Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alacsony fizetés, rossz...

Alacsony fizetés, rossz munkatársak. Állásinterjún ezt érdemes elmondani?

Figyelt kérdés
Pár hónapja dolgozom a munkahelyemen, a fluktuáció óriási, rossz a munkamegosztás, alacsony a fizetésem, a kollégákat sem szívlelem annyira. Holnap megyek állásinterjúra, ezt hogyan célszerű úgy elmondani, hogy ne tűnjön úgy, hogy csak rosszat mondok a jelenlegi munkahelyemről?
2017. szept. 4. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kérdezik akkor minek ?! De! 100 % megfogják kérdezni, hogy miért váltanál. Sztem nincs ebben semmi, ez az igazság, nem te vagy az egyetlen aki így érez. Aki meg ezt nem fogja, nem tetszik neki, az kapja be ! Én sem szépíteném egyébként a dolgot. Annyira egyértelműnek kellene lennie mindenki számára annak, hogy valaki miért vált munkahelyet, na vajon miért ?
2017. szept. 4. 08:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazad van. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják kérdezni, eleinte arra gondoltam, hogy azt mondom, hogy az közelebb lenne (gyalog kb. 7 perc, a mostani meg busszal, villamossal 30-35), de szerintem ha valaki jól érzi magát a munkahelyén akkor az a fél óra sem sok, pusztán emiatt nem váltana, így ez nem lenne túl hihető. Ugyanakkor azt olvastam, hogy nem jó a jelenlegi munkaadót sem lefikázni, negatívan feltűntetni, de ha egyszer ez az igazság...
2017. szept. 4. 08:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj semmi rosszat! max, hogy a bérezés nem volt arányban a munkával. A "rossz munkatársakat" semmiképp ne mondd!

Nézz utána ahová mész interjúra hogy mivel foglalkoznak, milyen eredményeik vannak - és pozitívan nyilatkozz a váltásról: tehát úgy gondolod, hogy itt jobbak a szakmai előmeneteledhez a fejlődésedhez a körülmények, ez érdekesebb - tehát azt emeld ki, hogy reményeid szerint itt jobb ez meg az és ezért szeretnél váltani.

2017. szept. 4. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Rosszak a munkakörülmények, alacsony bér és emellé még messzebb is van - ennyit mondanék. Ez nem "fikázás", hanem tény. érzelmi dolgokat nem kell belevenni, márminthogy nem szíveled a kollégákat, mert az Rád nézve is rossz fényt vethet.
2017. szept. 4. 08:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért persze, ne mondj el minden negatívumot, de azt kiemelheted, hogy alacsonynak tartod a fizetésedet a munkamegosztáshoz képest, amivel egyébként nem vagy megelégedve, illetve közelebb van az a munkahely, amivel kapcsolatban állásinterjúra mész, mint a jelenlegi. Ennyi bőven elég lesz és akkor a jelenlegi munkáltatódat sem húzod le.

Én ezt így biztos, hogy nem jelenteném ki, hogy alacsony a fizetésem. Mert azért senki sem szereti túlfizetni a munkavállalóját, de ha a munkateherhez, munkamegosztáshoz viszonyítva mondod, hogy kevés, akkor azért az már más. Azt sem mondanám meg a helyedben, hogy rosszul jössz ki a kollégákkal, mert akkor azt is feltételezhetik, hogy itt is rosszul fogsz velük kijönni, és azért nem mindegy, hogy hogy tudsz a munkatársaiddal együtt dolgozni. Persze nem mondom, hogy a te hibád, hogy nem jössz jól ki velük, de így ismeretlenül akár ezt is feltételezhetik rólad.

2017. szept. 4. 08:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne szidd az előző munkahelyet, bármennyire is jogosnak érzed. Nem az a lényeg, hogy kipanaszkodhasd magad és megértő emberekre találj az interjún, hanem hogy legyen új munkát. Ehhez pedig az kell, hogy új lehetőségeket keresel, kihívásra vágysz és ennél a cégnél úgy érzed megtalálod a számításod, hosszú távon is. Ezt kell szépen becsomagolni és "eladni" nekik.
2017. szept. 5. 20:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Tegnap volt az interjú, azt mondtam, hogy ennél a cégnél amellett, hogy közelebb van jobb lehetőségeket látok, stb. A hely maga annyira nem volt szimpatikus, nem tudom, hogy ez kölcsönös-e de részemről egyelőre marad a régi hely.
2017. szept. 6. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!