Hol vannak itt a gyengébbek, a rosszabb nyelvérzékűek, akik kevésbé tudnak kilépni a komfortzónájukból?
Volt itt a kérdés arról, hogy kit mi motivál a munkahelyén, és megdöbbentem azon, hogy a válaszolók többsége szereti a munkáját.
Krízisben vagyok, átképzés előtt állok + százezreim és szabadnapjaim mentek el feleslegesen, így volt lelkizős és volt tanácskérős kérdésem. Ott is lehurrogtak.
Holott az ismerősi köröm tele van olyanokkal, akik diplomával bolti eladók, vagy épp a szakmájukban helyezkedtek el, mérnöki végzettséggel, de megalázzák, nettó 130-at keres, csicskáztatják és inkább fizikai munkát végeztetnek vele, pakolnia kell...
Tele van az ismerősi köröm OKJ-sal, akik takarítanak, árufeltöltők, pénztárosok...
Én magam diplomával (és ennek a nevében is benne van a mérnök, bár nem érzem magam annak) adatokat másolok.
Szóval azt látom, nem mindenkinek jön be az élet, hogy úgy mondjam, nettó 100-150-et keresünk (esetleg mellé SZÉP-kártya)....
A komfortzónájából se minden ismerősöm tud kilépni, nem mindenki tesz magáért, van, aki otthon angolozni vagy Excel-t gyakorolni se bír, hogy nettó 110es romákkal takarítás után beülhessen nettó 140ért egy kulturált irodába adatot másolni legalább.
Itt pedig a munkáját szerető mérnökemberek, kutatók vannak többségében.
Tényleg így alakul az arány a GyK portálon? Esetleg el vagyunk bújva?
Diplomám van, áruházi információs pultban dolgozom, havi netto 195 000 ftert. A kasszason netto 160 körül kapnak + utazás térítés.
Közgazdasagi diplomam van, ebben nem latok tul nagy összegeket (mint pl info), es nem is talalok olyan munkat, ami ennyit fizetne, es köze lenne a vegzettsegemhez.
Ugyhogy inkább ezt dolgozom, es ilyen munkakörben keresgélek új lehetőségeket.
Az én ismerőseim többsége sem a szakmában dolgozik, egyszerűen lehetetlen feltételeket kérnek egy szakmai munkánál, kezdőként szinte esélytelen bekerülni. Van aki SSC-ben van, van aki OKJ-vel talált munkát és nem a diplomával, van aki értékesítő, van aki pedig csak alkalmi munkákból él.
Én mindig szenvedtem a nyelvekkel. Angolból van egy középfokú nyelvvizsgám. Emellett van egy felsőfokú OKJ-m, meg egy műszaki diplomám. A nyelvtudás miatt nem találok jelenleg sem jó munkát, tudok beszélni angolul, csak nem folyékonyan.... Így maradnak a végzettség nélküli munkák. Ha a nyelvtudásom jó lenne, akkor sem a szakmában tudnék elhelyezkedni, mivel oda meg több éves tapasztalat kell. Pályakezdőként legalább 1-2 év tapasztalat :D Vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!