Mi értelme van a fizetés emelésnek ha az árak is ugyanúgy emelkednek?
#19 mert nyilván csak a kormánypropaganda hazudhat...
A filoszemita oldal is ugyanúgy kamut kamura halmoz, mert a cél szentesíti az eszközt ugye. A különbség csak annyi, hogy a két médium nem egyazon kutyának a kölyke.
1. Nem ismerlek. (Olvasd vissza a mondatot.)
2. Te se minimálbért keresel.
3. Mennyi az a picivel több?
"Hol növekedett a fizetés 15%-kal? Esetleg a minimálbér. Én IT szektorban utoljára 2 éve kaptam emelést, akkor is 3%-ot."
Nekem 2 év alatt kicsit több, mint másfélszeres lett a bérem. Ugyanott, ugyanabban a pozícióban, IT szintén. Pont itt nőttek az átlagosnál jobban.
"Ha medián lenne megadva (azaz az az összeg, aminél az emberek fele többet a másik fele kevesebbet keres) akkor mindjárt nem lehetne olyan szép ez"
A medián kicsivel kevesebb mint az átlagbér, ez igaz. Viszont elég jó korreláció van a kettő között. Szóval az is nőtt. Ma Magyarországon kb nettó 170 ezer a medián bér.
Jahh, a szentbeszédből mindig csak az marad le, hogy az árak és az infláció is nőtt egy jókorát.
Aki A-t mond, az mondjon ám B-t is...
De az ingatlanokon kívül mi nőtt az utóbbi pár évben? Oké, még a szakik munkadija és építési anyagok is nőttek mert pörög az építőipar. De más?
Emlékszem amikor 10-15 éve minden évben nőtt a gáz ára, a BKV bérlet ára stb. Most azokhoz az időkhöz képest semmi ez a 2-3% infláció. Miközben a bérek átlagosan több, mint 10%-ot nőttek.
"Nekem 2 év alatt kicsit több, mint másfélszeres lett a bérem. Ugyanott, ugyanabban a pozícióban, IT szintén. Pont itt nőttek az átlagosnál jobban."
Akkor vagy az elején kerestél nagyon keveset és most kb. reális a béred, vagy valami felfutó startup cégnél dolgozol, ami ugyan jól tud fizetni, de nem igazán stabil.
#25: Na látod! Havi 170 nettó az azért egy masszív 40 ezerrel kevesebb, mint az átlagbér! És az a 40 ezer igenis nagyon sokat számít!
"Akkor vagy az elején kerestél nagyon keveset és most kb. reális a béred, vagy valami felfutó startup cégnél dolgozol, ami ugyan jól tud fizetni, de nem igazán stabil."
Nem nyert. Az elején annyit kaptam amit kb máshol is adnának. Most is nagyjából annyit amit erre a tudásra mások adnak a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!