Ha olyan állásra jelentkezem, ami középfokú végzetséget igényel (pl. eladó), akkor célszerű az egyetemi diplomát letagadni?
No igen. Elvileg akkor nem "hátrány" a túlképzettség. Más tészta, hogy szerintem nem szívesen alkalmaznak így...
:((
Már a negyedik oldalt kezdtem meg az álláskeresési naplómban... Elkeserítő... :(((((((

"No igen. Elvileg akkor nem "hátrány" a túlképzettség. Más tészta, hogy szerintem nem szívesen alkalmaznak így..."
Igen, elméletileg nem hátrány, a gyakorlatban azért lehet hátrány, mert a munkaadó úgy gondolkozik, hogy "jólvan, felveszem, aztán ha talál a diplomájához való munkát, akkor meg fogja magát oszt' lelép, hát kell ez nekem?"
Meg azért, mert arra számít, hogy ha nem is jár, többet fogsz kérni, illetve ilyen munkaadók is lehetnek, akik szintén azt hiszik, hogy van olyan, hogy diplomás minimálbér.

Ja, szerintem is sokszor a munkaadók sincsenek tisztában a dolgokkal és ők is azt hiszik, hogy van ez a diplomás minimálbér, és emiatt már első körben kiszórják a diplomás jelentkezőket, és még esély sincs elmagyarázni nekik, hogy szarul tudják. :( Az meg hogy nézne már ki ha önéletrajzba vagy motivációs levélbe elkezdené valaki magyarázni nekik hogy mi is a helyzet, szóval rohadtul nem kell többet fizetniük ha a munkakör nem követel meg szakképzettséget, szóval nyugodtan adjanak esélyt a diplomásnak is annak ellenére hogy hogy csak középfokú végzettséget várnak el :D
Amúgy én is egy pályakezdő munkanélküli diplomás vagyok és már hócipőm tele van..

Welcome to the club. Én is.
Csak az a különbség, hogy nekem nincs 4 oldalam, 3 hónaponként az előírt jelentkezés előtt beírok a könyvbe hármat négyet, azt' jóvan, senki se nézi, csak legyen valami :)

Én korábban arra gondoltam, hogy ha már egyszer nem hajlandóak felvenni sehova, akkor nekem kéne inkább valami HR/Consulting céget alapítani, aztán majd én jól megszakértem, hogy kit miért nem vesznek fel sehova :P Tudod, aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja :P
Odáig már eljutottam, hogy erkölcsi aggályaim ne legyenek emiatt, elvégre nagyobb hülyeségeket én se mondhatok, mint azok, akik eddig is ezzel foglalkoztak. Ráadásul egyik ellentmond a másiknak.
A gond csak az, hogy a cégnek fenntartási költségei lennének, engem senki nem ismerne, és akkor is adóznom kéne, ha nulla profitom van :P Szóval ez se buli...

Ha nappalin végezted az egyetemet, akkor az önéletrajzodból kiderül, hogy jártál felsőoktatásban. Az az 5 év amúgy a "levegőben lógna" Ha végigolvassák az önéletrajzod, rákérdezhetnek ezekre az évekre, hogy mit csináltál. Azt meg nem nagyon hinnék el, hogy elfelejtetted beleírni a diplomád.
Diplomás minimálbér nincs. Régebben volt, amikor bevezették a lépcsőzetes minimálbért, de már évek óta nincs. Jelenleg minimálbér (73500) és garantált bérminimum (89500) van. A garantált bérminimum nem attól jár, hogy milyen végzettséged van, hanem akkor kell azt fizetnie a munkáltatóknak, ha a betöltendő munkakör szakképzettséget, vagy legalább középfokú végzettséget igényel (ezt a FEOR besorolás alapján lehet megállapítani) Ezt a munkáltatók nagyon jól tudják.
Amúgy pedig ismerek olyan eladót a Tescoban, akinek egyetemi diplomája van. Ez van, itt tudott elhelyezkedni.

"Az az 5 év amúgy a "levegőben lógna" Ha végigolvassák az önéletrajzod, rákérdezhetnek ezekre az évekre, hogy mit csináltál."
Erre van a közkeletű néven hazudásként ismert okosság. Beírod hogy családi vállalkozásban dolgoztál addig, csődbement, megszűnt, nézzenek utána, ha tudnak. Legfeljebb utánanéznek és lebuksz. De akkor ugyanott vagy, mintha be se adtad volna, nem vesztesz semmit.
Sajnos ez a szomorú helyzet, hogy még egy többszörös gyilkos adatait is törlik meghatározott idő múlva a bűnügyi nyilvántartásból, de persze ha "lyukak" vannak az önéletrajzodban, akkor egy életre véged van. Éljen Amerika, ahonnan bejött ez a hülyeség.
Én mondjuk nem tudok sajnos ilyennel se trükközni, mert én a diploma után hülye fejjel belevetettem a személyimbe a dr. előtagot, amit adtak vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!