Csomó cég be sem hív interjúzni, amikor bőven megfelelek a követelményeknek, majd jön az email, hogy mást választottak. Hogy mivan? Mégis mit képzelnek magukról?
Mondjuk kérnek 3 év releváns tapasztalatot, meg egy releváns BA-t. Erre van 4 év tapasztalatom, releváns MA végzettséggel.
És ez már a sokadik ilyen eset. Nem arról van szó, hogy túlképzett vagyok (olyan is volt, akinek a feltételei szinte teljesen rám illettek, (4-5 év tapasztalat, MA stb) mégse jeleztek vissza), 30 alatt vagyok, semmi probléma velem, jó önéltrajzom van, nem kamuegyetemekre jártam, fluent english-em van, soft/hard skillek is megvannak stb.
Minek raknak ki ilyen gyökér cégek hirdetéseket, hogy mások önbizalmát rombolják? Igazából van munkám, jó fizetéssel, csak azért dühítő.
"de a hirdetést muszáj kitenni mert előírás..."
Hol előírás? Legfeljebb az állami szektorban, de gondolom nem oda pályázott.
Egy magán cég nyugodtan választhat bárkit.
Szerintem a generatoros önéletrajz a baj. Nem, egyáltalán nem így csinálja a 90%.
A cv generátor régen bukta. Hiába a 4 év tapasztalat, meg a master diploma, ha csak arra veszed a fáradtságot, hogy sablon önéletrajzot küld. Ebből 12 egy tucat, ha nincs benne valami egyediség félredobják.
Én mindig írok rá egy minimotivációs levelet, kb 3-4 sor, hogy miért mennék oda.
Ezután iskolák, tapasztalatok, hol milyen munkakörben voltam (természetesen csak azt írom a releváns), a képességeknél ne csak a bullshitet írd amit mindenki más, hanem fejtsd is ki.
Illetve egy kis dizájnt is adj a cv-dnek, az enyémen van egy keret visszafogott mintával, eléggé megjegyezhető.
CV generátor?
Buta vagy mint egy tök.
Egyébként most munkát szeretnél váltani vagy poénból küldözgeted az önéletrajzod mindenfelé (Hogy lásd piacképes vagy-e még)? Bocsánat, de ez nem derült ki eddig a kérdésedből.
Számomra pont aktuális amúgy a kérdésed. 2 naponta találok egy számomra tökéletes állást, végzettség tapasztalat, nyelvismeret, egyéb ismeret megvan hozzá, és pont ezekről az állásokról nem jeleznek vissza kb. soha. És nincs semmi baj az önéletrajzommal (mert ugye itt mindig ezzel támadnak), több szakértővel is átnézettem már. Szimplán nem vagyok szimpatikus, gondolom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!