Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha olyan állásra jelentkezem,...

Ha olyan állásra jelentkezem, ami középfokú végzetséget igényel (pl. eladó), akkor célszerű az egyetemi diplomát letagadni?

Figyelt kérdés
Sajnos (?) egyetemi bölcsészdilpomám van, amivel nagyon nehéz elhelyezkedni. Így nem válogathatok az állások között, viszont muszáj mostmár elhelyezkednem valahol. Úgy érzem azonban, hogy sokszor hártány a túlképzettség.
2010. jún. 28. 12:47
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Nos, tegnap elutasították a jelentkezésemet az eladói állásra. Pedig korábbról van is eladói gyakorlatom...

:( A héten ez már a második elutasításom volt...

2010. jún. 30. 10:29
 22/23 anonim ***** válasza:

A munkáltatók érdekeit is meg lehet érteni.

"Irigység" miatt bomlasztó hatású tud lenni egy közösségben, ha indokolatlanul nagy különbségek vannak.

Képezni sem érdemes komoly költségekért, mert jogosan lelép amint jobb állás adódik.

Tehát néha muszáj letagadni a túlképzettséget. Pláne, ha polihisztor valaki.

2010. júl. 1. 00:58
 23/23 anonim válasza:

Szia! Látom, őskori a kérdés, de sikerült végül elhelyezkedned? És ha igen, akkor középfokú vagy diplomás állásban?

Én most vagyok hasonló helyzetben, mint Te anno. Diplomám van, két nyelvvizsgával, 3 év irodai munkatapasztalattal, ezen felül másfél éve ruházati eladóként dolgozom.

A diplomás minimálbér pedig nem mítosz, 2012-ben diplomás referensi munkakörben voltam, és az akkori d. minimálbért (br. 150, n. 98) kaptam. Ezt szóban is úgy mondták, hogy "diplomás minimálbér" kezdetben, később emelik.

Remélem, már dolgozol :) Minden jót!

Sz.

2014. febr. 4. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!