Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 25-30 évesek! Mennyi félretett...

25-30 évesek! Mennyi félretett pénzetek van? Rendelkeztek e ingatlannal, autóval vagy más vagyontárgyakkal?

Figyelt kérdés

És hogy jutottatok ezekhez?

Én 20-25 éveim alatt egyetemre jártam 22 éves koromtól diákmelóztam, majd 25 évesen 1 évig diplomás munkát végeztem...

Onnan idén kirúgtak és most ugyanazt csinálom amit diákként, csak teljes munkaidőben és 3 műszakban.

Ez egy alantas fizikai meló, nettó 190-et keresek.

Anyukámmal és apukámmal lakom, nincs autóm meg semmim, csak egy playstationom és félretettem eddig 3.2 milliót.

Barátnőm sincs, de ez most nem annyira tartozik ide...

2018. dec. 18. 12:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

"Éveket, gyakorlatilag évtizedet elpazaroltam egyetemen egy olyan szakon, amit nem akartam feladni de nem is tudtam benne érvényesülni."

Csak kíváncsiságból. Milyen szak volt ez?

2018. dec. 19. 10:11
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nincs okod panaszra. Ennyi idősen sokan még mindig csak egyetemre járnak, és szinte semmi félretett pénzük nincs.

24 éves vagyok, tavaly végeztem az egyetemen, egy nagyon értelmetlen szakot végeztem, de ez most lényegtelen. Egyből utána munkába álltam, viszonylag kényelmes, de baromi szarul fizető munkakörbe. Kétszeri emelés után lett bruttó 220 a fizetésem, más bevételem nincs.

Így kicsivel több, mint 1 év alatt 1,5 millát sikerült félreraknom. Kocsim nincs, nem is kell, hiszen jogsim sincs.

Lakásom remélhetőleg jövőre lesz szüleim és tesómnak köszönhetően.

Egyébként gondolom pesti vagy, de a 190 nettó egyáltalán nem rossz fizetés. Én nagyon örülnék ha annyit keresnék.

2018. dec. 19. 19:12
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

24 vagyok, első éves egyetemista, jelenleg szüleim tartanak el, mert elba*ztam rengeteg pénzt.

18 évesen befejeztem a gimit, felvételiztem az top1es legnehezebb egyetemre (szakmat nem szeretnek irni), ami sok ev tanulas utan, garantalt hazai netto 1-2 millio ft os havi fizetes erheto el.

Nem vettek fel, egy evet lebecoltam, tanulgattam, de lusta voltam, masodjara sem vettek fel.

Elkezdtem dolgozni, elmentem kulfoldre ismeroshoz, vendeglatasban dolgoztam, volt hol aludnom, ingyen ehettem sokmindent, es a fizetesem 90%-kat felretettem.

3 evet dolgoztam, hazajottem 18 millio ft-tal (21 evesen volt 5 milliom, 22 evesen 11 milliom, 23 evesen rengeteg tuloraval es kis okoskodassal elertem a majdnem 18 millios hatart)

Hazajottem, azt hittem en vagyok a meno csavo, 23 evesen 18 millaval.

Vettem egy lakast, az egyetemem mellett egy utcaval, 2 szobas, gondoltam ez ad majd egy lokest hogy elerjem celom!

13 millio ft volt, felujitassal 14 korul allt meg.

Vettem egy bmw-t, mert tenyleg kur*a meno csavo voltam, 23 evesen sajat lakas es bmw, fhu, azta...

Es megint nem vettek fel!

Ott allt a lakas, szepen felujitva, szulohazamtol 240 km-re, fa*za.

Mindegy, kiadom! Hozott 1,2 millio ft bevetelt, annyiert adtam ki, es itthon dolgoztam ejszakai barokban. Napi 20 korul fizetnek sok helyen, megfordultam 5-6 kulonbozo helyen is, alkalmi meloztam, de heti 3-4x mindig tudtam menni, egy evig csinaltam ezt is, lehetett okoskodni sok helyen, ezek a helyek amugyis errol szoltak mindig is, havi 350-450 kozott kerestem.

Ha mindent osszeadok, 4 evnyi munkaval megkerestem legalabb 23 milliot.

Eljott a nyar, ezaz, vegre felvettek, sirt az egesz csalad, vegre vki viszi valamire a csaladban! Nagyon elhittem, hogy meg kiralyabb vagyok, mint ezelott, ott a lakas, ott az auto (amire kozben rakoltottem kozel 2 millio ft-ot, mert egy foskupacot sikerult megvenni) es van 2 millio ft megtakaritasom kp-ben, es tovabbi 1 millio aranyban.

Itt a nyar, felvettek, van penzem, en nem dolgozok tovabb!!

Ugyis kemeny lesz az egyetem, menjunk nyaralni, hisz megerdemlem.

Iszonyat jo elmenyekkel gazdagodtam, voltam 2 szigeten is egy nyar alatt, 900 ezer ft volt 3 het nyaralas repulovel csak az en reszem, bnomek csaladja szerencsere jomodu, apuka kifizette a lanyanak az utat. De ez az egy amit nem bantam meg, ilyenre senki ne sajnalja a penzt soha!

Maradt 1 milla kp, sulira megvettem mindent, ruhaval dogivel, butorok ujak mind, ku*va jo vagyok!

Szobat kiadom feketen, havi 55 ot kerek erte, ugy hogy szuleim annyira kedvesek, atvallaljak a rezsit (35-40 kb havonta) es kuldenek tovabbi 50 ezret havonta.

Igy volt szeptemberben sajat haz, sajat auto, ku*vajo egyetem, 1 milla kp 1 milla arany, es havi fix 100 ezer “bevetelem”

Megszoktam a jomodu eletet, es jampizni is kell azert az egyetemen, hogy megismerjek a nevem.

Minden buliba ott voltam, senkitol nem sajnaltam semmit, vettem az uveg italokat mindig. Etterem sokszor, furikazasok, kocsit persze azota is kell szervizelni, hogy gyulladna fel.

Elment 2 honap alatt 600 ezer ft.

Huhu, maradt 400-500 ezer? Az nagyon keves. Autoban megall vmi lehet ki se tudom fizetni.

Honnan kene penzt szervalni? Megvan! Tippmix, roulett :D ku*va jo otlet, vagjunk bele, foglalkoztam vele sokat, elejen 20-30 ezrekkel, buktam egy jo 150 ezret, de aztan bejott a szisztema, nyertem 350 ezret. 1 napra ra ujra szerencsem volt, ujabb 220 ezer ft.

Ujra van 1 millam, g*cijo vagyok!

Majd jott az november, december, teljesen belefolytam a jatekba.

Ejszaka jartam, szinte minden nap, sulit hanyagoltam, orakra be se jartam, epp hogy sikerult minden targybol elernem azt h mehessek vizsgazni.

Na de a penz, az eluszott, mind. Volt olyan nap, amikor 600 ezer ftot varazsoltam le a kartyamrol es buktam el, nem tudom miert, de nem tudtam leallni, tudtam hogy ez mindenem szinte.

Azota az aranyat is eladtam, egy 400 ezres lanc kivetelevel, megfogadtam hogy az a 600 ezer arra kell, hogy biztonsagban legyek, de nem birtam magammal, azt is eljatszottam 2 het alatt.

Most ott tartok, hogy a hallgato tarsaimhoz kepest le vagyok maradva iszonyat az anyaggal, vizsgaimon bukok meg folyamatosan, keptelen vagyok koncentralni, gyulolok tanulni, a penz ezerszer jobban motival, foleg ilyen kereset es eletszinvonal mellett.

Penzem viszont jelenleg 50 ezer ft, meg a nyaklancom amit nincs szivem eladni, erzelmi ok kot hozza, nem vettem, hanem orokseg.

Van egy autom, ami jelenleg jol uzemel, de tudom hogy hiaba kerult a 2 millios autom lassan 5 millioba, ugyis tonkre megy rajta valami megint.

Ha nem sikerul a vizsgam, bukom az allami finansirozott helyet, es a tandij 2,7 millio ft egy evre, es 6 eves az egyetem. Visszakerulni allamira szinte lehetetlen.

Tehat a kerdesedre valaszolva:

Itt allok 25 evesen majdnem, 50 ezer fttal (13 millio ft lakassal+ertekekkel, 2 millios autoval) de ha nem tudok levizsgazni, 18 millios tandijjal fogok vegezni 31 evesen.

Vagy osszeszoritom a seggem es befejezem a rinyalast, es levizsgazok vert izzadva, es belenyugszok hogy elku*tam az egeszet es probalok megelni havi 100-110 ezer ft-bol.

Vagy eladom az autom es jarok vonattal.

Fel evvel ezelott azt hittem, hogy megvaltom a vilagot, most meg csodtomegnek erzem magam.

Tudom, mit sirok, masnak 50 evesen sincs ennyi mindene, de iszonyat rossz erzes belegondolni, hogyha okosabban dontok, ugyan igy meglenne a lakas, esetleg egy 1 millas japan atlagauto, es mellette 5 milli ft kp!

Ehelyett van egy gyerekkori szerelem autom, amit megutaltam mint a sz*rt, es talan annyi penzem, hogy tudjak tankolni es zabalni karacsonyig amig haza nem erek a csaladhoz.

Nem sajnaltatni akarom magam, csak szeretnem hogy akiknek hasonloan jol megy mint nekem 1 eve kb, akkor nagyon becsuljek meg ami van, es ertelmesen fektessek be!

Probalok tullendulni ezen a sz*r idoszakon, es ugy tekinteni a kovetkezo eveimre, hogy befejezem a sulit es arany eletem lesz 31-2 eves koromtol ujra, lakaselonnyel.

Remelem a szuleimnek is lesz idom meghalalnom a sok tamogatast amit adnak.

2018. dec. 19. 21:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
29 éves vagyok. Diákként nagyon ritkán dolgoztam, de mikor a szakmámat tanultam, akkor azért volt némi jövedelmem (alig több, mint 10 ezer forintot kaptam a gyakorlatért). Aztán utána még tanultam. Végülis nekem sincs olyan szakmám, amiben örömömet lelném. Utána meg egy hónapot dolgoztam egy gyárban, de kirúgtak karácsony előtt. Jelenleg 3 műszakban dolgozom egy gyárban. Már 5. éve vagyok itt. Ezidő alatt valamivel több, mint 5 millió van a számlámon. Valamennyi összeget mindig leköttetek. Tavaly azt hiszem 3 milliót kötöttem le és kaptam utána kb. 50 ezret. Azért az nem semmi! De így sem mondható, hogy spóroltam, mert voltam két nagy kedvencem (két külföldi sztárról van szó) koncertjén, meg hát a családdal jó néhány dolgot vettünk már. Ja, még anyukámmal lakom. Többen kérdezték már, hogy miért nem költözöm albérletbe, de úgy vélem, azzal csak belekerülnék abba a körbe, amiből nehéz kijutni. 100 ezret, vagy kb. annyit fizetni az albérletért, miközben itthon is lakhatok? Feleslegesnek tartom. Sokan csak azért mennek albérletbe, mert azt hiszik, attól felnőttek lesznek. Aztán mikor majd saját lakást akarnak venni, nincs pénzük, mert amit megtakaríthattak volna, azt az albérletre fizették ki és akkor felveszik a kölcsönt, amit jó esetben azért ki tudnak nyögni, de van, aki meg nem. Hát én abból nem kérek! Autóm nincs, csak biciklim és nekem az jó is. Lakást majd tervezek vásárolni. De anyukámmal szeretnék költözni, mert jelenleg önkormányzati lakásban lakunk és a közös képviselő nem hajlandó megcsináltatni a tetőt, már évek óta ázik a plafon a konyhánkban, de ez másik sztori. A lényeg az, hogy nem hagyom magára anyut. Ő gondoskodott rólam gyerekkoromban, úgy érzem, nekem az a feladatom felnőttként, hogy én gondoskodjak róla.
2018. dec. 20. 07:19
 15/18 anonim ***** válasza:
41%

5 éve dolgozom, így 29 évesen van 3 millió a számlámon.

kaptam egy lakást, így költök el havonta átlagban 300 ezret havonta.

albérletben valószínűleg 0 megtakarításom lenne.

csak kb másfél éve keresek "jól", 400k nettó, irodai munka, előtte 160 ezer volt a fizetésem.

tehát lakhatás oldalról csak a rezsit kell fizessem

bár az éven kiment pár száz ezer felújításra

ezen kívül a munkahelyi rendelős ebéd egy irreálisan magas része a havi büdzsének, kb 60 ezer

autó nincs, de néha haza kell menjek anyámékhoz vidékre, vonatozgatásra elmentek már milliók, ami egy hatalmas sarc

veszegetek néhanapján ruhákat, 20-30 ezres árkategóriákban, kínai telefonom van, 300ezres laptopom, vettem kínomban egy playstationt, meg még pár száz ezret elköltöttem speciális kütyükre, ami az egykori hobbimhoz kellett, amiben amugy sosem értem el semmit.

nyaralás, utazás nem mozgat meg különösebben, nekem tökéletesen megfelel a 4 fal között lenni otthon

sajnálom, hogy nem informatikát tanultam, mert akkor tuti felütöttem volna már több weboldalt, ami előfizetéses szolgáltatást kínál, illetve a 80IQ körüli tömegeket figyelmetlenségéből is bevételt csináltam volna. Csak sajnos szaktudás hiányában nem tudnám végigvinni ezeket az ötleteket.

család tekintetében, házasodni szeretnék, de nem úgy, hogy az anyuka csak annyit tesz hozzá, hogy kiszüli a gyermeket. Az életképtelen, akarnok nőktől felfordul a gyomrom. Persze ők szemezgetnek velem, mert látják, hogy lehetne rám építeni családot, és jó lennék málhás számárnak. Sajnálom a szerencsétlen flótásokat akik meghasalnak az ilyen nőknek, mert ezáltal lyukhoz juthatnak. :(

2018. dec. 24. 14:30
 16/18 walk w1th mee ***** válasza:

22 vagyok. 3autóm volt idáig. jelenleg egy mercim van.

Pénzem van egy kevéske félretéve de nem is tervezek brutál nagy összegeket összesporolni,mert amúgy is Családi kertes házban lakom anyámmal és az élettársával,lakást vagy ne adj isten lakáshitelt nemkell a nyakamba vennem,jól elvagyunk,ők fenntartják a házat ameddig még ittlaknak és az nekem csak jó.Kamionozok,3-4hetente hazaruccanok 1 hétre. én ennél többre nem is vágyom.

2018. dec. 26. 10:37
 17/18 walk w1th mee ***** válasza:
ja és csk féléve kamionozok.azelőtt mindenhéten Svájcot jártam sofor voltam:D legtöbbet itthonvoltam és a pénz is olyannyira jó volt hogy én megcsináltam azokat a dolgokat eközben amit más csak külföld segitségével ért el a környékemen.:)
2018. dec. 26. 10:45
 18/18 anonim válasza:
16 éves korom óta dolgozom és önellátó vagyok, nem jártam egyetemre, sosem támogattak a szüleim, most múltam 24 és most van lehetőségem elkezdeni félretenni.
2021. ápr. 5. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!