A munkáltatók mikor fognak észhez térni, és változtatni a munkaerőhiány miatt?
Szinte mindenhol komoly gondokat jelent a munkaerőhiány mégsem tűnik úgy nekem, h a munkáltatók zöme változtatni akarna/tudna.
Pár éve voltam pl. állatmenhelyen állásinterjún, és a telepvezető hölgy sértődötten mondta, h nem megy hozzájuk senki, mert nehéz munka. Aztán kiderült, h 69et fizetne, hétvégén is be kéne néha menni, és még a mellékhelyiségben is kutyák vannak. az alkalmazottak gyakran betegek.
azóta is kb havonta hirdetnek állást.
tudok olyan falusi kis süteménygyárról, ahol még öltöző sincs férfiaknak, és természetesen alacsony a fizetés.
komoly gondjaik vannak, mert mindenki lelép tőlük.
de itt a fórumon is látni egyes hozzászólásokon, h mintha a munkáltatók nem akarnák felfogni, h 2018 van.
aki jó szakember, vagy beszél nyelveket, nem fog hosszú távon itt robotolni éhbérért.
HR-esek azért panaszkodnak, h nem találnak nyelveket jól beszélő embereket, mert pl a bölcsészek nem tudnak megfelelő választ adni arra, h hol szeretnének lenni x múlva stb (lol).
az érdekelne, h van e némi remény arra, hogy vmi változás lesz.
" lehet mind az előző 27 válasz kamu. Dr lehet már maga a kérdés is kamu. :)"
így van!!! akár....
de mivel ezen az oldalon mindenki szuperokos szupergazdag agyonfizetett sztárgázsis ász---haygjuk már!!
vannak ilyen emberek igen. de nem itt...
aki tényleg ilyen az nem b***ssza az idejét erre.
Ide csak semmijózsik zoknijakabok járnak akik szépeket álmodnak és pofáznak a semmibe.
Kamu :D
Szerintem Te egy Soros-zsoldos vagy. :)
Bár az lennék... azokat állítólag tömik pénzzel külföldről maga a zsírdisznó Zember mondotta.. akkor az úgy van.
Hol kell jelentkezni Soros zsoldosnak?
Attól tartok oda is kell ambíció és szenvedély. :)
Félek a Soros-zsoldos sem egy olyan pozíció, ahol 8tól 4ig dolgozol, utána pedig hazamész és nézed a Barátok köztöt. És nem, pénteken sem lehet már 2kor hazamenni. :)
# 21/33
egyet kell értenem az ez egyik válaszolóval, ez tényleg beteg kicsit. most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, h milyen munkahely is lehet az, ahol 2018-ban simán meg lehet tenni h kiszórjátok azokat, akik „nemakarnakszenvedéllyeldolgozni”.
„aki képes megmászni a corporate laddert, akinek a munka egyben szenvedély és hivatás is”
hát akik kórpöröt ledöröket akarnak mászogatni mindenképp, vagy egyáltalán használják a szót, azok elég érdekes emberek lehetnek.
nem hiszem, h tisztában vagy azzal, h mennyit keres egy pék vállalkozó vidéken vagy egy kamionsofőr.
# 26/36
„pont ezért vagytok nem sikeresek”
azt vajon honnan tudod, h mennyire vagyunk sikeresek, vagy egyáltalán melyik országban milyen munkakörben dolgozunk?
a kérdés elméleti, mert sztem komoly gondok vannak Magyarországon, erre te már tanácsokat osztogatsz meg könyveket ajánlasz, kissé túlpörögtél.
„mert a munka nektek egy szükséges rossz”
sztem minden értelmes embernek a munka egy szükséges rossz, és elsősorban azért dolgozik, h legyen fedél a feje felett és legyen mit ennie, függetlenül attól, h mennyit keres és milyen munkát végez.
Nagyjából tudom, hogy mennyit.
De még egyszer mondom, ha nem akarsz corporate laddert mászni, akkor légy pék vállalkozó vidéken vagy kamionos.
Jézusom, még addig sem sikerült eljutni, hogy vannak emberek, akik ÉLVEZIK a munkájukat, akik számára nem egy szükséges rossz?
Kezdem már érteni miért nem érted az egész munkaerő-piaci helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!