Mitől reméli a cég a munkaerőhiány mérséklődését ha bért nem emel?
Ha egy cégnek nagyon komoly problémái vannak már egy ideje (nincs elég embere) és a helyzet csak egyre romlik (sorra mennek el a régiek új meg nem jön) akkor a cég mitől reméli a helyzet javulását ha egy fillér béremelésre se hajlandó?
A régiek fogynak mert nem versenyképes a bér elmennek máshova, az új eleve ide se jön az ok ugyanaz.
De a cég mit gondol mitől lesz változás ha béremelés egy fillér sincs?
Vagy mi lesz így? Majd az utolsó lekapcsolja a villanyt?
Nálunk is nagyon keservesen ment a béremelés, már majdnem a fél gyár hiányzott, elment 5 ember alig találtak a helyére másik 3mat.
De nagy szerepe van nálunk pl. a német vezetőségnek abban hogy ide oda zötykölődik a cég és nagyon nem akarják megérteni hogy már nem a 300 eurós ország vagyunk. Csak mikor már tényleg nagy gáz volt.(Budapest)
# 11
Azért a munkaerő hiánya szakma és hely függő is!
Kedves kérdező én általánosságban írtam " minél csóribb régióról beszélünk annál több ilyen ember van" mondatom.
Sajnos pesten is sok olyan ember van aki alacsonyabb bérért vállalja el a munkát.
Ugyanakkor ha már pestről beszélünk,a bruttó 180 ezer egy vicc.
Mert ennyit még észak Borsodban is kifizet bármelyik cég.
"Ugyanakkor ha már pestről beszélünk,a bruttó 180 ezer egy vicc."
Hány és hány olyan ismerősöm van aki a br 180-ért összetenné a két kezét!!! sOK!!
És én se festem magam, én se vagyok sokkal felette! Br 190 és Pest és diploma és nem pályakezdő és br 190 mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!