Milyen munkakörben lehet havi 250ezer+-t keresni?
Kezdő fejlesztő 300-350 nettóval indít.
Nyilván perfekt angollal,SQL ismeretek,Java,C# alapok esetleg C,C++ pozi függő.
"Kezdő fejlesztő 300-350 nettóval indít."
Nem igaz. Bruttóban ennyi. Mármint a tényleges kezdő. Aki nettó 350-nel kezd az valószínűleg már korábban, kevesebb tudással is dolgozhatott volna a szakmában 200-250 nettóért.
Nettó 250e nem nagy pénz.
Pénzügyes diplomával, a kezdőfizuja volt ennyi az asszonynak.
Én a jó fizetést nettó 350e forinttól számolom.
"Én a jó fizetést nettó 350e forinttól számolom"
Én is így gondoltam egészen addig amíg nem kerestem nagyjából ennyit. Most már inkább olyan nettó fél millióra mondanám, hogy attól felfelé már jó fizetés.
És szerintem ez kb mindenkivel így lehet, hogy a saját fizetése 1,5x-2x érzi jó fizunak.
A minimálbéres a 150-re vágyik, a 150 nettót kereső 250-re stb.
Ez valahogy úgy van, hogy ha keresel 200-at, akkor kényelmesen megélsz egy panelban, de hogy igazán félre tenni is tudj és utazásra is legyen pénz, keresned kellene 300-at.
Ha 350-et keresel, akkor kényelmesen megélsz egy kisebb házban valahol a város szélén, de jó lenne havi 500.
Ha havi 500-at keresel, akkor már egy csodaszép házad lehet valami jó környéken, de szeretnél 750-et... és ez így megy tovább. Az ember valahogy sosem elégedett igazán azzal, amije van.
# 17
Ezt gondolom és érzem én is.
Saját lakásban, egyedülálló nőként 177 ezres bevételből kényelmesen félre tudok tenni, amikor nincs extra kiadás. Eddig tanfolyamokra jártam és fogászati zűr is volt, ezért nem képződött tartalék, de amúgy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!