Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti is azt látjátok, hogy a...

Ti is azt látjátok, hogy a jónevű cégek is kevés fizetést adnak? A HR-es munkatársak miért fognak kezet döglött hal módjára?

Figyelt kérdés

Mostanában járok interjúkra és nagyon meglepődtem. A jónevű, akár évszázados múltra visszatekintő cégek, vagy akár csak sziplán jónevű cégek (azt hinnéd menő cég, mert mondjuk drágán adja a termékeit) egyetemi végzettségre sem tudják megadni a nettó 200 ezer foritos fizetést. Komolyan mondom, hogy ha nem kéne a pénz meg az állás, úgy rákérdeznék ezeknél a cégeknél, hogy ez mégis hogy van. Persze a cafetéria juttatások is ott vannak, amikre ráfoghatja, hogy az is számít valamit.Igen, számít. De csak akkor, ha telibetalál, mert szükségem van azokra a lehetőségekre, szolgáltatásokra, amit kínál és amúgyis költenék ilyesmire a fizetésemből. Ha nem elég a fizetés, akkor a kedvezményes színházjegy sem fog érdekelni pl.

A másik, amit észrevettem, hogy minden állásinterjúval foglalkozó írásban szerepel, hogy fontos a kézfogás. Legyen határozott, de nem kell szorítani. Ehhez képest az interjúztatók 70%-a úgy fog kezet, hogy meg sem tudom mutatni, hogy én határozottan fognék kezet, mert csak a kezembe tesz egy döglött halat. Így joggal gondolhatja persze, hogy nem tudok normálisan kezet fogni, pedig az ő kezén nincs fogás.

2018. nov. 6. 12:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem, nem látom így.Sőt.

A kézfogás meg egyénfüggő, ki így, ki úgy.

2018. nov. 6. 12:20
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
Igen en is igy lafam ezert elinditom a hatarozott kezfogas tréninget
2018. nov. 6. 12:54
 3/14 anonim ***** válasza:
41%
Engem pl. felidegesít, ha valaki bunkó módjára fog kezet, többszörös kézközépcsont töréssel nem jó kezezni a hozzád hasonló b**rmokkal :)
2018. nov. 6. 13:37
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Hát én nő vagyok, pályakezdőként most kezdtem el interjúkra járni és a kézfogással kapcsolatban nekem is ez a tapasztalatom...
2018. nov. 6. 13:49
 5/14 anonim ***** válasza:
35%
Széj nó for rossz kézfogás
2018. nov. 6. 14:14
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

"Komolyan mondom, hogy ha nem kéne a pénz meg az állás, úgy rákérdeznék ezeknél a cégeknél, hogy ez mégis hogy van."

Szóval kéne az állás ennyi pénzért is, ahogy sok más jelentkezőnek is, tehát megtehetik, hogy ennyit fizetnek. Majd ha senki nem megy el ennyiért, akkor többet ajánlanak.

"A másik, amit észrevettem, hogy minden állásinterjúval foglalkozó írásban szerepel, hogy fontos a kézfogás"

Persze, az álláskereső részéről fontos, hogy jó benyomást keltsen. A HR-es nem akar nálad jó benyomást kelteni, te egy vagy a sokszáz jelentkezőből.

2018. nov. 6. 16:43
 7/14 anonim ***** válasza:

A kérdés milyensége alapján elég könnyen látható, hogy miért nem kapsz nettó 200-at. A pozíció sokkal erősebben határozza meg a pénzt, mint az, hogy melyik cégről van szó. Irodai aszisztensként a Google sem fog agyonfizetni, pedig híresen jó fizetéseket adó munkáltató amúgy.

@5 Azzal nem értek egyet, hogy a cégnek nem szükséges jó benyomást keltenie, kétoldalú a dolog. Vezető beosztásban dolgozom és mindig komolyan veszem azt, hogy az elutasított jelentkezők is jó szájízzel távozzanak.

2018. nov. 7. 07:51
 8/14 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy ha szándékosan félreértitek a kérdésemet. Nem, nem vagyok bunkó és műveletlen. Tudom hogy illik viselkedni munkahelyen és úgy általában is. Azonban úgy érzem, hogy ez nem zárja ki azt, hogy felháborodjak vagy csodákozzak, netán panaszkodjak. Azt sem zárja ki szerintem, hogy megkérdezzek másokat, hogy ők is tapasztalták-e már azt, amit én.

6-os válaszában - még ha nem is tetszik - a fizetéssel kapcsolatos részben van valami igazság azért.

A HR-es amúgy a céget képviseli, tehát a kézfogásával is mutat magából és közvetetten a cégből is.

3-as. Én inkább veled nem kezdenék. Ha elolvastad, amit írtam, akkor határozott kézfogásról beszéltem és kifejezetten beleírtam, hogy nem szorításról. Szerintem egy kérdésre ha nem tudsz válaszolni tisztelettel, akkor inkább ne válaszolj, főleg nem káromkodva és ócsárolva mást. Én sem tettem feléd ilyen lépést.

2018. nov. 7. 09:06
 9/14 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek mindkét felvetéseddel.

Nem feltétlenül a pozíció határozza meg a pénzt. Ismerek olyan, aki adminisztratív munkával bőven bruttó 500 felett keres egy kisebb, kevésbé ismert cégnél.

A nagy cégek kb. mintha úgy gondolnák, hogy legyél hálás, hogy ott dolgozhatsz, nem érdekli őket, hogy motivált legyél, ha nem tetszik a rendszer, akad 100 másik a "menő" helyedre.

(Épp ezért keresek jelenleg én is egy kisebb, emberibb cégnél most állást. Nekes is ezt tanácsolom.)

A kézfogásoknál pedig tényleg vicc, hogy mindenhol a fontosságát hangsúlyozzák, erre az esetek 80%-ában kapsz egy lagymatag semmit.

2018. nov. 7. 12:59
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Nem ismersz olyat aki adminisztratív munkáért br 500 felett kap.

Az adminisztratív munka az egyetemet végzett emberek gyári operátora. Ismered az officet, talán 1 ERP rendszert max kettőt és beszélsz angolul.

Ennyit annak az ismerősödnek a főnöke keres. Ez már team lead fizetés.

2018. nov. 7. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!