Gimibe járok, ahova nehéz bejutni, nyolcadikos vagyok,4.38 az átlagom, mégis elmennék szakközépbe szakácsnak tanulni. Sokan hülyének tartanak emiatt. Szerintetek is hülyeség?
Persze, nem lehet megélni idekint szakmunkásként. Csak 19 évesen keresek netto 350 ezret, szállást és kaját pedig állja a munkáltatóm. Ezt én is úgy nevezném, hogy nem lehet megélni.
Ne beszéljünk már hülyeséget.
Szakmával sokkal könnyebb idekint elhelyezkedni mint diplomával, diplomához sokkal jobb nyelvtudás szükséges, mint egy szakmához. Persze nem vitatom hogy idekint diplomával jóval többet lehet keresni, mint szakmában. De attól még szakmával igen könnyen ,és gyorsan ellehet itt helyezni, és elég szép pénzt lehet keresni. Főleg ha az ember otthon akarja elkölteni,de még ha itt is költöd el... Akkor is fényévekkel jobban keresel, mint otthon.
Szóval szerintem nem hülyeség elmenned szakközépbe, bár én gimivel párhuzamosan végeztem szakács képzést, így két légy egy csapásra:)
Kedves Kérdező!
Öröm látni olyan fiatalt, aki elérhető célokat tűz maga elé. És még teszel is a célod eléréséért, ez az igazi nyerő kombináció!
Mint látod, az döntésedet értelmesnek tartom, egyáltalán nem hülyeség, ha végiggondoltad. Te tudod -elengedhetetlen a megalapozott döntéshez- hogy miért pont szakács akarsz lenni? És amit még feltétlenül tudnod kell, hogy a szakács meló milyen valójában (a jó fizetés lehetősége és a tévés főzőműsorok nézegetése rontja a valóságismeretet...).
Ami minden modern szakma tanulásához fontos:
1. számítástechnika. Ha képezni akarod magad, és nem csak szakács szakmunkás akarsz maradni életed végéig, hanem élelmezésvezető/konyha- v. részlegvezető, akkor mindenképp fogsz számítógéppel dolgozni.
2. idegen nyelv v. inkább nyelvek és ezen belül szakmai nyelv. Nem kell mondanom, miért.
(3.-nak szívesen felírnám a jogosítványt).
A konkrét sulikról nem tudok nyilatkozni, én másutt végeztem.
Üdv és valóságismeretet kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!