Mi a véleményetek arról, hogy mégis csak lesz minden szakon államis hely?
Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 09:28
1/6 anonim válasza:
Mindenképp jó dolog, hogy sikerült pozitív belátásra bírni a "felsőbb réteget", mert azért valljuk be, elég nagy kitolás volt a most érettségizőkkel szemben. Bizots voltak, akik már X éve az adott szakra készülnek, és akkor a jelentkezési határidő előtt 1-2 hónappal eldöntik, hogy az pedig csak fizetősön indul...
2/6 anonim válasza:
Szerintem ez egy olyan tessék-lássék dolog a kormány részéről, hogy ők milyen jófejek, hogy meghallgatják a diákok kérését, sőt még eleget is tesznek nekik! Szerintem úgy lesz, mint tavaly a jogászképzésnél, lesz 50 vagy 100 hely minden ilyen szakra, ahova horribilis pontokkal lehet bejutni. Ennek nem sok értelmét látom, de mindenképp jobb mint a semmi. Mondjuk lehet a düh beszél belőlem, mert elbasztam az érettségimet tavaly és így csak 430 pontom van, ami tuti nem elég...
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is csak tessék lássék megoldás.Igaz hogy lesz államis hely, de oda külön állapítják meg a ponthatárt, ami nagyon magas lesz. Kinézem belőlük hogy lesz mondjuk 495 aztán ha nincs senkinek olyan magas pontja vonogatják majd a vállukat, hogy ők megpróbálták.
2013. jan. 18. 10:49
4/6 anonim válasza:
viktorék befostak, hogy túl sok első szavazót veszítettek volna.
5/6 anonim válasza:
Nem értek egyet maradéktalanul a listával, amin a fizetőssé tett / 450 feletti ponthatárossá tett szakok vannak.
ELLENBEN.
A szakok megcsappantásával egyetértenék.
Lehet, hogy évek óta álma, és lehetetlenné teszik.
De az jobb, hogy évek óta álma, az állam fizeti neki, elvégzi, majd kitörölheti a diplomájával és mehet betanított munkázni?
6/6 anonim válasza:
Igen,lesz minden szakon"államis"hely mert a mamahotelben és az egyetemen elnyaralgató diákság kiharcolta.Az egy más kérdés,hogy a szabályozás ezután a pontszámokkal fog történni,mert jól teszi az állam,ha nem költi az adófizetők pénzét az"alibi" végzettségek megszerzésére.Aki pedig nem hajlandó a hallgatói szerződés megkötésére az fizesse a képzésének teljes költségét,mert az adónkból nem vagyunk hajlandók külföldnek képezni a szakembereket.Nincs röghözkötés csak a valamit valamiért elvének érvényesülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!