Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rendes szakma nélkül szerintet...

Rendes szakma nélkül szerintetek hülyeség kimenni Angliába?

Figyelt kérdés

Egyik barátom most kint targoncázik, 2 nap alatt tett le ott egy ilyen tanfolyamot ami ehhez kellett. Nem szeret pénz részéről beszélni, de kb olyan 1500 font körül kereshet, 4 nap 12 óra 4 nap szünet. Reggel 11-23:30-ig.

130-1350 font körül keresnének sima gyári munkásokat, akik nem kezelik a targoncát. Amúgy megvan a targonca tanfolyam idén szereztem meg, de 0 tapasztalat, nem alkalmaz a cég, szóval így kb sehova nem vennének fel ezért mondom, hogy szakma nélküli vagyok.

Amúgy ezek se feltétlen rossz pénzek, nem gazdagodnánk meg de pár évig lehetne gyűjtögetni. Kis faluba élnek kezdésnek hozzájuk mennék, albérlet rezsivel kb 300 ezer, de ha az ember viszi a párját máris sokkal jobb a helyzet.

Brightonba repülnék majd tovább, ott szeretnék dolgozni, nem tudom ott mondjuk milyenek az árak és a megélhetési lehetőség. Bár úgy érzem ha gyereket vállalnánk onnantól szenvedés lenne minden. Felélnénk minden pénzünket amíg otthon lenne vele a párom. De addig is nem tűnik rossz alternatívának. Bár sokan azt mondják rendes szakma és tapasztalat nélkül kint se olyan jó az élet.

Hát nem tudom, haveromék elég jól megvannak, meg anno a kisebb fizuból is megvoltak, kettesben. De persze lehet attól is függ melyik részén Angliába, lehet Brightonba éhen halnánk.

2018. dec. 14. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
albérlet áraknak 2 kattintással utána tudsz nézni. munkát indeed.co.uk-n tudsz nézni
2018. dec. 14. 11:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom az árakat és a fizetést, csak ha jön a gyerek akkor már szar az egész. Amíg nincs mondjuk kicsit gyűjteni nem rossz 1-2 évig az tény, de azért nehéz az elindulás
2018. dec. 14. 12:50
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
En ugy gondolom, hogy ugy erdemes kimenni, ha mar van felevans tapasztalatod egy szakmaban, az angol felso szinten meg. Akkor meg lehet keresni tobb ezer fontot is. 1300 font az egy atlagos budapesti fizetes. Az alberlet meg nincs 300 ezer havonta Pesten. Kitanulsz barmilyen szakmunkat, a fovarosban megkeresel ennyi penzt heti 50 oraban (kint 48-ban). Arra is gondolj, mi lesz ha hazajossz? 2 ev alatt elteszel 2 millio ft-ot, es utana 0 szakmai tapasztalattal hazajossz gyartosori operatornak havi 120 ezerert? Vagy, most kitanulsz egy szakmat, es 2 ev mulva megkeresed ugyan ezt belfoldon? Egyszeru matek.
2018. dec. 14. 13:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

" 1300 font az egy atlagos budapesti fizetes."

Az angol font árfolyama 360 ft körül mozog: 1.300 x 360 = 468 ezer ft. Még ha bruttóban is nézem, mert nyilván úgy írtad, az nettó 300 ezer körül van.

Ezt ugye magad sem komolyan írtad, hogy Pesten az átlag fizetés nettó 300 ezer ft?

Ja, bocs, lehet igazad van: ha a takarító nettó 91 ezrét (közalkalmazottként) a bolti eladó, a tanár nettó 180 ezrét- 200 ezrét és a vezérigazgatók, IT-sek, focisták milliós fizetését nézem, akkor csak kijön az a nettó 300 ezer. Csak az a baj, hogy az állások nagy része nem az utóbbi kategóriába tartozik, hanem az alacsony fizetésűbe!!!

2018. dec. 14. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Eszakra menjel, ne Del Angliaba, mert ott biztosan nem fogsz tudni rendesen megelni az alberlet arak miatt. Birmingham, Derby vagy akar meg eszakabbra nezelodj. 1300at tenyleg meg lehet keresni szinte barhol a legrosszabb gyari vagy mosogatos munkaval is. Olyan helyet nezz, ahol 4-500 fontert sajat lakast tudsz berelni, az rezsivel sincs tobb 7-750-nel. Kaja mondjuk 200 font. Meg el sem ment az egyik fizetesetek, a masikat pedig egy az egyben felretehetitek. Ha jon a gyerek, kaptok csaladit, ami duplaja az otthoninak. Ha csak te dolgozol, akkor is kenyelmesen megeltek, fenntartotok egy alberletet, megveszitek a kajatokat es esetleg meg egy kocsit is fenntarthattok. Magyarorszagon ugyanezt nem hiszem, hogy elerned egy fizetesbol, ott mar gondolkodni kene, hogy legyen e gyerek egyaltalan.

Szerintem pont hogy szakma nelkul nem hulyeseg kijonni, szakmaval viszont mar otthon is szepen lehet keresni, es nem biztos hogy megeri kijonni.

2018. dec. 27. 00:06
 6/7 anonim ***** válasza:

1300 font nettoban meg kene hogy legyen, nem bruttoban. Otthon meg sem kozeliti, meg Pest sem, Angliaban pedig videken is elerheto ez a kereset. Nem beszelve olyan koltsegcsokkento megoldasokrol, mint pl az osztott szallas. Ne tomegszallasra gondolj, hanem mondjuk egy ketszoba nappalis lakas egyik halojat kiadhatjatok, igy lenne kb 400 font az osszkiadasotok. Az elejen pedig berelhettek szobat, par honapig.

Brighton nagyon draga, mar mar Londonhoz hasonlo arakkal.

Haverodek hol vannak, melyik kis faluban?

A csaladi mellett Maternytit is kapna a parod vagy munkanelkulit, tehat nem csak eppen megelnetek.

Valamint ha bekerulsz valahova, meg vannak veled elegedve, elobb utobb megkapod az eselyt az elorelepesre, foleg hogy van targoncas jogsid (azt azert tartsd eszben, hogy az otthonit nem fogadjak el)

Szoval, lehet az az 1300 hamar 1500 lesz neked is, plusz tulora. De fizu emelest is kerhetsz a gyerek szuletese utan akar.

Szamoljunk 2600 font fizuval az elejen, es mondjuk ketszobas alberlet variacioval ami azert meg mindig eleg kenyelmes megoldas lenne. Tehat 400 font lakhatasra, 200 kajara, es menjen meg el 150 utikoltsegre kettotoknek. 1850 font havonta, bar mindenkinek mas az ertekrendje, nekem kimeriti a meggazdagodas fogalmat. 647500 ft ha 350-el szamolsz, de volt az nemreg 370 is. Igaz benne van, hogy kevesebb lesz, de akkor addig csak gyujtogetni kell, nem atvaltani fornitba. Mondj nekem Magyarorszagon olyan lehetoseget, ahol az egyszeru melos par egy ev alatt akar 7 millio forintot (mert mondjuk nyaraltok is egyszer, meg hazamentek meg Angliaban is koltottok valamenyit szorakozasra) felre tehet.

Szoval jol gondolod, addig lepjetek, amig csak ketten vagytok. De ha harman lesztek, az se legyen donto erv a hazakoltozes mellett. Mert meg ugy is tobb penzetek marad, mintha Budapesten dolgoznatok ketten 180-180-ert es abbol meg elnetek is kene.

2018. dec. 27. 00:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen komolyan irtam a netto 300-at Budapesten. Barmilyen multi kornyezetben, irodai munka (penzugy, mernok, fejleszto) netto 300 folott 2-3 eves tapasztalattal. Karbantartas netto 250-300+potlekok, bonuszokrol indul. Fodraszok alkalmazottkent 300 folott 2-3 ev tapasztalattal. Pincerek 250-300+jatt. Pultosok kocsmakban 200-250+jatt. Akkor mennyi is az atlag fizetes Budapesten? ...
2018. dec. 28. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!