Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van a fizetés...

Mi értelme van a fizetés emelésnek ha az árak is ugyanúgy emelkednek?

Figyelt kérdés

2018. szept. 27. 20:45
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
A pénz vásárlóértéke pedig csökkent az infláció miatt, nehogymá' jó legyen a kisembernek. Szóval kapott a szar egy jó nagy pofont.
2018. szept. 30. 14:25
 42/43 anonim ***** válasza:

"Mert hogy itt Borsodban 500 körül volt, az 100 százalék."

Voltam Miskolcon Augusztusban, 430 körül volt a legdrágább kút, az is az autópálya mellett.

2018. szept. 30. 14:59
 43/43 anonim ***** válasza:

innen nézve semmi értelme nem volt a fizetésemelésnek, Kérdező

- egyrészt az árak is nőttek

- másrészt emelkedett az infláció

- harmadrészt bevezették a rabszolgatörvényt,így aztán végképp okafogyottá vált a dolog

arra volt jó, hogy legyen mivel lekenyerezni a gondolkozni képtelen birkacsorda szavazóréteget, akiknek annyi eszük nincs, mint a napon felejtett samottéglának, őszinte tudatlansággal hihetik, hogy mekkorát nyertek ők a béremelésen...

"Segítek: az az értelme, hogy a fizetés vásárlóerejét szinten tartsa."

aha, tehát akkor magad is elismered, hogy semmi gyakorlati haszna nem volt a dolognak...

emelkedett a fizetés, mire emelkedtek a termékek árai is, tehát ugyanott vagyunk, mintha nem lett volna béremelés...

köszönöm, ezt akartam hallani

"Gondolom azt nem várod a cégektől, hogy a kenyér drágulását akadályozzák meg."

nem, azt a kormánytól várom el, hogy a kenyér drágulását megakadályozza, ugyanis ez az ő dolga

"Normális munkahelyen az emelés meghaladja az inflációt tehát a fizetés reálértéke is növekszik."

nem, kisapám, a fizetés sehol nem haladta meg az inflációt, úgyhogy ez az állításod fals

"Nem ugyanúgy emelkednek az árak 3%-kal a fizetés meg 15%-kal."

ezt melyik hazugsággyár kormánypropaganda oldalon olvastad?

merthogy a valóságban nem így van, az 100 százalék

"Többet nőtt a fizu mint az árak, tehát ma többet ér a fizetés."

egyszer majd ülj neki és matekozd ki, miért is lett több a termékek ára, mint a megemelt fizetés, ahelyett, hogy ostoba kormánypropagandaoldalakon tájékozódsz a fizetett fideszdroid cikkíró kamuiból (persze úgyse fogod megtenni, mert még a végén kiderülne, meztelen a császár)

"De persze imádunk panaszkodni és soha semmi nem elég jó."

elmesélnéd kérlek, mi abban a jó, hogy a megemelt fizetésből rosszabbul jövünk ki, mintha nem emelték volna meg?

vagy fidesznyikeknél nem divat az érvelés?

kaptad is helyből a mínuszt

"Árak 2%-kal emelkedtek kereset meg 12%-kal."

te ilyenekből tájékozódsz a valóságról, mint a zsindex? :DDDDDDDDDDDDDDD

egyre jobb... :DDDDDDDD

legközelebb idézz valami meséskönyvből, még az is hitelesebb, mint az a pöcegödör vicclap

a mínuszt kaptad is

"Hiába pattogsz az Index hozta le, nem köttöttek bele."

ami legalább akkora kamu, mint a kormánymosdató oldalak, csak ők épp a másik irányba hazudoznak...és te ilyenekből tájékozódsz a valóságról...hát ez LOL

"Teljesen jól mutatja az átlagkereset a növekedést, a növekedés megfigyelésére pont tökéletes mutató."

igen, persze, csak épp elegánsan kifelejtik, hogy a kereskedelem is árat emel szép egyetértésben

de az inflációról se esik egy árva szó se benne, hadd higgye a paraszt, hogy ő milyen sok pénzt keres, szavazzon a Fityiszire megint...

újból kaptad a mínuszt

"Arról meg ne is beszéljünk hogy az átlagkereset nagysága még ennél is több mivel az adózatlan pénzek nincsnenek benne."

ez meg úgy, ahogy van, baromság

a mínuszt harmadjára is kaptad

"Megint hazudsz vagy a matek nem megy?"

amíg képtelen vagy kiszámolni, financiálisan miért bukás az emelt fizetés, csak mantrázod a hülyeségeidet mint Göbbels tanítványai, addig ne akarjál másokat matekról kioktatni...

"De megnyugodhatsz, hogy több is volt a növekedés mint 12%."

jólvan kisapám, azzal ne is törődj, hogy ez mekkora inflációt okozott, szajkózd tovább, hogy növekedés, növekedés, növekedés, hátha egyszercsak hirtelen igazad lesz...

a mínuszt megintcsak kaptad

"Ja hogy ilyenkor már az Index is kormánymédia lesz hirtelen, értem"

szerinted csak a kormánymédia hazudhat, a másik oldal nem?

te hülyébb vagy, mint a sokéves átlag...

kaptad újból a mínuszt

"Te osztod ki a hivatalos adatokat hasraütésre? Ez a megbízható forrás?"

mert a zsindexed aztán nagyon megbízható forrás :DDDDDD kb. mint a jereváni rádió...

"Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak"

"Én konkrétan egy embert nem ismerek aki minimálbért keresne, de te kihoztad, hogy 10-ből 8 annyit keres"

én se úsztam még egy medencében rozmárokkal, mégse tagadom a létüket...

a mínuszt természetesen kaptad

"Nekem 2 év alatt kicsit több, mint másfélszeres lett a bérem. Ugyanott, ugyanabban a pozícióban, IT szintén."

helyes, látom téged se érdekel az infláció meg az áremelés...sebaj, majd fog, amikor kapod a soron következő számládat

"Ma Magyarországon kb nettó 170 ezer a medián bér."

aminek a 40 százalékát helyből le is nyúlja az állam, adó címén...marad neked kb. 100 ezer egy egész hónapra, LOL...

"De az ingatlanokon kívül mi nőtt az utóbbi pár évben?"

mindennek nőtt az ára, kisapám!

vegyél elő egy 2 évvel ezelőtti TESZKÓs újságot, meg egy tegnapit, és hasonlítsd össze az árakat a kettőben, a többit odabízom...

"Most azokhoz az időkhöz képest semmi ez a 2-3% infláció."

ja, semmiség, 1944-ben is először csak 2-3 százalék volt...

"Miközben a bérek átlagosan több, mint 10%-ot nőttek."

akárcsak az árak, tehát megint ugyanott vagyunk: több pénzből ugyanannyit tudsz bevásárolni

de azért nyugodtan képzeld csak, hogy te milyen jól jártál! isten őrizz, hogy gondolkodni kezdj!

"Évek óta 9500 a BKV bérlet és 300 a jegy"

már rég nem annyi egyik se, de ne zavarjon

"Régen, 10-15 éve minden évben emelkedett, néha félévkor is! Most meg évek óta változatlan, miközben fizu jócskán emelkedett."

ez egyrészt nem igaz, másrészt pedig lehet, hogy emelkedett, viszont még így is sokkal olcsóbb volt, mint ma

"Oké, élelmiszer is kicsit nőtt, de közel sem annyit mint a minimálbér emelés."

itt a probléma, hogy te azt hiszed, kicsit nőtt...

közben azért stikába bepakolsz a kosaradba pár leértékelt, akciós cuccot, amikor a valóság időnként áttöri a narancsködöt a fejedben

"Cigi, alkohol kit érdekel? Akinek káros szenvedélye van fizessen csak."

semmi gond, nye problemá, akkor én is mondhatom, hogy kit érdekel a drága gyógyszer, aki beteg, fizessen

vagy kit érdekel a drága benzin, kerékpárral járok, felőlem simán lehet egymiliárd forint is lityinként a benya

roppant emberbaráti hozzáállás, mondjuk mit várok egy fideszdroidtól...

te is kaptad a mínuszt

"Pár éve is volt már 400 felett amikor a fizetések jóval kisebbek voltak. Ha ahhoz képest nézed akkor az nem is emelkedett."

most is 400 felett van jócskán, csak azért nem srófolják tovább az árát, mert csődbemennének a kutak

"Milyen 500? Rendszeresen tankolok, igaz, hogy nem én fizetem de kíváncsiságbol nézem a számlát és 400 felett is csak akkor volt ha drága kuton tankoltam."

errefelé kisapám speciel majdnemhogy elérte az 500 forintot idén kétszer is a benya ára,és ezek még nem is voltak drága luxuskutak, ennyit erről

persze amit te nem látsz, az nincs, ugye...az egyszeri parasztbácsi esete a zsiráffal...

kaptad is a mínuszt

"És nem azt mondom, hogy nincs áremelkedés. Csak azt, hogy a fizetések jobban emelkedtek, szóval reálkeresetek növekedtek."

a pénz reálértéke csökkent, ez matematikai tény, ha utánaszámolnál, magad is rájönnél

de tudom, egyszerűbb a fotelban tespedni, és csont nélkül benyelni, amit a Viktátor meg a sleppje nagy paripa arccal kijelent

"Voltam Miskolcon Augusztusban, 430 körül volt a legdrágább kút, az is az autópálya mellett."

az akkor volt...és szerinted azóta olcsóbb lett? frászt...

lehet engem is lepontozni a Fidióta-nyalókáknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál...

2019. szept. 10. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!