Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha olyan állásra jelentkezem,...

Ha olyan állásra jelentkezem, ami középfokú végzetséget igényel (pl. eladó), akkor célszerű az egyetemi diplomát letagadni?

Figyelt kérdés
Sajnos (?) egyetemi bölcsészdilpomám van, amivel nagyon nehéz elhelyezkedni. Így nem válogathatok az állások között, viszont muszáj mostmár elhelyezkednem valahol. Úgy érzem azonban, hogy sokszor hártány a túlképzettség.
2010. jún. 28. 12:47
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
végzeTTség, bocs, elírtam
2010. jún. 28. 12:55
 2/23 anonim ***** válasza:
58%

Én sztem letagadnám.

Látom nálunk pl hogy dolgozik a hr-es lány, ha pl egy munkára középfokú végzettségű emberke kell ,akkor a diplomásokat már szórja is ki. Ha a feladat nem igényel felsőfokú végzettséget akkor a cégek sem akarnak majd többet fizetni azért mert diplomád van.

2010. jún. 28. 13:05
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tagadnám le. Hogy miért?

Mert a jelenlegi állásomba is úgy vettek fel, hogy jelentkeztem egy cégnél egy alacsonyabb végzettséget igénylő munkára, beírtam a magasabbat is, aztán kiderült, hogy van olyan betöltetlen munkakörük, aminek pont megfelelek, csak még nem hirdették meg. Így végül arra vettek föl.

A másik indokom: az elküldött önéletrajzaid ott maradnak a cégeknél, és könnyen elképzelhető, hogy később felhívnak egy neked megfelelő munkával. Ha nincs benne a végzettséged, akkor nyilván eszükbe nem jut, hogy megkeressenek.

2010. jún. 28. 13:05
 4/23 A kérdező kommentje:

Kösznöm a válaszokat! :)

Természetesen nem akarok több fizetést, mint ami a munkakör betöltésével jár! Ha minimálbér, akkor minimálbér, a jelenlegi nullánál az is több! :(

2010. jún. 28. 13:08
 5/23 anonim ***** válasza:
38%
Az a baj, hogy van diplomás minimálbér is, márpedig egy pénztárosnak egyik munkáltató sem szeretne ennyit fizetni. Szóval, ebben a konkrét esetben jobban jársz, ha letagadod.
2010. jún. 28. 13:35
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy diplomás minimálbér. Nézz utána. Csak garantált bérminimum van akkor, ha szakképesítés vagy érettségi kell a munkakör betöltéséhez, ez párezer forinttal több, mint a "sima" minimál.
2010. jún. 28. 13:44
 7/23 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a bér megállapítása az a munkakörtől függ, nem az én végzettségemtől. Vagyis a dipl. minimálbér nem azt jelenti, hogy egy diplomásnak minimum annyit kell fizetni bármilyen munkakörben, hanem hogy a diplomát igénylő munkakörökben ez a kifizethető legkisebb bér. Tehát ha engel eladóként alkalmaz, amihez nem kell felsőfokú végzettség, akkor nem is kell, hogy dipl. minimálbért adjon. Leglábbis én így értesültem. :)
2010. jún. 28. 13:45
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, kivéve a közszférát, itt járhatnak pótlékok diploma, nyelvtudás, stb. után, de itt is csak akkor, ha a munkakör betöltéséhez ez pluszként van meghatározva. De ez se diplomás minimálbér, csak pótlék.
2010. jún. 28. 13:46
 9/23 A kérdező kommentje:
Szóval igen, én is úgy tudom, ahogy a 13:44-es írja.
2010. jún. 28. 13:47
 10/23 anonim ***** válasza:
69%
Ez a "diplomás minimálbér" ez egy mítosz, amit annak idején az első Orbán-kormány vetett fel, lehet, hogy volt egy ideig, nem tudom, mindenesetre az ezer százalék, hogy ma nincs ilyen. Ennek ellenére mítoszként él a köztudatban :)
2010. jún. 28. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!