Milyen munkakörben lehet havi 250ezer+-t keresni?
Hát, a párom jelenleg gyárban dolgozik, egyszerű operátorként, 230 ezret keres, plusz cafeteria. (252 összesen)
Van programozó ismerősöm, ő nyilván sokkal jobban keres, viszont egy vállalkozó villanyszerelő barátunk is egész jól kap.
Sima “szakmunkásként” is meg lehet élni, csak jónak kell lenni benne, mostanság amúgyis egyre kevesebben vannak, mert mindenki diplomára hajt, ami persze nem baj.
"Legalább 130-as IQ kell hozzá, de inkább 140 ajánlott. Továbbá a szorgalmadnak is messze átlagon felülinek kell lennie, nem elég csak a legnehezebb egyetemi szakokat (mérnök- prog infó / villamosmérnök) elvégezni, egyetem mellett saját projekteken kell dolgoznod, amit mind angol nyelvű tutorialokból kell megtanulnod valahonnan, egyetem mellett."
A nettó 1 millióhoz lehet, hogy ez kell, nem tudom. A 200 ezres kezdő bérhez és kicsit később 250-hez egyáltalán nem kell ennyi minden.
1
:)))
Nos, 250 nettóhoz nem kell atomfizikai tudás. A vilamosmérnöki vagy infós diploma messze nem olyan nehéz, mint az orvosi, de valóban igaz, hogy akinek megterhelő, az úgy fogja érezni.
Amit az egyes leírt, az kb. nyolcszáz nettóhoz kell.
Kétszáz nettóhoz egy call center bőven elég, vagy egy építőipari szakmuki, egy kertész, egy akármilyen diplomás nem kjt szerint. Sokkal nehezebb felsorolni azt, hogy ez alatt mivel lehet keresni, a főváros köryékén.
# 8
Jelen, büfé diploma, nettó 150 ezer forint + 25 ezer cafeteria, aminek a fele kérhető vendéglátás zsebre, az hasznos, a többi nagy része kárba megy.
Budapest.
#1: 130-as IQ az az emberek 2%-a, tehát Magyarországon olyan 180-200 ezer ember. Nem ennyien dolgoznak feljesztőként és villamosmérnökként.
Nálunk sem minden fejlesztő Mensa tag. Rajtam kívül még tudok 2-3 kollégáról, akinek sikerült a teszt, mikor volt a cégnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!