1000 ft-os nettó órabér egy diplomásnak diplomás munkakörben jó pénznek számít?
Egyetemi oktató, kapja a 230 bruttó, ami kb 160 nettó. Diploma szakvizsga meg kutyafüle.
Egyetemi oktató, nem takarító az egyetemen.
És 160 nettó. Ami a 160 órás munkahónappal számolva épp 1000 ft-os nettó órabér.
Ez jó pénznek számít ebben a körben?
Csak mert kismillió álláspályázat érkezik kéretlenül is az egyetemre, szóval úgy tűnik, nagyon sokaknak ez a bér simán jó.
És van köztük phd-s doktori végzettségű is bőven, ilyen nyelv meg olyan nyelv, meg FOSZ, meg ilyen referencia olyan papír. És ilyen 210-230 bruttók vannak. Több nincs. Ami még 1000 ft-os nettó órabér sincs meg (210 bruttó esetén).
És mégis akár phd-s emberek egymás hátán tapodnak hogy bejussanak.
Operátornak ennyiért lasszóval se fognak embert. 8 elemivel.
Akkor menj operátornak. Ja, ott dolgozni is kell?
Mielőtt a sok tudatlan nekem esik, szellemi munkát végzek a versenyszférában, és sajnálom is az oktatókat, de ha megfeszülnek sem lesz több a bérük, ezért más irányba kell menni a gyakorin rinyálás helyett.
Az egyetemi oktató is állami alkalmazott, ha nem tévedek.
Én is az vagyok. Mérnöki diplomával minden pótlékkal együtt én is kb ennyit keresek. (És nem vagyok már pályakezdő.)
Abszolút nem sok, de a közszférában sajnos ez teljesen átlagos.
Egyetemre én is jelentkeztem meghirdetett állásra. Tanársegédnek vettek volna fel. PhD tanulmányaim alatt fizettek volna bruttó(!) 170-180e körül. De azzal próbáltak motiválni, hogy ha elvégeztem a PhD-t és adjunktus leszek, akár ezt a bruttó 230-at is elérheti a fizetésem.
Ez a magyar valóság sajnos...
Isten ments az olyan tanartol, aki retek purdenak hivja a gyereket. Buszke lehetsz magadra, nem is erdemelsz tobb fizetest a kis 1000 forintosodnal orankent:D
Mint mondtam, picsogni, kifogast keresni mindig konnyebb es ezzel be is bizonyitottad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!