20 és 30 közötti emberek ti hogy látjátok a jövőtöket munkaügyileg?
Szerencsére nekem a hobbim lett/lesz a munkám. Programozó vagyok. Utolsó évemet töltöm az egyetemen. (BSc) Emellett dolgozok. Ugyan nem teljes munkaidőben, de elég szépen lehet keresni ha az ember érti amit csinál.
Szóval nekem nagyon nincs miért panaszkodni.
A kamionozás szerintem beválhat. Sosem késő változtatni.
alkalmazottként kb kilátástalannak. Érettségivel bejutni normális fizetést adó helyre, ahol nem kell 3-4 műszakban tolni kb lehetetlen, szakmák java része semmit sem ér, mert nem társul hozzá gyakorlat, cégek java része meg nem alkalmaz sem tanulókat sem gyakorlattal nem rendelkezőket.
Bár nekem 2 szakmám is van, de egyikkel sem tudtam elhelyezkedni. + míg a raktárban betanított munkára adnak 100-110e-et, addig szakmára adnak 90e-et jó esetben.
Ez az én meglátásom az elmúlt 5 évről.
Erre én biztosan nem fogok sem családot, sem gyereket, sem házat tervezni. Most egy online vállalkozáson töröm a fejem másodmagammal, meglátjuk mit hoz a holnap.
Én is 23 éves vagyok, 1 hónapja kezdtem főállásban dolgozni nettó 300 ezerért, szoftverfejlesztő vagyok. Előtte 1,5 évig gyakornokoskodtam a suli mellett, akkor nettó 1000 forintot kerestem óránként, heti 3 napot dolgoztam, így kb 100 ezer forintot vittem haza. Mindkettő jó szerintem, szeretem, amit csinálok, látom magam előtt az utat, vannak céljaim.
Szerintem próbálj meg változtatni valamit, a kamionozás bejöhet, de akármi jobb, mint várni, hogy éhenhalj.
Sok sikert!
Még jó hogy mindenki programozó és 300 ezer felett keresnek. Hasonló cipőben vagyok mint te kérdező. Egyetemi diplomám van, de nettó 100-at keresek, unom az egészet, kamionos jogsim megvan, jövő héten fogom kipróbálni, kezdő fizum havi 300 nettó, minden hétvége itthon pétektől hétfő hajnalig. Később 450 maxot kaphatok.
Célom 3-4 hónap mulva kimenni ausztriába, mikro lesz gyakorlatom, ott 2200-2800 eur netót lehet keresni, voltam pár cégnél érdeklődni.
Egyébként engme nem a 100 ezer forint zavar, hanem hogy 2018 márciusába kapnék bruttó 6000 forint béremelést, ja 27 éves vagyok, ugyhogy ne félj változtatni, de azért a kamionos élet kemény, én se biztos birni fogom, és max 10 évig akarom csinálni, utána saját válalkozást szeretnék.
Alkalmazottként nem jó a helyzet (akár diplomás vagy, akár nem) (Na jó, az IT mérnökök kivételek). Fizuk nettó 80-200 eFT között.
Vagy légy vállalkozó ( a magad ura), vagy irány külföld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!