Létszámleépítés, ilyen indokkal lehetséges?
Mint ismert, a közszférában nagy tisztogatãs van, és sajnálatos módon èn is beleestem. Tudom, hogy meg volt adva a vezetőségnek el kell küldeni X embert, nem feltètlenül a munkánkkal volt gond, csak döntést kellett hozniuk.
Ettől függetlenül én rákérdeztem, miért rám esett a választás. A kérdésen nagyon meglepődtek, először tereltek jobbra-balra. Érezték rajtam, hogy nem vagyok megelégdve a válszukkal, majd csak kinyögték..... pontosan idézem: “A férjed milliós fizetése lehetővé teszi, hogy ti meg se érezzétek, ha esetleg hosszabb ideig nem találsz munkát.” Sajnos egy közös ismerettség útján az igazgató asszony nagyságrendileg tudhatja a férjem fizetését.... de azt nem gondoltam volna, hogy a döntéshozatalba egy ilyen személyes jellegű tényezőt be lehet vonni...Ez egyáltalãn nem kapcsolódik a munkámhoz, nagyon rosszul esett ez az indok. Tudom, hogy ellene nem tehetek semmit. Nem is nagyon tudtam ezt az indokot lereagálni, mert lefagytam...
Ez egy őszinte és fair válasz volt.
Természetesen ezt soha nem fogod megkapni írásban, azonban gondolj bele.
Kinek fog jobban fájni a munkájának az elvesztése? Neked, aki mellett ott egy milliós bruttó/nettó bért kereső férj vagy egy átlag ember, akik ketten nem keresnek meg bruttó 500-at és van három gyermek?
Másnak is lehet jó anyagi helyzete (van is), mondjuk örökölt 100 M ft-ot, csak nem derül ki céges szinten. Az én vesztem az, hogy akaratlanul is ez kiderült rólunk.
A döntést akkor sem tartom szakmailag megalapozottnak, mert ilyenkor nem szubjektív okokra kell alapozni, saját magukat és a kompetenciájukat járatták le.
Szimpla logika...
Közszféra és nem versenyszféra. Nem az a legfontosabb, hogy X idő alatt a legtöbbet és a legjobbat termeljük.
Nem az a fontos, hogy a leggyorsabban végrehajtsuk a feladatot, különben veszteség ér minket.
Persze vannak határidők, de a legtöbbször a legjobb kiesése nem okoz akkora galibát, ha nem az ő tudására épül minden, hanem csak a gyorsasághoz járult hozzá.
Lehet tovább csűrni csavarni a dolgokat, hogy mi lenne ha a férj leesne a lábáról vagy más nyer jövőre 1 milliárdot vagy van 100 milliója, amit megörököl de még mindig egy olyan helyen robotol és a minimális szinten él... de az egész nem erről szól.
Azt kell nézni, hogy most mit tudunk!!
Van egy anya, aki keres 250-et, a férj is keres 250-et.
Van egy nő, aki keres 250-et, a férje keres 1 milliót.
A vezető tudja, hogy nem versenyszféra, nem ezen fog múlni a szervezet jövője.. hát egyértelmű, hogy inkább elküldik azt, aki mögött egy 1 milliós fizetés még ott van.
Meghal a férj? Akkor mi van, ha meghal a másik családban is a férj?
Örök körforgás lehetne és a végén senkit sem küldenek el.
Aktuálisan a meglévő információk alapján neked fáj a legkevésbé az elbocsátás, így döntöttek!
Nem is kellett volna senkit sem elküldeni, a létszámstop előbb-utóbb úgy is kiforrta volna magát.
Az meg, hogy nem számít a “termelés”, ez nem egészen úgy van. Igenis van egy kolléganő, akinek még félév után is fogni kell a kezét, mert egyedül fingani sem tud, a főnökassony már agyf @szt kap tőle, csak hát sajnáljuk már le, mert 50 felett jár, középfokú végzettséggel.... az eszem megáll, szakmai tudás nélkül a közigazgatás is csak félkarú óriás.
"a főnökassony már agyf @szt kap tőle, csak hát sajnáljuk már le, mert 50 felett jár, középfokú végzettséggel...."
Ha ez így volna, akkor miért nem küldik el, ha ott a lehetőség?
FuckLogic! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!