Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van a fizetés...

Mi értelme van a fizetés emelésnek ha az árak is ugyanúgy emelkednek?

Figyelt kérdés

2018. szept. 27. 20:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
13%
Mert kevesebb fizetésből ugyanazon az áron nem lenne jó. Tehát az a minimum, hogy arányosan emelkednek a bérek is. Amúgy szerintem is pl tök jó dolog lenne, hogyha nagyobb mértékben emelkednének a fizetések, mint az árak; vagy az árakat meghagynák, nem emelkednének; és még plusszban a fizuk is emelkednének. Tehát árak nem, de a fizuk igen. De az se rossz opció, ha minden marad ugyanannyiban; de azért inkább emelkedjenek a fizetések:)
2018. szept. 29. 18:02
 32/43 anonim ***** válasza:
79%

"A közlekedésben is emelkedett a jegyek-bérletek ára."

Évek óta 9500 a BKV bérlet és 300 a jegy (10 db-os).

Régen, 10-15 éve minden évben emelkedett, néha félévkor is! Most meg évek óta változatlan, miközben fizu jócskán emelkedett.

Oké, élelmiszer is kicsit nőtt, de közel sem annyit mint a minimálbér emelés.

Cigi, alkohol kit érdekel? Akinek káros szenvedélye van fizessen csak.

Üzemanyag?! Pár éve is volt már 400 felett amikor a fizetések jóval kisebbek voltak. Ha ahhoz képest nézed akkor az nem is emelkedett.

2018. szept. 29. 19:12
 33/43 anonim ***** válasza:
5%

A Volánt bizonyára csak figyelmetlenségből hagytad ki. Az MVK-nál is folyamatosan emelkedik a jegy-bérlet ára.

"Kit érdekel" - bárkit, aki nem pesti.

"Alkohol kit érdekel" - rossz hírem van: az alkohol egy széles felhasználású élelmiszer- és vegyipari árucikk, messze nem csak arra alkalmazzák, hogy hugyoskocsmák élvezeti cikkje legyen.

Az üzemanyag pedig augusztusban 500 forint környékén leledzett, a gázolaj még drágább volt.

2018. szept. 29. 19:17
 34/43 anonim ***** válasza:
23%

"Nem nyert. Az elején annyit kaptam amit kb máshol is adnának. Most is nagyjából annyit amit erre a tudásra mások adnak a piacon."

Ez jó. De akkor ez valami kis cég, mert a nagyoknak fix vagy sávos bértáblájuk van egy-egy pozícióhoz és pozíció váltás nélkül nemigen adnak pár %-tól több emelést.

2018. szept. 30. 09:26
 35/43 anonim ***** válasza:
43%

"Cigi, alkohol kit érdekel? Akinek káros szenvedélye van fizessen csak."

Tudod, van aki nem vedeli az alkoholt, de jól esik neki munka után egy doboz sör vagy egy pohár bor. Ez nem alkoholizmus, de neki ugyanúgy többe kerül, mint annak, aki állandóan részeg.

"Üzemanyag?! Pár éve is volt már 400 felett amikor a fizetések jóval kisebbek voltak. Ha ahhoz képest nézed akkor az nem is emelkedett."

Az üzemanyagárak csak azért csökkentek, mert az olaj világpiaci ára csökkent. Nem a kormány érdeme. Sőt, a mocskok még az amúgy is magas jövedéki adót is emelték, mert "túl olcsó" lett az olaj.

Ausztriában is ennyibe kerül a benzin, miközben háromszor annyit keresnek, mint mi...

2018. szept. 30. 09:31
 36/43 anonim ***** válasza:

"Az üzemanyag pedig augusztusban 500 forint környékén leledzett"

Milyen 500? Rendszeresen tankolok, igaz, hogy nem én fizetem de kíváncsiságbol nézem a számlát és 400 felett is csak akkor volt ha drága kuton tankoltam.

2018. szept. 30. 12:37
 37/43 anonim ***** válasza:
10%

#36 augusztust írtam, lehet, hogy mostanra lejjebb ment, viszont semmi garancia nincs rá, hogy lenn is marad. Tényleg szokott 1-2 forinttal csökkenni az ára. Aztán jövőhéten drágul 6 forinttal.

Egy lépést előre, kettőt vissza, hát ez csodás.

Lepontozni pedig én is tudok, rögvest be is mutatom.

2018. szept. 30. 14:00
 38/43 anonim ***** válasza:
Augusztusban is 400 alatt volt. El vannak téve a számlák mind.
2018. szept. 30. 14:14
 39/43 anonim ***** válasza:

Hol?

Mert hogy itt Borsodban 500 körül volt, az 100 százalék.

2018. szept. 30. 14:16
 40/43 anonim ***** válasza:
És nem azt mondom, hogy nincs áremelkedés. Csak azt, hogy a fizetések jobban emelkedtek, szóval reálkeresetek növekedtek. Akinél nem így van az vagy régebben volt tulfizetve (nem hinném) vagy inkább most lenne érdemes váltania jobban fizető munkahelyre.
2018. szept. 30. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!