Azok után amit a saját szememmel láttam ismerőseim révén, hogy külföldön 1 országgal odébb milyen nevetséges segédmunkával meg lehet keresni több mint fél millió forintot, úgy hogy nincs semmiféle éjszakai műszak, semmi felelősség, semmi stressz, és az ingatlanárak is olyanok mint Budapesten, valamint a bolti árak sem drágábbak egy kicsit sem... mérnökként nem hiszem, hogy bármivel is elégedett tudnék lenni már (legalábbis mondhatnám azt, hogy havi 1 milla simán reális lenne, de annyit úgysem fognak adni egy kezdőnek). Ez az átka annak ha belelátsz abba milyen jól élnek más országokban, és ahhoz képest itt milyen sz*r a helyzet, akkor már akaratlanul is vágyni fogsz te is a jobb életre. Ezért tervezek én is külföldre menni.
2018. szept. 26. 20:26
12/16 anonim válasza:
én a jelenlegi fizum duplájával tehát 20 milliárd euróval elégedett lennék havonta
16/f vállalkozó programozó mérnök orvos
2018. szept. 26. 21:20
13/16 anonim válasza:
Ha jelenlegi fizum bruttóját megkapnám nettóban már teljesen elégedett lennék (egy darabig), szóval 220 ezer nettóban, persze ebben a munkakörben maradva (nagyon laza, kevés meló, közel van, kényelmes).
2018. szept. 27. 07:42
14/16 anonim válasza:
Ha az elmúlt évek átlagának kb 80%-át kapnám életem végéig (kb ugyanennyi munkával), akkor elégedett lennék, tehát kevesebbel is.
(Ezt azért írtam, mert legtöbb ember általában pont 2-szer annyit szeretne keresni, mint amennyit most keres. Majd amikor elérik rájönnek, hogy hoppá, most is pont 2-szer annyit szeretnének keresni.)
2018. szept. 27. 08:26
15/16 anonim válasza:
JELENLEG (és ezt fontos kihangsúlyozni) nettó 600 ezerrel lennék elégedett.
Nem igazán izgat mi van a határ túloldalán. Én azt gondolom itt élünk, itt kell létezni, megmaradni, enni, inni, lakni. Mérnökként a jelenlegi fizetésem dupláját kapnám meg párszáz km-rel arrébb, de ott sosem leszek otthon. Máshol sincs kolbászból a kerítés és itt is jól megvagyok, miért menjek?
Az emberi telhetetlenségnek tudattal valamelyest határt lehet szabni.
2018. szept. 27. 17:52
16/16 anonim válasza:
Fizetéssel elégedett vagyok, nettó 300-400 között van, cserébe egyik munkahelyen 2 műszakban 12 órában melózok, szabadnapokon saját szakállra dolgozom. Sokkal boldogabb lennék, ha kevesebbet kéne dolgoznom, de ugyanennyi pénzért. Bár már azzal is elégedett lennék, ha éjszaka nem kellene bejárnom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!