Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha úgy hangoztatják hogy...

Ha úgy hangoztatják hogy munkaerőhiány van, akkor miért nem vesznek fel sehova? Már teljesen elvagyok kenődve.

Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, majd okjra jártam, idén nem sikerült a felvételi az egyetemre, ezért állást keresek. Már 3 hónapja próbálok állást keresni, de nem sikerül egyik sem. Rengeteg állást megpályáztam, de soknál még választ sem kaptam. Pedig a tudásomnak megfelelőket pályázok és mégsem. Már nem tudom mit csináljak.

2018. okt. 8. 22:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
20: nem a 19-es vagyok, de azt azért hozzátenném, h én nem a mamahotelben vagyok. Jelenleg egy olcsó szálláson, ahol 3 hónap múlva lejár a szerződésem, új albi kell, de előbb ugyebár meló, amin elég alaposan rajtavagyok!
2018. okt. 10. 14:14
 22/27 anonim ***** válasza:

#20 aha, tudom, kimennyünk Németbe, oszt keressük a csiliókat, hö...

Megoldásnak épp megoldás, csak ugyanazt a GDP-t egyre kevesebb itthon maradott embernek kell kitermelnie majd. És akkor megy a cirmogás, hogy szar a gazdaság. Igen, mert a sok észvitéz kimegy külföldre, és onnan pofázik haza nagy paripa arccal.

Látszik hogy közöd nincs a gazdaság és főleg az ingatlanpiac működéséhez, szerintem ne szólj olyasmibe, amihez nem értesz.

Hogy mit hiszel és mit nem hiszel, az a témában irreleváns. Van Ezotéria és Vallás témakör, a hitvitáidat ott lezavarhatod.

2018. okt. 10. 16:00
 23/27 anonim ***** válasza:

#20-at én írtam és nem mondtam, hogy bárki menjen külföldre. Mi sem mentünk. Albit fizettünk a párommal eleinte diákmunkábol majd egyre normálisabb munkákból stb. Itthon is lehet érvényesülni.

Nem tudom az ezotéria hogy jött ide...

2018. okt. 10. 17:27
 24/27 anonim ***** válasza:
#23, lehet érvényesülni, igen, csak sajnos nem a lakosság nagyobb részének. Az ország keleti részén annyira nincs munkahely,hogy már közmunkásnak se vesznek fel akárkit. Rengeteg település van (pl. Tiszabő), ahol kereken 100%-os a munkanélküliség. A Viktátor beígért anno 1 millió munkahelyet, ennek a tizede se teljesült, de legalább pár ezer birka szavazatát megszerezhette. Tehát olyan univerzális lehetőség, ami megoldaná ezt a problémát, nincs.
2018. okt. 10. 17:42
 25/27 anonim ***** válasza:
De hát akkor el kell költözni oda ahol van munka.
2018. okt. 10. 18:30
 26/27 anonim ***** válasza:

Ha nem volna ingatlanlufi, akkor megérné a dolog. De így, hogy aranyárban mérik az albérleteket, így nem.

Vannak persze így is olcsó kérók, pl. a Hős utcában, de oda nem ajánlom, hogy bárki költözzön, hacsak nem unta meg az életét, vagy nem mászkál chaingunnal.

2018. okt. 10. 18:48
 27/27 anonim ***** válasza:

nincs minden területen munkaerő-hiány, 8 általánost el se végzett butaproliból pl. több van mint elég

diplomás területen pedig a jogászok, közgazdászok vannak hátrányban, Dunát lehet rekeszteni velük, a legjava nem tud a szakmájában elhelyezkedni

"Az előző ostobaság ír, kozamgazdaszkent is könnyű elhelyezési"

ha nem vagy tisztában a munkaerőpiaci helyzettel, minek írsz baromságot?

közgazdászként akkor tudsz elhelyezkedni tutira, ha csókos vagy kenőpénzes vagy

ellenkező esetben max. kihalásos alapon juthatsz be

"Ismerek jopae közgazdász, olyat nem aki nem szakmában dolgozik..."

én meg hallottam valakiről aki látott valakit aki olvasott valakiről aki ismert valakit aki meggazdagodott az MLM-ből...

"Jó hát ha ilyen luzer ék a barátaid... Madarat tollárol..."

kisapám, nem fogod fel hogy NINCS ennyi munkahely?

a közgazdasági szférában a kétezres évek elejétől egyre kevesebb munkahely jut egyre több emberre

anno nagy igény volt a közgazdászokra, az első 100 ezernek jutott munka, a többinek nem, ez a nagy büdös magyar valóság

"Az hogy szar helyen nézitek, még nem jelenti azt hogy nincs közgazdász hiány."

a felvi.hu-t néztem, az ottani statisztika a legfrissebb, és eléggé erősen ellenetek szól

"Vagy esetleg önsajnáltatás helyett elmehetnél dolgozni is."

oké, stimmel

és van munka?

NINCS

erről pedig ennyit

"Valami eldugott faluban laksz, hogy nincs munka? Akkor költözz oda ahol van munka."

kifizeted a lakását?

ja, hogy az nem megy, csak a hülyeségeket tudod szajkózni a neten, az ingyen van...

"De bérelhet lakást, szobát is. Meg lehet oldani, az a lényeg."

aztán ha a bérleti díj elviszi az egész keresetét, akkor kapott a szar egy jó nagy pofont...

"16 os akkor irány költözni, vagy hisztizni, neked kell eld9nteni, hogy felnőtt vagy vagy óvodás"

na a másik agybajos...

kisapám, nem mindenki teheti meg, hogy csak úgy elköltözik, ez nem akarás kérdése, hanem anyagi kérdés

egy munkanélküli mégis hogyan, miből vegyen v. béreljen lakást? a 22 ezres segélyéből?

tőled még egy gondolatolvasó is csak feleárat kérne el

"Lehet sírni a mamahotelben, hogy jaj nincs munka. Talán otthon el is hiszik. Érdekes, más meg tudja oldani."

igen, kisapám, aki megyeszékhely vagy a főváros közelében lakik, az meg tudja

meg akit támogatnak

végezz majd egyszer összehasonlítást 2010-zel, mikor volt több munkahely, utána jártasd a pofád, hogy bőven van munka

ja, tényleg van, szedheted a sörösdobozt az autósztráda mellett bruttó 47 ezerért havonta, ez aztán a meló...

a mínuszt pedig helyből kaptad is, ostoba

"De hát akkor el kell költözni oda ahol van munka."

miből baddmeg, MIBŐL???

2019. szept. 10. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!