A munkáltatók mikor fognak észhez térni, és változtatni a munkaerőhiány miatt?
Szinte mindenhol komoly gondokat jelent a munkaerőhiány mégsem tűnik úgy nekem, h a munkáltatók zöme változtatni akarna/tudna.
Pár éve voltam pl. állatmenhelyen állásinterjún, és a telepvezető hölgy sértődötten mondta, h nem megy hozzájuk senki, mert nehéz munka. Aztán kiderült, h 69et fizetne, hétvégén is be kéne néha menni, és még a mellékhelyiségben is kutyák vannak. az alkalmazottak gyakran betegek.
azóta is kb havonta hirdetnek állást.
tudok olyan falusi kis süteménygyárról, ahol még öltöző sincs férfiaknak, és természetesen alacsony a fizetés.
komoly gondjaik vannak, mert mindenki lelép tőlük.
de itt a fórumon is látni egyes hozzászólásokon, h mintha a munkáltatók nem akarnák felfogni, h 2018 van.
aki jó szakember, vagy beszél nyelveket, nem fog hosszú távon itt robotolni éhbérért.
HR-esek azért panaszkodnak, h nem találnak nyelveket jól beszélő embereket, mert pl a bölcsészek nem tudnak megfelelő választ adni arra, h hol szeretnének lenni x múlva stb (lol).
az érdekelne, h van e némi remény arra, hogy vmi változás lesz.
Legyen piacképes menő szakmád és nem lesz gond.
Mondjuk ne ilyen kis ötforint helyekre pályázz hanem legyen egy piacképes szakmád/diplomád és pályázz be a Morgan Stanleyhez,vagy nagyobb bankok.
Soha az életben nem fognak észhez térni soha . Itt Mo-n nem....
Nekem most vettek el 40.000-et a fizetésemből anyagi okra hivatkozva mindenki azt mondja ezt úgyse meri megtenni.
Megtette. Aztán azt mondták ha ezt megteszi másnap üres lesz a hely. Nem lett üres.
"pl a bölcsészek nem tudnak megfelelő választ adni arra, h hol szeretnének lenni x múlva stb (lol)."
ezt tőlem is kérdezték interjún. Mondtam nekik olyan helyen ami nem csal ami bejelent ami nem lopja ki ki nem fizetett túlórákkal a szemem.... nem vettek fel.
,,Mondtam nekik olyan helyen ami nem csal ami bejelent ami nem lopja ki ki nem fizetett túlórákkal a szemem.... nem vettek fel."
Létező leggázabb válasz,sürgősen tanulj énmárkát építeni meg rendesen eladni magad.
Erre pl én azt választom:
- 5 éven belül team leader akarok lenni,aki a tervezésben vesz részt aki szétossza a feladatokat és koordinálja az elvégzendő melót.
10 éven belül managing director a cél ahol a teljes folyamatot felügyelhetem ahol megfelelően kidolgozott stratégiákkal még hatékonyabbá teszem a munkavégzést.
Ilyen egy korrekt válasz,ami szívből jön.
Ezért nem haladnak az emberek sohave a kraft,a tökösség,az átlagtól való eltérés hiányzik.
Mindenki egy sablon,sablonos élet,unalmas emberek.
"Ilyen egy korrekt válasz,ami szívből jön."
LOL ez KORREKT VÁLASZ?? Ennél nagyobb hazug sablon a világon nem létezik!!!! Célom a vállalati értékek mentén a horizonátlis és vertikális stratégiateremtés és előrelépés....
BULLSHIT!! Ez tökösség? Ez átlagtól való eltérés?????
Hát 10ből 9 ember ezt a szart nyomja...
és mind hazudik persze. Maszlag szar "elvárt "kamu.
"Mindenki egy sablon,sablonos élet,unalmas emberek."
Igen és te is csak az vagy. Te abba a sablonba illesz bele akik azt hiszik magukról hogy ők nem illenek bele a sablonba... aztán dehogynem.
Dunát lehet a fajtáddal rekeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!