Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti is azt látjátok, hogy a...

Ti is azt látjátok, hogy a jónevű cégek is kevés fizetést adnak? A HR-es munkatársak miért fognak kezet döglött hal módjára?

Figyelt kérdés

Mostanában járok interjúkra és nagyon meglepődtem. A jónevű, akár évszázados múltra visszatekintő cégek, vagy akár csak sziplán jónevű cégek (azt hinnéd menő cég, mert mondjuk drágán adja a termékeit) egyetemi végzettségre sem tudják megadni a nettó 200 ezer foritos fizetést. Komolyan mondom, hogy ha nem kéne a pénz meg az állás, úgy rákérdeznék ezeknél a cégeknél, hogy ez mégis hogy van. Persze a cafetéria juttatások is ott vannak, amikre ráfoghatja, hogy az is számít valamit.Igen, számít. De csak akkor, ha telibetalál, mert szükségem van azokra a lehetőségekre, szolgáltatásokra, amit kínál és amúgyis költenék ilyesmire a fizetésemből. Ha nem elég a fizetés, akkor a kedvezményes színházjegy sem fog érdekelni pl.

A másik, amit észrevettem, hogy minden állásinterjúval foglalkozó írásban szerepel, hogy fontos a kézfogás. Legyen határozott, de nem kell szorítani. Ehhez képest az interjúztatók 70%-a úgy fog kezet, hogy meg sem tudom mutatni, hogy én határozottan fognék kezet, mert csak a kezembe tesz egy döglött halat. Így joggal gondolhatja persze, hogy nem tudok normálisan kezet fogni, pedig az ő kezén nincs fogás.

2018. nov. 6. 12:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

200 valóban nem sok. De pozi függő. A kézfogás meg a kutyát sem érdekli. Akárcsak a HRes véleménye.

Én mindig elindítom az embereket a szakmai útjuk mesélésével és belekérdezek a folyamatba. Ha nem kapom hazugságon és hebegésen felőlem amputált is lehet mert eltudta végezni azt amit majd a jövőben is kell.

2018. nov. 7. 21:07
 12/14 anonim ***** válasza:

9-esnek: hiába próbálod magad nyugtatni, ismerek, és pont ezeket csinálja, amit felsoroltál. :D

Persze egyszerűbb hazugsággal vádolni, de ugye mindenki magából indul ki. ;)

2018. nov. 8. 14:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Az a 10es komment volt. A bal alsó sarokban látod hanyadik a komment.

A 9 es te vagy. Gondolom nekem írtad.

Senki sem mondta hogy te hazudsz, neked hazudnak. 500 ezret már IT developerek kapnak vagy menő pénzügyesek.

2018. nov. 8. 18:31
 14/14 Trogdor válasza:
100%
A jó öreg ázott szivacs effektus avagy a döglött felpuffadt löttyedt hal kézfogás, amikor gyakorlatilag nem kezet fog, csak odateszi a kezét, hogyha úgy gondolod fogd meg pár másodpercre. borzalmas én is utálom :D
2019. febr. 26. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!