Az építőmérnökök, építészmérnökök egyre rosszabb fizetésért, egyre nehezebben találnak munkát. Mi ennek az oka?
Most rengeteg építkezés van, tudok Pesten olyan helyet, ahol kirúgták a vezető mérnököt, majd a frissen végzetett rakták a helyébe. Nyilván a fizetés, az függ attól milyen tapasztalt vagy.
De kint is lehet szerencsét probálni.
Hát én úgy mondanám inkább, hogy munka az azért van, de a fizu szerintem jóval kevesebb mit más szakmákban.
Én, meg elég sok ismerősöm csak úgy keresek talán annyit mint mondjuk más villamos vagy mondjuk gépészmérnök végzettségű ismerőseink, hogy szombaton is dolgozok.
És ilyenkor azért végig gondolja az ember, hogy neki miért is kell többet dolgoznia mit másnak. Hát azért mert elcseszett iparágban dolgozik. Ennyi.
Vidéki irodák meg azért nem találnak tervezőket, mert MSC végzettségű mérnököket keresnek 170 ezer Forintért :DDDD
Meg a jelenlegi van azért munka dolgot is úgy érdemes végig gondolni, ha hiszünk a gazdasági magazinoknak és híreknek akkor van sajnos hamarosan a válság. És tudjuk, hogy 2008-ban mennyire tett jót az iparágnak.
És én is találkoztam már sokszor olyan hírdetésekkel, ahol 3 év tapasztalatot várnak, osztatlan mester dipomát, s erre ajánlanak nettó 200 000 Ft-ot.
De engem ennek az okai érdekelnének most.
Hát amit belinkeltél ahhoz képest meg mondjuk itt egy villamosmérnöké. De linkelhettem volna gépészt, mechást, járműst vagy akárkit lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!