Ha olyan állásra jelentkezem, ami középfokú végzetséget igényel (pl. eladó), akkor célszerű az egyetemi diplomát letagadni?
Én sztem letagadnám.
Látom nálunk pl hogy dolgozik a hr-es lány, ha pl egy munkára középfokú végzettségű emberke kell ,akkor a diplomásokat már szórja is ki. Ha a feladat nem igényel felsőfokú végzettséget akkor a cégek sem akarnak majd többet fizetni azért mert diplomád van.
Én nem tagadnám le. Hogy miért?
Mert a jelenlegi állásomba is úgy vettek fel, hogy jelentkeztem egy cégnél egy alacsonyabb végzettséget igénylő munkára, beírtam a magasabbat is, aztán kiderült, hogy van olyan betöltetlen munkakörük, aminek pont megfelelek, csak még nem hirdették meg. Így végül arra vettek föl.
A másik indokom: az elküldött önéletrajzaid ott maradnak a cégeknél, és könnyen elképzelhető, hogy később felhívnak egy neked megfelelő munkával. Ha nincs benne a végzettséged, akkor nyilván eszükbe nem jut, hogy megkeressenek.
Kösznöm a válaszokat! :)
Természetesen nem akarok több fizetést, mint ami a munkakör betöltésével jár! Ha minimálbér, akkor minimálbér, a jelenlegi nullánál az is több! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!