Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért nem gazdagok a programozók?

Mért nem gazdagok a programozók?

Figyelt kérdés

Mindenki arról beszél, hogy milyen sokat lehet keresni az informatikában, főleg a programozással.

Meg nekem mint egy proginfósnak a programozók nem tűnnek nagyzolónak. Kicsit introvertált személyiségűeknek tűnnek. Nem mindenkire igazak a klasszikus sztereotípiák, de még is úgy látom a környezetemben, hogy nem olyan emberek, akik felelőtlen pénzügyi döntéseket hoznának.

Egy mérnök-,gazd- és proginformatikusnak van egy alap inteligenciája hogy ha nem is tökéletesen, de ne bánjon rosszul a pénzel.

Plusz ahogy fentebb írtam mindenki istenesíti a szakmát, hogy milyen sokat lehet keresni vele.

Akkor hol vannak a 40-50 éves gazdag programozók?

Csak szubjektív tapasztalatom van, mert 3 programozót ismerek ebben a korban és mindegyikük átlagos életet és egy rossz helyen lévő lakással, egy 5 éves középkategóriás autóval és nagy részben amúgy is vonatoznak.

Most az én szubjektív tapasztalatommal van a probléma? Azaz éppen olyan emberekkel találkoztam akiknek nem igazán jött be az élet? Vagy általánosságban el lehet mondani, hogy a programozó átlagosan 40-50 körül nem járnak 15-20 milliós autókkal és nincs 60-80 milliós lakásuk?

Ha az utóbbi az igaz, akkor mért van mindenki annyira oda a programozókkal? Igen, normálisan lehet vele keresni, de még rengeteg mással is.

2018. aug. 18. 13:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
59%
Meg azért aki bruttó 1 milliót keres, az nem hiszem, hogy 15 éven át képes lenne arra, hogy havi 200 ezerből szűkölködjön és a fizetése nagyrészét félretegye. Van ilyen is biztos, de elég nehéz lehet ilyen fokú önmegtartóztatással élni ilyen hosszú ideig (és amúgy minek is?). Ráadásul feltételezi azt, hogy 40 éves korodig kb lakhatásra semmit nem költesz, mert ha már van lakáshiteled, vagy albérletben laksz, máris feleződik a félretehető pénz mennyisége. És akkor még mindig egy bőven átlagon felüli esetről beszélünk, hiszen a programozók nagy része nem keres bruttó 1 milliót. Szóval a kérdező által vázolt anyagi helyzet egyáltalán nem reális még egy jól fizetett informatikus esetén sem.
2018. aug. 19. 16:53
 22/22 anonim ***** válasza:
15%

Pedig vannak.

Igaz oda nem csak programozónak kell lenned.

Hanem team leader irànyba menni soft skilleket fejlesztve vagy Architect.

Hidd el ott màr jàtszik az a szint csak ehhez kőkemèny melò kell,lemondàs,karrierizmus.

Plusz sok szakmabeli borzalmas igènytelen.

Mint egy segèdmunkàs kb.

Azok a göncök,meg a testalkatúk fújj,lakàsok is gusztustalan meg kula helyen van.

Ez szerintem is szànalmas amúgy,de a pàrjuk is kb. antifèrfi vagy antinő.

2018. aug. 19. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!