Hogy lehet, hogy a közszférában ilyen nevetséges fizetések mellett sincs közgazdász munkaerőhiány?
Ha nem is a selejt marad, de az biztos, hogy a közszférában dolgozók jelentős része ilyen munkatempóval nem állna helyt a piaci szférában.
Konkrét példát tudok rá, hogy előtte több helyről kirúgott ember vígan boldogul állami hivatalban.
Szintén dolgoztam közszférában és versenyszférában IT-sként, még az előző válaszolónál is durvábbak a tapasztalataim. Ha őszinte akarok lenni, teljesállású közalkalmazottként ha dolgoztam heti 5 órát már sokat mondok. Ennél persze több időt töltöttem bent (na nem heti 40 órát), de a valódi munka kb. ennyi volt. És nem én voltam a kiugró eset, volt olyan kolléga, aki szó nélkül eltűnt 1-2 hétre, de elnézték neki, mert amúgy nem találtak volna olyan jó szakembert ennyi pénzért. Még szabinak sem írták ki... A hely nevét érthető okokból nem mondanám el. :)
Persze még multinál sem korbáccsal ütik a hátad, hogy dolgozz napi 8 órát, mondjuk nettó napi 5-6 óra a reális munkával töltött idő, meg közalkalmazottként sem minen hely ilyen, de azt hiszem az alapvető különbség látszik. Nem véletlen az a fizetésbeli különbség, és vannak olyan élethelyzetek, amikor többet ér a lazaság, mint a pénz.
irigyellek benneteket, én egyedül viszem egy megyei jogú város adóosztályán a hipát... rendszeresen járok haza hat után, a munkaidőmnek négykor vége... állásfoglalásokat rendre otthon gyártok, mert otthon van rá időm. És most jó eséllyel elmegy (kirúgják) az építményes kolléganő, kettőnk közt lesz felosztva a munkája.
Hát ennyit a nyugis közállásról (és dolgoztam versenyben, könyveltem 15 évet, sőt, most is besegítek)
BIG4 igencsak megnézi, kit vesz fel.
Eleve, ha nem preferált egyetemen végeztél, mész a kukába. Plusz a tesztírás/AC során is kihull a férgese rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!