Mennyi a nettó fizetésed?
Mivel anonim oldal, nem a zsebekben turkálok.
Elsősorban a szakmunkás és középfokú végzettséggel rendelkezők nettó havi bérei érdekelnének, főkén Budapesti viszonylatban.
Gondoltam úgy, hogy a kézhez kapott havi nettó. Ezt is csak felmérésképpen, mert állást keresek és valahogy szeretném belőni a fizetési igényemet, meg amúgy is érdekel a nagy magyar valóság.
Amit eddig tapasztalok :
A középfok és alapfokú képzettség között eltörpült a határ, egy OKJ-s szakmával kereshetsz annyit, mint egy középfokú végzettséggel. 160-200e kézhez kapható nettóról beszélek.
A 200e feletti fizetés ritka, 220e-es bérigénynél már csuklanak a munkáltatók.
200e bruttó alatt embert nem igen találnak, ezt hangsúlyozzák is a munkáltatók, hogy nem csodálkoznak, ha felállsz és elköszönsz.
A nagy szakadék akkor a diplománál kezdődik, itt ahogy láttam már azért nem ritka a br400-es fizetés.
Vannak kivételek, siker szakmák pl könyvelő, itt nem ritka a nettó! 400e-es fizetés, vagy a programozók, határ a csillagos ég. Tanárokat, állami szférát szándékosan nem említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!