként, ráadásul ha nem próbaidő alatt történik, akkor nagyon jól meg kell indokolni, és egy rosszul megindokolt munkáltató által kezdeményezett felmondásból simán tudnak több tízmilliós perek kialakulni. Ezért általában inkább elérik, hogy a munkavállaló mondjon fel, ha nem elégedettek vele.
Szóval biztosíthatlak, hogy nem te leszel az első, aki ilyet csinál, a feletteseid már rutinszerűen fogják kezelni a helyzetet.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Azt tudom, hogy próbaidő alatt így van.
Igazából kaptam én is egy másik munkalehetőséget, amit nem szeretnék elszalasztani, mivel annyira nem szeretek itt dolgozni, hogy nézegettem más munkát, és adtam be önéletrajzot és ugy tünik egyik sikerült is.
Egyébként egy önkormányzatnál dolgozom, irodán, itt helyben ahol lakom és attól tartok, megharagudnak majd rám nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!